Uutiset

SARJAKÄRKEEN – RAPORTTI HERMES-LEKI

1.3.2019

HERMES – LeKi 6 –2 (1-0, 3-1, 2-1)

Aurinko paistaa ja rännit tippuu, kohta alkaa olla jo playoffia ilmassa.

Muttei vielä, sillä jokunen runkosarjakamppailu olisi väännettävä. Tänään tarjolla kärkikamppailu, kun sarjan johtoon kiilannut LeKi oli saapunut Kokkolaan. Aika kapealla rosterilla tosin olivat matkassa, joten kolmen erän hyvä jalka voisi olla hyvä resepti pistekeittoon.

Vahtivuorossa tänään Annunen. Ykkönen muodossa KoskenkorvaNiemeläKivinenBlombergSikstus. Lyhyen tunnustelujakson jälkeen alettiin pelaamaan. Ensimmäinen Hermestilanne, tolppa. Hetki mentiin ja kaverikin yritti jotain. Sitten Loposelta kiekko Markkulalle. Ja ai kuinka kaunis neppi pakin längistä maalille rientävälle Kankaalle, joka ohjasi kiekon verkkoon. Aika 04.47, tilanne 1-0. Heti kuitenkin värkkäsi LeKi Annuselle tekemistä, mutta ei ainakaan tässä vaiheessa mitään edes haastavaa. Ensimmäinen ylivoima saatiin käyntiin erän puolivälissä. Tai no, ei sitä käyntiin saatu, vaan minuutti katseltiin ja sitten oltiinkin tasavajaalla, kun alivoimalla kaveri pääsi aivan vapaasti purjehtimaan Hermesmaalille. Nättinen aitioon huitomisesta. Nyt sitten saatiin pelikin taas käyntiin, eivätkä vieraat omalta osaltaan minuutin mittaista ylivoimaansa hyödyntäneet millään tavalla. Annunen loistavasti hereillä päätypelissä ja tästä saatiin hyökkäys käyntiin sen sijaan, että vieraille olisi avautunut saumaa. Viimeistä paria minuuttia mentiin hiukan vieraiden otteessa, mutta eipä sieltä yhtä maskin takaa heitettyä tolppalerppua saatu aikaiseksi.

Toista erää ei menty kuin tasan minuutti kun jo Hermes lisäsi johtoaan. Katsokaapas videolta, etenkin jos itse meinaatte pelata lätkää, sillä Kankaan maskipelaaminen on sen verta timanttista, että melkein pitäisi tehopiste saada. Niitä kuitenkin kirjattiin avunannosta Nättiselle ja Blombergille. Viivakudin painoi yläpesään komposiitti valittaen Sikstus. Tilanne 2-0. Parin minuutin päästä tarjoutui LeKille mahdollisuus kavennukseen ylivoimalla, kun Loponen esti. Sen verran kotijoukkue oli ollut koko ajan pelin päällä, ettei vierailla tällaisia paikkoja olisi varaa tuhlata. Niinpä ajassa 23.23 tilanne kirjattiin numeroihin 2-1. Hiihtokisojen kunniaksi vedettiin jäähyjäkin vuorotahtiin, niinpä seuraavaksi oli Hermeksen vuoro pelata ylivoimaa. Nyt rulla saatiin heti pyörimään, mutta melkein kaikki laukaukset jäivät hyvin peittämään kerenneisiin valkopaitoihin. Hermespaine jatkui. Nyt tuntui olevan jo yhden maalin tällänneellä Sikstuksella ruuti kuivaa, sillä siihen malliin nopeasti ja aktiivisesti kuminpala sai komentoja kohti Kulmalan vartioimaa vierasrysää. Mainoskatkolla vieraiden kapteeni kävi pikapalaverin tuomariston kanssa. Liekö kyseli jo löytyykö tästä kylästä hyvää ruokapaikkaa ja onhan niitä. Peli kuitenkin jatkui ja kyllä oli LeKillä vaikeaa päästä lähdölle, etenkin kun Markkula riehui karvaajana. Sitten nukahti vierasvahti hiukan ja olihan siinä taas hiukan varmaan jalkamaskiakin, mutta kohtalaisen kaukaa verkko heilahti. Asialla jälleen isosti Sikstus, joka tällä kertaa rakensi tilanteen jätöllä maalintekijä Paulaharjulle. Aika 32.00, tilanne jo 3-1. Nyt alkoi jo selkeästi mennä vierailla hiukan tunteisiinkin, se on hyvä merkki se. Lämpö konkretisoitui kotipäädyssä pienenä pystystä jäähän johtaneena paripainina, josta molempiin aitioihin yksi osallistuja. Tasavajaalla siis jatkettiin. Tuon kaksiminuuttisen aikana ei kumpikaan luonut oikein mitään, vaan nähtiin toinen toistaan sanotaanko nyt omituisempia tilanteita, mutta kun oltiin tasaviisikoin liikkeellä, muuttui peli taas normaalimpaan suuntaan. Väsy painoi etenkin vieraiden pakistoa jo selvästi ja siihen iskettiin tietysti kovalla liikkeellä ja fyysisyydellä. Juuri kun näytti siltä, että kello pelastaisi vieraat, ajoi Niemelä maalille. Ukko nurin, käsi pystyyn, Hermespelaaja maaliin. Peli jatkui siirretyn rangaistuksen aikana ja Kivinen tälläsi kiekon maaliin. Tuomari näytti maalia ja tämä tuomio piti myös videotarkastuksen jälkeen. Niinpä ajassa 39.53 tilanne kirjattiin 4-1. Niemelän lisäksi merkintä myös Blombergille. Tauolle mentiin siis aika selvässä johdossa, jota ei tämän iltaisen kaverin tekemisen seurauksena menetettäisi, eli omaa peliä tässä odoteltiin.

Omaa peliä odoteltiin sen verran aktiivisesti myös kentällä, että ajassa 40.46 vieraat iskivät kavennuksen, 4-2. Tämä nyt sentään ei onneksi jäänyt pitkäaikaiseksi uneksi. Limma jatkoi hyvää prässäämistään ja ainakin vieraiden kultakypärällä alkoi kasetti sulaa. Sitten LeKi kohelsi omalla alueellaan oikein huolella ja Markkula pääsi tälläämään kiekon verkkoon. Syötöt tähän osumaan tarjosivat Kangas ja Nättinen. Kelloa oli menty 43.39, tilanne 5-2. Hermes naulasi 847 katsojan edessä kotivoiton siis jo hyvissä ajoin. Pientä huilia vieraille, kun pääsivät Kankaan korkeasta mailasta ylivoimalle. Minuutti mentiin ja kotiboksin ovi aukesi uudelleen, kun Blomberg kamppasi. Minuutti siis kahden vajaata. Tämä ei tulosta tuottanut, eikä kyllä yhdenkään miehen ylivoima. Joukkueet täysilukuiseksi noin sekunniksi, kun tuomittiin jo toinen tasakakkonen tähän otteluun. Ja meteli oli tietysti sen mukainen. Erän puoliväli ylitettiin siis tasavajaalla, jonka aikana kotijoukkue piti kiekkoa. Muutama minuutti mentiin hiukan odotellen, sitten kuin varkain Kangas ja Pennanen rakensivat määrämittaisen, johon Joki liukui lapa pystyssä. Kauhea lämäri läpi vierasvahdista ja ajassa 54.07 tilanne 6-2. Kevyttä kavennusmahdollisuutta tarjottiin, kun Huhtalan koukkaamisjäähyn myötä valkopaidat pääsivät ylivoimalle. No tämä koitui Annuselle hyväksi mahdollisuudeksi näyttää, että se mikä tänään voitettiin kentällä, voitettiin myös maalinsuulla. Viimeisellä kaksiminuuttisella LeKin punnerrus poiki vielä yhden Hermesjäähyn, kun Paulaharju komennettiin boksiin. Kyllä nyt aisti jo molempien joukkueiden tekemisessä lähestyvät playoffit, sillä vaikka peli oli selvä, tultiin maalille todella kovaa ja omaa maalivahtia myös puolustettiin hanakammin kuin ehkä aiemmin.

Kotijoukkue kaivoi jälleen kotikaukalossa kolme pistettä. Vaikka vieraat hiukan kapealla ryhmällä liikkeellä olivatkin, ei sen annettu isommin häiritä omaa tekemistä. Joukkue hamuaa runkosarjan kärkipaikkaa ja tällä tekemisellä se saadaankin. Muutama 60 minuuttinen toki pitää vielä jaksaa, niistä seuraavat kellotetaan jo huomenna lauantaina, kun Hermes matkustaa KooVeehen. Keskiviikkona 6.3. kohdataan kotikaukalossa TuTo, eli hetki vain ja ollaan taas porukalla back hallilla reenaamassa katsomoa playoff kuntoon.

1.3.2019/K

Ottelutilastot