Uutiset

PLAYOFF 1 – OTTELURAPORTTI

19.3.2019

HERMES – KeuPa HT 5 – 0 (3-0, 2-0, 0-0)
PLAYOFF 1

Tätä on alkukaudesta haaveiltu, joulun jälkeen jo odoteltu.

Nimittäin västäräkistä viis, peipposesta evvk, sillä ainoa varma kevään merkki on lätkän playoffit. Ja kun tänään kokoonnuttiin Kokkolan Jäähalliin kauden ensimmäiseen playoff-otteluun, runkosarjan voittajana, viime kauden mestaria vastaan, niin en usko että kellekään tarvitsee enempää tunnelmaa avata.

Hermes räpyvalojen saattamana jäälle, sitten KeuPa. Hetken pyöriminen ja vielä kotirysän ympärille kokoon. Tsempit, kapteenien tervehdykset ja peltisepänliike Rönnqvistin edustajan pudottama avauskiekko. Jukuri katseli maalilla, kun aloitusviisikko UomalaNiemeläKivinenMobergLoponen voitti aloituksen, vei kiekon sinisen yli ja palasi takaisin ottamaan nippa nappa istumaan kerenneen vaihtopenkin onnittelut vastaan. Nimittäin ajassa 00.13 teki Uomala varmasti yhden Mestishistorian nopeimmista playoffmaaleista. Syöttömerkintä Niemelälle ja tilanne 1-0. Olisiko parempaa alkua voinut saada? No ehkä jos heti perään luotu loistopaikka olisi tuottanut toisen maalin. Ei sitä maalia ja vieraiden aikalisää tarvinut kuitenkaan kauaa odotella, sillä ajassa 02.53 syötti Kivinen Sikstukselle, jonka lämärin eteen osui Niemelä juuri sen verran, että taululla luki 2-0. Kyllä oli kotijoukkue nyt isäntänä talossa heti alusta alkaen. Ja mikäs siinä on ollessa, kun Loyalsrumpu lyö teräviin jalkoihin tahtia. Aikalisä ei juuri ottelun kulkua muuttanut, mutta kun Limma ajettiin varsin törkeästi selästä laitaan, nähtiin aivan erilaista pelikovuutta kuin mitä KeuPan olisi syytä esittää. Tätä peliä he eivät nimittäin boksista voita, etenkään kun nyt vielä meidän ylivoimakin näköjään toimii. Aika vasta 05.16, tilanne jo 3-0. Kiekko Markkulan ja Mobegin kautta Nättiselle, jolla kyllä riittää malttia odotella, että maskimies on kohdallaan. Tässä vaiheessa lähti Hölsä keskittymään jo torstain peliin ja maalille luisteli Tervo, joka pääsikin heti töihin. Mutta vihdoin saivat reilu 7 minuutin jälkeen vieraatkin ensimmäisen tilanteen. Jukuri hereillä, ei hätää. Mainoksille asti mentiin hiukan sellaisissa merkeissä, että kenties KeuPakin alkushokista saattaisi selvitä, vaikkei nyt ihan mitään hallintaa toki luonut. Lyhyen rauhallisemman hetken jälkeen havahtui yleisö, kun Koskenkorvalta riistettiin kiekko hiukan kahvalla. Muutaman sekunnin päästä sama ukko komennettiin sitten itse boksiin. Vieraiden ylivoima pyöri hyvin ja kavennus jäi tekemättä melkeinpä jo huonon tuurinkin myötä. Tasaviisikoin eivät vieraat sitten vieläkään päässeet luomaan mitään. Juuri kun näytti että tämä erä pelailtaisiin taukoa odotellen, päästiin ylivoimalle. Kyllä oli vierailla nyt kasetti jumissa, sillä ei tuossakaan jäähyssä mikään avopaikan estäminen ollut kyseessä. Summerin soidessa vihellettiin vieraille toinenkin jäähy, joten kolmannen erän alkuun pelattaisiin 56 sekuntia kahden miehen ylivoimaa.

Nähtäväksi jäi olisiko erän alun ylivoima hankala. No olihan se, vastustajalle. Ajassa 20.45 Nättinen kirjasi numeroiksi 4-0. Syöttäjinä Tornberg ja tietenkin Markkula. Tästä jatkettiin vielä normaalin ylivoiman parissa hetki, mutta ei sentään lisäosumia, vielä. Jotenkin jopa toivoisi, että KeuPa nyt vähän saisi tästä ottelua luotua. Sen sijaan ottivat liikapelaajasta jäähyn. Hermes yv heilutti verkkoa ulkopuolelta ja kaveri pääsi alivoimalla vahinkopaikasta jo ylärimaan. Mutta ei tässä enää usko riittänyt valkopaitojen tekemiseen. Puolivälissä Rammstein soitti mainoksia ja koitti vielä hiukan puhaltaa tempoa varsin rikkonaiseksi hiipuneeseen peliin. Sitten Hermesnelonen jäällä ja kyllä nyt täytyy sanoa, ettei vierasvahdillakaan enää ihan keskittyminen tapissa ollut. Tästä osoituksena ajassa 32.32 taululla 5-0. Maalin tekijänä Nikko, syöttöpisteille Huhtala ja Blomberg. Kuin viivästetyn syttymisen merkiksi KeuPa rakensi tämän jälkeen heti loistotontin, johon Jukuri vastasi niinkuin sillä tapana on. Ei maalia. Erän viimeistä vitosta mentiin, kun valkopaita hävisi vääntökisan. Tästä Limmalle vähän ehkä kevyt kakkonen, eli päästiin reenaamaan alivoimaa. Itse asiassa minuutti 19 sekuntia kahden miehen sellaista, kun Tornberg istahti seuraksi. Tämä ajanjakso todisti katsomoon sen, että koko runkosarjan kenties sarjan paras alivoima osasi sen vieläkin. Nimittäin ihan paria satunnaista lukuunottamatta, olisi tästä selvitty ilman molariakin. Viisikoilla mentiin ja vielä pieni pyöritys, ennen taukomakkaraa. Sitä ennen kellossa enää 0,4 sekuntia, eli nolla pilkku neljä, kun Koskenkorva vielä taikoi aloituksesta laukauksen. Miettikääpäs sitä kun kyyristytte seuraavan kerran ympyrään.

Kolmannen erän alkuhetkien aikaan Pekka kuulutti illan yleisömääräksi 1066. Tuossa tuli pienimuotoinen veto lyötyä, että pleijarit pelataan tasaisesti lisääntyvälle, yli tonnin katsomolle, joten kiitos tästä tähän asti. Tästä erästä ei tietenkään ollut ennakkoon odotettavissa mitään maagista, ellei sitten alkaisi ajatella asiaa pelaajan kannalta. Ylihuomenna peli, johon pitäisi saada taas täysi lataus päälle. Otatko tästä illasta löysän lopun kautta oman vauhdin pois tai toisaalta seisovilta jaloilta rumasti kuokkaan vai haetko oman rytmin päälle ja käytät välipäivän hyvillä mielin. Pari minuuttia meni vähän katsellessa, mutta sitten pääsi ottelu ihan mukavaan vauhtiin, vieläpä siten, että vieraatkin saivat luotua Jukurille torjuntoja. Mainokset vielä, kun kuutisen minuuttia oli jäljellä. KeuPa punnersi maalille kun tilan sai ja tuossa vääntyi kotivahti kyllä sellaiseen asentoon ettei pitäisi ehjänä säilyä kuin muovailuvahan, mutta sieltä se kiekon kanssa kuitenkin tolpilleen nousi. Vieraat saivat vielä jokusen laukauksen aikaan, mikä toki kieli enemmän kotijoukkueen säästeliäästä oman pään sykkeestä, kuin mistään sen kummemmasta. Viimeiselle kaksiminuuttiselle lähdettiin ja vielä meinasi nelonen irti päästyään tehdä maalin. Tämä tilanne palkittiin sentään noin minuutin ylivoimalla, joka pyöritettiin taputusten tahtiin. Summerin myötä kirjattiin ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan.   

Vieraat suoraan koppiin, ei paljon parhaan pelaajan palkinnot kiinnostaneet. Jukuri omansa koppasi ja sitä myöten myös kotijoukkue lähti valmistautumaan torstain matkaan. Se ensin, sitten onkin lauantai ja vuorossa sarjan kolmas matsi, joka on kotimatsi. Paikan tiedätte, aikakin on tuttu 17.00, joten kiivetääs lauteille ja lyödään kättä yhteen. Tästä tulee pitkä kevät, joka jaksetaan vielä paremmin yhdessä.

19.3.2019/ K.

Ottelutilastot