Uutiset

PLAYOFFS GAME 3 – OTTELURAPORTTI

23.3.2019

HERMES – KeuPa HT 1 – 3 (0-1, 1-2, 0-0)
PLAYOFF 3

Aurinkoinen (???) lauantai sai arvoisensa illan, kun playoffien ensimmäisen kierroksen kolmas ottelu oli käsillä.

Hermeksen torstai-iltainen retki venyi ylitöiksi, mutta palkintona tilanne sarjassa 2-0. Tuo ottelu näytti selkeästi sen, että sarjan ensimmäinen kohtaaminen oli vastustajalta ohipeli, ei normaali. Oma veikkaus kuitenkin on, että torstainen ottelu oli tämän sarjan ratkaisu ja tämän illan jälkeen päästään vapautuneesti katkomaan. Kotijoukkuetta odoteltiin jäälle ja nyt soi radio siihen malliin kuin tällaisessa tilanteessa kuuluukin. Ja nyt oli elämää muuten myös vieraiden tullessa jäälle, sen takasi bussilastillinen KeuPa faneja. Loistavaa, kertakaikkiaan loistavaa. Tervetuloa.

Vahtivuorossa ilmiömäiseen vireeseen yltynyt Jukuri, ykkönen UomalaNiemeläKivinenMobergLoponen. Tänään otteluisäntänä Halpa-Halli, jonka toimesta aloituskiekko jäähän. Sitten varsinainen aloitus jossa niin paljon tunnetta, että yliaktiiviset laiturit puhalluttivat uusinnan. Nyt ei tullut salamamaalia, mutta ensimmäisen maalia kohti ammutun laukauksen loi kotijoukkue. Lisälaukauksia saataisiin rakentaa ylivoimalla, joka alkoi kun erää oli pelattu pari minuuttia. Hyvin tulla pyöri ja Tervolla riitti puuhaa. Tähän ylivoimaan ei osumaa. Kevyesti Hermeshallinnassa mentiin, mutta etenkin vieraiden ruuhkan takaa rakentama vetopaikka olisi voinut olla vaarallinen mikäli olisi maalille asti osannut. Kun Paulaharju punnersi tilanteen käyntiin jouduttiin Koskenkorvaa rikkomaan ja tästä illan toinen ylivoima, joka käynnistyi heti mainosten jälkeen. Nyt meinattiin tehdä maali heti kättelyssä, mutta lihakasa muodostui liian paksuksi. Tässä rytäkässä maalikin siirtyi, joten pikku katko siitä. Rumba jatkui ja nyt oli kyllä paikkoja. Maltettiin sahata maltilla, mutta niin että kiekko liikkui koko ajan. Ja tämähän avaa väkisin hyviä poikkisyöttövetopaikkoja. Hyvin taistelivat vieraatkin, joten maalittomina jatkettiin tasaviisikoin. Seitsemän jäljellä ja tuomarin käsi pystyssä. Kotiboksin ovi aukesi Tornbergille, korkeasta mailasta. Juuri kun näytti siltä, että KeuPan ylivoima pyörii vaarattomasti laidoilla, tuli päädystä syöttö viivaan, josta lähtenyt lämäri muutti kellotaulua ajassa 14.16 lukemiin 0-1. Tästä kotijoukkue sai virtaa ja Loponen nosti laidalta vetopaikkaan kun tilaa ja jalkaa oli. Tähän sai Tervo vähän räpyläänsä väliin. Sitten avautui kaksiykkönen, joka päätyi hehtaarilaukaukseen. Erään saatiin vielä yksi ylivoima, joka alkoi kaksi ja puoli minuuttia ennen erätaukoa. Kyllä tässä vauhdissa vierailla oli tekeminen, eli jatketaan jatketaan. Nyt ei meinannut lähteä käyntiin ja ensimmäinen minuutti hakattiin vähän päätä seinään. Toisella minuutilla meinasi kiekko mennä sitten maaliin, kuin hidastetussa filmissä, mutta tänään oli vierasvahti vireessä ja jostain tuohonkin kaivoi lavankärkeä väliin. Vielä ennen erätaukoa loistava pitkään syöttöön rakennettu laukaus, mutta maalin perässä makkarajonoon lähdettiin.

Toinen erä. Toistaiseksi täysin kotijoukkueen hallinnassa ollut ottelu pitäisi nyt saada kääntymään myös numeroiden valossa. Vähän jouduttaisiin vielä lisäämään kaasua, sillä ajassa 20.27 KeuPa tinttasi lukemiksi 0-2. Tuo maali hiukan sekoitti tekemistä hetkeksi ja kun Loponen komennettiin huitomisesta boksiin, pelattiin varsin tärkeää alivoimaa. No ainahan ne on, mutta tästä oli nyt vierailla mahdollisuus päästä siihen momentumiin liian tiukasti kiinni. Ensimmäinen tilanne ja kiekko lihakasan alla aivan Jukurin nenän edessä. KeuPa mylly pyöri ja tilanteen poikastakin saivat, mutta nyt taisteltiin. Etenkin Kivinen pelasi todella hyvää alivoimaa ja rakensi vielä hyvän tekopaikankin, vaikka teoriassa olisi pitänyt olla jo maitohappoa jaloissa. Tästä selvittiin ja heti päästiin pelaamaan ylivoimaa. Eli nyt tarjottiin sitten oivaa tilaisuutta ruveta kääntämään. Toiselle minuutille Nättisen yv joten eiköhän ala pyörimään. No ei varsinaisesti, nyt hätäiltiin ja suurella sydämellä puolustava KeuPa karvasi hyvin ja toimitti purkukiekot varmasti pois alueelta. Erän puoliväli, viisikot jäällä ja mainoksille. Peli käyntiin ja olipa Pennasella paikka laittaa puun takaa valot pois, mutta tuossa tilanteessa näkyi mitä on lajin ja toisen pelaajan kunnioittaminen. Vähän vauhtia pois ja sopiva töötti. Sitten Hermekselle kolmeykkönen. Poikkisyöttö, johon se ainoa vierasmaila väliin. Vetoa vaan ja takapatjalta ripari verkkoon. No, helppohan se täältä on. Joka tapauksessa tästä toiseen päähän ja vierailta pitkä ralli, jolla kasattiin maitohappoa kotijoukkueen pohkeisiin. Tämä kun meinasi selvitä, päästiin osittain vaihtoon, mutta vieraat käänsivät nopeasti ja ajassa 33.36 tilanne kirjattiin 0-3. Kuusi minuuttia jäljellä, kun jo mones Hermes yv. Tähän tarvis nyt tehdä maali, muuten ne pitää tehdä myöhemmin. Nyt lähti rulla pyörimään heti ja tulihan se sieltä. Moberg syötti Nättiselle, jonka laukauksen rippeet lapioi verkkoon Niemelä. Aika 34.19 tilanne 1-3. Tästä saataisiin toivottavasti nopeasti lisää virtaa. Ainakin heti rakennettiin Sikstukselle hyvä paikka, joka osui hyvin vastaanliukuvaan vierasvahdin napaan. Nelonen hyökkäyspään aloitukseen ja kyllä nämä värkkää aina ohjelmaa vastustajan maalille, nytkin oli ohjuriosuma varsin lähellä. Viimeinen kaksiminuuttinen innoitti Tallahassee Läässin soimaan ja vielä löytyi valkopaidoilta virtaa järjestää pitkä mylläkkä meripäätyyn. Tauolle mentiin siis kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Kolmas erä vauhtiin ja vain puoli minuuttia pelattiin kun rysähti. Moberg hetken aikaa kotipäädyssä jäässä, syynä vieraiden alivoimaan johtanut laitataklaus. Taas rakennettiin hyvin, mutta maalia ei vain suotu. Onneksi sentään läpiajoon karannut valkopaita oli niin hapoilla ettei päässyt irti. Tasaviisikoin KeuPa loi heti kaamean härdellin ja nyt jouduttiin hätäpitkällä ottamaan lisähappea. Seitsemän minuutin pelin jälkeen kotiboksin ovi auki, Niemelä mailan heittämisestä huilimaan. Tähän ei maalia saa antaa, sehän nyt on selvä. Ensimmäisen minuutin aikana paras tekopaikka Kivisellä, joka kyllä näköjään jaksaa raataa. Kun vieraat eivät saaneet toisellakaan minuutilla mitään aikaan, meinasi Pekka jo hätäillä mainoksille, mutta mitäs täällä tapahtuu. Vieraat vetivät pitkän ja yhtäkkiä Nikko luisteli boksiin henkilökohtaista kymppiä istumaan. Aloitus siis omiin, mutta ei alivoimaa, onneksi. Sitten mainoksille päästiin ja oltiin aika tarkkaan erän puolivälissä. Nyt mentiin päästä päähän ja hyvän Hermespaikan jälkeen oli vieraille avautua paikka, paitsio. Sitten peli merta päin ja Tervo sai hiukan kovuutta, josta tuomareilla pikapalaveri, ei jatkotoimenpiteitä. Vierasvahti ei tästä hätkähtänyt vaan torjui aloituksen jälkeen jo monennen kerran. Vielä saatiin ylivoimaa, kun vajaa kuusi minuuttia oli pelaamatta, tätä erää. Kyllä nyt tarjottiin sitä kuuluisaa siimaa. En tiedä näyttikö vaan vai alkoiko ensimmäistä kertaa tällä kaudella jumalrintojen jalka vähän painaa, sillä nyt ei saatu mitään järkevää aikaan. Erää neljä jäljellä, kun toinen linjatuomari poistui kaukalosta nilkuttaen. KeuPa täysilukuinen. Kolme minuuttia, Hermes aikalisä, aloitus omalla alueella. Aloitusvoitto, kiekko toiseen päähän ja Jukuri kiiruhti aitioon. Hyvä Tornbergin laukaus, josta hyökkäyspään aloitus. Hyvää pyöritystä, kaksi minuuttia jäljellä, Loponen tällää. Hetken päästä kiekko lipuu metrin tyhjän kotirysän ohi. Hermesmylläkkä jatkuu, minuutti. KeuPa peittää, Tervo torjuu. 35 sekuntia, aloitus keskialueelta. Vielä laukaus, kiekko peliin, keskialueelle, se oli siinä.

Olipas taas mahtava Mestisottelu. Parhaaksi pelaajaksi valitun maalivahtinsa johdolla KeuPa kavensi siis tilanteeksi nyt 2-1, eli ainakin viisi ottelua siis pelataan. Vieraat kävivät tervehtimässä isoa kannattajajoukkoaan ja sitten hekin poistuivat areenalta. Tänään kotijoukkueen tekemistä alkoi toisessa erässä vaivata huolimattomuus. Ei sillä, etteikö olisi ollut yritystä, mutta ratkaisut vaan eivät oikein olleet normitasolla. Ei mitään paniikkia tai muuta vastaavaa, mutta esimerkiksi syöttöjen laatu huononi pelin kuluessa ja tämä tietysti vaikeuttaa rakentamista. Liekö vähän venähtäneistä vaihdoista vai mistä johtuen, mutta tänään näytti että loppui bensa ja maitohappohan hiipii jaloista käsien kautta päähän. Onneksi tässä on hetki, vaikkakin lyhyt, huilata, sillä sarja jatkuu jo maanantaina Keuruulla. Nyt tankit täyteen niin omalla jalalla homma otetaan taas hallintaan. Viides ottelu pelataan kotiluolassa keskiviikkona. Tuolloin ollaan siis joka tapauksessa mahdollisesti katkossa kiinni, joten tullaanpas lyömään kättä yhteen taas.

23.3.2019/ K.

Ottelutilastot