Uutiset

TOVERIT KYLÄSSÄ – OTTELURAPORTTI

6.3.2019

HERMES – TUTO 3 – 2 (1-1, 2-1, 0-0)

Kahden kotipelin viikko alkoi keskiviikkona, kun vieraaksi saapui pitkän suoran päästä ja sarjataulukon kuudennelta sijalta TUTO.

Kotijoukkueella edellisestä pelistä tappio Tampereella, vierailla kotivoitto Jokipojista. Mitäs sillä on merkitystä? No ei todennäköisesti mitään, kunhan sormille vähän alkulämpöä naputtelen.

Vahtivuorossa Jukuri, ykkönen muodossa UomalaNiemeläKivinenBlombergSikstus. Ottelu lähti vähän molemminpuolisella keskialueen tunnustelulla liikkeelle ja ensimmäistä oikeaa laukausta saatiin odotella kaksi ja puoli minuuttia. Tämä laukaus oli merkki siitä, että kotijoukkue oli lämmennyt ja seuraava signaali tästä kirjattin taululle 1-0 numeroin ajassa 03.36. Tätä maalia katsotaan varmasti vieraiden videopalaverissa, kun aiheena on maalin edustalle unohtaminen, sen verran yksinään sai Kivinen kiekkoa odotella. Syöttöpisteet avausosumaan Niemelälle ja Uomalalle. Maalinjälkeisessä vaihdossa järjestettiin sitten heti vähän omalla tekemisellä Jukurille töitä yhden laukauksen verran, tämän jälkeen menikin hetki seuraillessa. Eli ainakin ensimmäisen erän avauspuolisko oli kotijoukkueelta varsin tiivistä omalla alueella. Hallinta poiki ylivoiman, joka aloitettiin mainosten jälkeen. Lyhyen pyörityksen jälkeen kiekko toimitettiin vieraiden toimesta Hermespäätyyn, jossa sitten hiukan yli-innokas karvaus johti kampitusjäähyyn, eli oltiin reilu minuutti kahden miehen ylivoimalla. Tämä hiukan lämmitti jäähylle komennettuja tunteita, mutta aika selkeähän tuo tilanne oli. Hyvää pyöritystä saatiin aikaan ja jokunen laukauskin, mutta maalin teki läpiajoon karannut valkopaita. Alivoimamaali syntyi ajassa 12.27 ja tasasi tilanteeksi 1-1. Tämä vähän sekoitti ajatuksia ja niinpä Pennanen komennettiin boksiin, joka tuomarikokouksen myötä muuttui suihkukomennukseksi. Ja tämähän tarkoitti kotijoukkueelle myös sitten viiden minuutin alivoimaa. Illan toista läpiajosta tehtyä alivoimamaalia pääsi minuutin jälkeen yrittämään Kivinen. Ei maalia, mutta tehopörrääminen tasoitti kentällä olevien pelaajien määrän neljään. Loistavaa pelaamista jälleen kerran. Tasavajaa pelattiin pääosin vieraiden kiekotellessa tehottomasti ja niinpä mentiin jo viimeistä alivoimaminuuttia, jonka aikana ei ollut mitään hätää. Erän viimeinen minuutti käyntiin täysilukuisina, eli erittäin tärkeä alivoima selvitettiin. Tämä tarkoitti sitä, että tauolle päästiin tasatilanteessa. Vielä viimeisen kahden sekunnin aikana tosin tyhmyys tiivistyi ja Markkulaa lyötiin reilusti vihellyksen jälkeen päähän, säälittävää. No tämä tarkoitti sitä, että toinen erä alkaisi ylivoiman merkeissä.

Jos erän alkuun ei yleensä ole kauhean edullista päästä ylivoimalle, niin nyt hiukan onnekkaasti tämä teoria murentui. Toimita kiekko maalille, se voi vaikka pompata aivan vikasuuntaan liukuvan molarin patjasta lapaan. Näin kävi ajassa 20.20, kun Tornberg ja Joki lähettivät Koskenkorvan maalintekoon. Tilanne 2-1. Tätä ei kauaa keretty juhlia, kun TUTO jo tasoitti kahdella yhtä vastaan alustetun hyökkäyksen päätteeksi. Ajassa 21.27 tilanne 2-2. Kun kello pysähtyi aikaan 22.28 oli tilanne 3-2. Huhtala maalasi onetimerilla, syötöille Tornberg ja Tiihonen. Eihän tässä kerkeä edes peliä seuraamaan, kun koko ajan tulee maaleja. Touhu sai maaleista tietysti lisää vauhtia. Ensimmäisen erän aikana oli elkeitä siitä, että jos ja kun jalka, sekä tietysti kiekko saadaan liikkeeseen, alkaa vierailijoille tulla ongelmia. Toki jos katsellaan kun kaveri ottaa vauhtia, niin joutuu kotivahti torjumaan jälleen kaksykkösen. Erän puolivälissä peli oli varsin sekavaa puolin jos toisin, mutta taklaukset kovia. Mainostauolla ei kummankaan joukkueen valmennuksella ollut hirveästi kuitenkaan tiedotteita, eli ilmeisesti pelattiin pääsääntöisesti niinkuin piti. Hermes hallitsi tapahtumia hienokseltaan, eron näki amatöörispekulaattori lähinnä siitä, että jos vihellyksen jälkeen oli mylläkkää, oltiin uimahallin päädyssä olevan maalin edustalla. Sitten Kivinen pelattiin läpi ja tätä ylärimaa tarkasteltiin videolta. Ei maalia, mutta olipahan laukaus. Kyllä noita paikkoja siis nyt alkoi aueta ja kun Lonkila vielä hieman tarjosi kiekkoja peliin liimaamisen sijaan, myös niitä riparimaaleja roikotettiin ilmassa. Kaksi minuuttia ennen taukoa oltiin ensin ihan varmoja, että päästään ylivoimalle, kun Kivinen sai lavan naamaansa. Peli jatkui ja tuomarin käsi oli pystyssä, kun TUTO hyökkäsi kolmella Jukuria vastaan. Tästä ei maalia, mutta Kivinen jäähylle huitomisesta. Mielenkiintoista, mutta totta. Jälleen erän loppuun siis tärkeä alivoima, jonka toimesta luotiin yksi aivan maaginen tekopaikkakin. Tällä katkolla Kivinen muuten jäähyltä pukukoppiin, sen verran äijästä nimittäin verta valui boksin lattialle. Viime sekunneilla vielä Nättinen tontilla, mutta tauolle tiukassa johdossa.

Kolmanteen erään lähdettiin Uomalan jatkosopimusuutisen myötä. Vauhtia oli nyt mukavasti. Mitä nähtäisiin TUTOn ylivoimalla, alkoi selviämään kolmen minuutin pelin jälkeen. No ainakin Paulaharju pääsi läpiajoon ja sitten yrittämään maalia rankkarista, kun ensimmäinen yritys estettiin vääryydellä. Ei maalia. Kun alivoimasta oli puolet hoidettu ei vierailta oltu vielä nähty edes puolikasta yritystä. Eikä nähty toisenkaan minuutin aikana, mutta tasaviisikoilla sitten saivat yhtäkkiä hyvän mylläkän käyntiin. Jukuri rauhoitti kiekon napaan ja päästiin vaihtamaan. Peli toiseen päähän ja nyt Markkulaa lyötiin sitten käsille. Tästä sentään ylivoima ja oiva tilaisuus hiukan lukita pisteitä. Nyt täytyy antaa kredittiä TUTOn alivoimalle, sen verran tiukasti ja isoilla mustelmilla tuon jäähyn nimittäin hoitivat. Illan viimeisellä mainoskatkolla kuulutettiin yleisömäärä, joka tänään 682. Näille silmäpareille tarjottiin heti mainosten jälkeen takuuvauhdikasta Mestiskiekkoa. Tämä keskeytyi hetkeksi, kun Tornberg makasi vaihtoaition edessä ja talutettiin loppujen lopuksi pukusuojaan. Tuomarit pitivät aiheesta palaveria, ei jäähyä. Hetken päästä TUTOlle tuomittiin kymppi, joka ei kuitenkaan johtanut ylivoimaan. Ja tunteet kuumenivat nyt siihen malliin koko ajan, että aivan varmasti kiehuisi. Ja kiehuikin. Kivinen kaksi minuuttia poikittaisesta. Tasan vitonen jäljellä ja jälleen tärkeä alivoima hoidettavaksi. Hermes taisteli ja heti kun Kivinen pääsi takaisin peliin, avattiin vierasboksin ovi. No niin, tähän yv-osuma niin johan maistuu makealta. Ensimmäisellä minuutilla rakennettiin jo paikka, josta piti maali tehdä, mutta kyllä vierasvahtikin tänään oli mies paikallaan. Viimeinen minuutti käyntiin, tasaviisikot jäällä. Kello kävi ja Hermes pelasi viisaasti kiekon syvään, joka piti vieraiden maalin miehitettynä.

Olihan ottelu, kova ja tunnelmallinen, kuten TUTOn kanssa usein on. Tärkeintä tietysti kolme pistettä, mutta hiukan jäi parannettavaa. Tässä viittaan osa-alueeseen jääkiekossa johon myös, pelaajavalmentamisen ohella, onneksi kuuluu videovalmennus ja toiminnan kehittäminen. Nimittäin on erittäin harvinaista, että samassa ottelussa kaksi pelaajaa tällä tasolla loukkaantuu omatoimisesti, kuten tänään. Toivoa sopii ettei Tornbergille tuosta ”kaatumisesta” pidempiaikaista poissaoloa tule. Joka tapauksessa lauantaina jatketaan kotikaukalossa, kun vieraaksi saapuu KeuPa HT. Nyt hetki pulssia alas ja kohta taas lauteille.

6.3.2019/ K.

Ottelutilastot