Uutiset

OTTELUENNAKKO: HERMES JA TUTO TÄNÄÄN KAARLELANKADULLA

6.3.2019

Divariklassikko Hermes – TUTO 6.3. kello 18.30, tervetuloa!

Kokkolan Hermes kohtaa tänään kotikaukalossa yhden Mestiksen ja divarin perinteisiin joukkueisiin kuuluvan TUTO Hockeyn Turusta. TUTO oli viime kaudella Mestiksen kakkonen ja haluaa voittaa mestaruuden tänä vuonna. Päävalmentaja Miika Elomon joukkue on pelannut melko ailahtelevan kauden, sillä huippujaksoja on seurannut huonommat ajat eikä joukkue ole saanut vielä tasaisuutta tekemiseensä. Kuitenkin jalkeilla on huippuryhmä joka edelleenkin taistelee kovasti kotiedusta kevään pudotuspeleihin. TUTO tulee varmasti nälkäisenä Kokkolaan ja onkin saanut hyvän pelivireen päälle kun edellisellä viikolla kaatui vieraissa sarjajohtaja LeKi ja kotikaukalossa Jokipojat.

Kotijoukkue Hermeksen kaksi viimeisintä ottelua olivat kuin yö ja päivä. Ensin sarjan kärkipelissä perjantaina kaatui kotikaukalossa selkein lukemin sarjajohtaja LeKi, mutta seuraavana päivänä Tampereella sarjan peräpään KOOVEE oli parempi ja voitti ottelun 3-2. Hermes taistelee edelleen kuitenkin runkosarjan voitosta mikä olisi erittäin hieno saavutus. Tänään on hyvä tasonmittari siitä onko joukkue sillä tasolla että runkosarjan voitosta taistellaan. 

Kotijoukkue on terveystilanteeltaan hyvässä tilanteessa sillä poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat ja valmennusjohto pääseekin valitsemaan kahdeksasta puolustajasta ja viidestätoista hyökkääjästä pelaavan kokoonpanon. 

VERIPALVELUN PUNAINEN KYPÄRÄ

Illan ottelussa Hermeksen kokoonpanosta löytyy pelaaja jonka päässä on punainen kypärä. Kypärä on merkki siitä että joukkueen valmennusjohto on valinnut keskuudestaan pelaajan joka on osoittanut vastuullista toimintaa kentällä ja kentän ulkopuolella. Suomen punaisen ristin veripalvelu ja Mestis tekivät aikaisemmin yhteistyösopimuksen minkä tavoitteena on pelastaa yhdessä tuhansia ihmishenkiä. Konkreettisesti yhteistyön tavoitteena on saada lisää ihmisiä luovuttamaan verta ja sitä kautta pystytään pelastamaan ihmisiä hädän hetkellä.

PÖRSSIKÄRJET

Hermeksen kultakypäränä illan otteluun lähtee koko Mestiksen pörssikakkonen Samu Markkula 15+46. TUTO:n tehokkain Lassi Kokkala on iskenyt tehot 13+14. Maalivahtien taistelussa on mahdollista nähdä pörssin kakkosen ja kolmosen taistelu, sillä TUTO:n Julius Pohjanoksa on pelannut huikean kauden ja löytyy sijalta kaksi 91,6% tilastolla. Kolmantena on Hermeksen Samuel Jukuri 91,5% tilastolla.

SEURAA HEITÄ

#16 Reko Tornberg, Hermes

-Pitkään poissa ollut puolustaja palasi viime viikolla kokoonpanoon ja otti heti oman pelillisen paikkansa joukkueesta. Perusvarma puolustaja joka tekee niin kiekolla kuin kiekottomanakin erinomaisia rauhallisia ratkaisuja. Harvoin pelaa itsensä pihalle tai tekee kiekolla huonoa ratkaisua.

#50 Matt Nickerson, TUTO

-Stay at home- pakki joka on tullut Suomeen ja TUTOon voittaakseen mestaruuden keväällä. Iso mies, joka liikkuu kentällä rauhallisesti, on myös kayttäytynyt siivosti. Voittanut Suomessa Liigassa ja Mestiksessä hopeaa sekä molempien sarjojen jäähypörssin.

HERMES – TUTO Keskiviikkona 6.3. kello 18:30 Kokkolan jäähallissa

Tervetuloa!