Uutiset

OTTELURAPORTTI: HERMES – KEUPA

9.3.2019

HERMES – KeuPa HT 3 – 2 (1-0, 0-0, 2-2)

Runkosarjan loppusuoralla oli vielä lauantai-iltana tarjolla pisteitä kärkipaikan tavoittelemiseksi.

Vieraana tänään KeuPa HT, sarjataulukon paikalta numero 7. Hermes liikkeellä täydellä rosterilla, kaverilla pari paikkaa bussissa tyhjänä.

Vahtivuorossa Annunen, ykkönen tänään UomalaNiemeläKivinenMobergLoponen. Pientä hermoilua vastustajalta jo otteluisännän kiekon pudotuksessa, joten KP-87 pakkina normaalisti luutiva, nyt Rauanheimon edustustehtävissä jäällä esiintyvä Timonen vaihtoi aloittajaa. Yleisö syttyi tästä ja kun oikea pelikiekko jäähän tiputettiin, lähti myös Hermesluistin terävästi liikkeelle. Tästä johtuen reilun kahden minuutin jälkeen oli Hölsälle kertynyt jo tukku torjuntoja. Vähän alkoivat vieraidenkin potkat aueta ja ensimmäisestä kotipäädyn tilanteesta jouduttiin alivoimalle, Uomalan korkea maila tähän syynä. No, saadaanpa Annunenkin peliin mukaan. Tällä alivoimalla ei hätää syntynyt, joten nyt vaan viisikkokaasu pohjaan ja merta kohti. Sen verran ylivoima kyllä kaveria auttoi, että pääsivät pelirytmiin mukaan. Silti ote oli kuitenkin ainakin vielä aika selkeästi Hermeskäsissä. Vierasmaali ei meinannut oikein pysyä paikallaan ja niinpä linjurit suorittivat pikaisia huoltotoimia. Peli käyntiin ja nyt mentiin molempiin suuntiin varsin hyvällä vauhdilla, eli niin se tämäkin peli paranee lämmetessään, vähän kuin kylmä kahvi. Ajassa 14.28 pannu vihelsi ja Paulaharjun laukaus piirsi numeroiksi 1-0. Syötöille tähän osumaan Kuure ja Koskenkorva. Hermes jatkoi painetta ja kaverin päätypaini meni välillä jo kreikkalaisroomalaiseksi, joten ukkoja oli pitkin jäätä pareittain. Näissä ei kuitenkaan mitään draamaa ja peli jatkui tasaviisikoin. Viimeisen kaksiminuuttisen aikana KeuPa rakensi vielä ja niin vain oltiin Loposen kiinnipitämisen myötä puolentoista minuuttia alivoimalla. Tämäkään ajanjakso ei paniikkia tuottanut, Uomala pääsi jopa rakentamaan hyökkäyspään aloituksen. Makkarajonoon maalin johdossa.

Toiseen erään 32 sekuntia alivoimaa, jonka aikana vieraat saivat pari laukaustakin aikaan. Juuri kun oltiin täysilukuisia, meinasivat valkopaidat rakentaa kolmella Annusta vastaan tilanteen, mutta Moberg kerkesi kuin kerkesikin hätiin ja se homma kuivui kasaan. Toisessa päässä punnersi Markkula hyvälle paikalle, mutta ihan ei veto avointa etukulmaa löytänyt, niinpä Hölsä selvitti tilanteen. Tästä lähti mainoksiin kestänyt jakso jossa pidettiin hyvää otetta ja kiekko viihtyi pääosin uimahallin päädyssä. Paria satunnaista vieraiden laukausta lukuunottamatta tilanne hallinnassa, eikä niissäkään Annusella mitään vaikeuksia ollut. Kun valkopaita laitettiin boksiin, päästiin toista osumaan hakemaan ylivoimalla. Nyt ei meinannut oikein lähteä, mutta toisen minuutin aikana rulla pyöri hetken aikaa ihan ok. Tiukassa olivat maalit tänään, joten tasaviisikoille mentiin ilman merkintöjä. Sitten mentiin hetki niin, ettei kumpikaan saanut mitään oikein harkitun näköistä aikaan. Ja kun vähänkin hortoillaan, niin kaverille aukeaa paikkoja. Mutta vieläkin oli jotenkin tehottoman tuntuista KeuPan maalinteon yrittäminen, toisaalta Annusen tyynen rauhallinen tyyli saa pahatkin tilanteet näyttämään lämpökopeilta. Toisessa päässä sen sijaan meinasi vierasvahti rakentaa huolimattoman kiekonkäsittelyn kautta katastrofin, mutta selvitti tämän omatoimisesti. Sitten vuorostaan kotijoukkueen pienimuotoinen lapsus omissa johti kiekonmenetykseen, josta oli jo rakentumassa loistotontti. Tämän Hermes Kapitän joutui koukulla purkamaan. Mentiin hetki ja Koskenkorvakin joutui boksiin, kampitus. Reilu minuutti pelattaisiin siis kahden miehen alivoimaa. Ja pelattiinkin Annusen johdolla hyvää sellaista, joten maalittoman erän jälkeen oltiin sitkeästi pelin ainoalla osumalla edellä.

Kolmanteen kotijoukkue tuli todella terävästi ja vaikka Hölsä riehui minkä kerkesi, oli kiekko ajassa 41.05 maalissa. Tätä osumaa katseltiin videolta, tarkastelun kohteena Nättisen jalkatyö. Todella pitkään tuomaristo muuten tätä nauhaa veivasi. Onneksi illan kapteenistolla oli juttupankissa tarpeeksi materiaalia, niin saivat linjureiden kanssa ajan kulumaan mukavia turistessa. Maali hyväksyttiin ja vielä kävi vierasvahtikin asiaa tuomareilta tivaamassa, mutta keskelle mentiin. Tilanne 2-0, maalintekijänä Markkula, syöttäjänä Kangas. Pitkän tauon jälkeen peli käyntiin, vähän sekavissa merkeissä. Juuri kun näytti, että vieraiden ponneton hyökkäily jatkusi, toimitettiin kiekko maaliedustilanteen päätteeksi kotirysään. Tilanne kaventui siis numeroihin 2-1. Se oliko epäselvä maali mennyt Hölsän tunteisiin, selvisi kun äijä veti seuraavassa tilanteessa ihan paraatiseivin. Tästä mentiin uimahallin päätyyn ja onnekkaan pompun kautta kiekko vapaalapaan, ajassa 43.38 tilanne 2-2. KeuPa oli nyt hyvin pelissä mukana, mutta tämä momentum kenties katkeaisi ajassa 45.18 alkavaan Hermes ylivoimaan. Rulla lähti hyvin pyörimään heti ja pari paikkaakin saatiin, mutta numerot eivät muuttuneet kuin kellossa. Seuraavaksi oltiin sitten vuorostan alivoimalla, kun Tiihonen otti 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Vieraiden ylivoima lähti vuorostaan heti hyvään kiertoon, mutta ei tästäkään merkintöjä kirjaantunut. Mainosten jälkeen jatkettiin tasaviisikoin. Kotijoukkue otti hiukan otetta ja tämä johti loppuviimein katsomoon toimitetun hätäkiekon myötä mahdollisuuden ratkaista tämä touhu ylivoimalla, kun erää oli jäljellä reilu vitonen. Ja maalihan sieltä syntyi, vieläpä aivan kertakaikkisen kaunis maali. Mutta tätäkin katsottiin videolta, sillä maali liikkui tilanteen aikana. Lopulta maali tämäkin ja niinpä ajassa 55.16 tilanne kirjattiin 3-2. Tätä ei meinannut vierasaitio aivan suosiolla enää hyväksyä, mutta minkäs teet. KeuPa painoi heti päälle ja nyt lähti kampituksesta boksiin sitten vuorostaan Kuure. Tällä kertaa ei vieraiden ylivoima tosin meinannut lähteä lainkaan käyntiin. Mutta tätä toimittaessa olikin sitten Annunen jo vähän tuurillakin kiekon tiellä, eli ei tässä pidä ruveta yhtään täällä intoilemaan, nimittäin Mestistähän tässä pelataan. Alivoima kuitenkin selvitettiin ja kello lähti erän viimeiselle kaksiminuuttiselle. Vieraiden aikalisän kautta viimeiseen rypistykseen. Sitä ei vierailta tosin aivan heti nähty, mutta viimein pääsivät pois alueelta ja saivat maalin tyhjennettyä. Pyöritystä ja laukaus. Tämänkin Annunen koppasi tyylikkään varmasti. Kovasti KeuPa loppuun asti yritti, mutta tänään Kokkolasta ei irronnut pistettäkään.     

Tiukan nihkeän oloinen ottelu, josta irtosi kuin irtosikin täysi pistepotti. Pelit alkavat näköjään muotoutua jo kovasti kohti playoffeja, eli ei ihan koko aikaa satele hienoja, rohkeita kuvioita vaan nyt ollaan välillä varsin tiiviinä. Tämän ottelun osalta huomioitavaa myös siinä mielessä, että varsin mahdollinen ensimmäisen kierroksen pari on kyseessä. Vielä yksi kotipeli jäljellä runkosarjan osalta, se pelataan ensi viikon perjantaina. Vieraaksi saapuu RoKi. Eli vielä keretään hioa kannustuslaulut kevätkuntoon.

9.3.2019/ K.

Ottelutilastot