Uutiset

TYLY VIERAS IMATRALTA – RAPORTTI

2.2.2019

HERMES – Ketterä 1 – 6 (0-1, 1-3, 0-2)

Toinen toista, kaikenlaisten spekulaatioiden päivämäärä sujui Mestiskiekon merkeissä, kun Hermes isännöi Imatran Ketterää.

Back to back -pelin toisesta osaottelusta Keuruulla oli eilen ajettu tyhjän pistepussin kanssa kotio, mutta onneksi heti yöunien jälkeen päästiin taas pelaamaan. Aika kapealla rosterilla jouduttiin lauantaitöihin, eli kuorma saattaisi hiukan näkyä loppua kohti.

Jukuri maalilla, tänään ykkönen muodossa HuhtalaKivinenKangasMobergKetola. Hetki mentiin ilman sen kummempaa, molemmat vähän katselivat. Sitten oltiinkin ylivoimalla, kun kiekko lenteli katsomoon. Ja totutusti pantiin heti rulla pyörimään ja ensimmäinen poikkisyöttö tuotti jo hyvän tekopaikan. Loppukakkonen mentiin sitten aivan väärässä päässä, mutta heti kun aition ovi aukesi, sinne komennettiin seuraava valkopaita, tällä kertaa kampituksesta. Jälleen heti alkajaisiksi hyvä rumba, mutta ratkaisuja ei saatu aikaiseksi. Vieraiden av oli lukenut läksynsä ja molarillakin tuntui purkulätty lähtevän rohkeasti. Tasaviisikoille mentäessä aukesi sitten ensimmäinen kunnon paikka Ketterälle. Jotenkin ohjattiin vielä ukko parhaalle tekopaikalle ja niinpä ajassa 07.41 kirjattiin vierasjohto 0-1. Erän puolivälissä vierailla todella hyvä vaihe hyökkäyspäässä ja omalla alueella varsin tiukkaa tekemistä. Tämä johti siihen, että Jukuri joutui puuttumaan peliin paljon virkaveljeään useammin. Mentiin ihan huomattava pätkä jopa niin, ettei kotijoukkue saanut kontrolloitua hyökkäystä aikaan. Mentiin jo viimeistä erän kaksiminuuttista, kun itsevarma oman alueen pelaaminen meinasi avata Hermekselle tekopaikan puoli-ilmaiseksi, mutta tämän valkopaidat saivat vielä paikattua. Viimeistä minuuttia mentiin jo, kun saatiin kolmas ylivoima. Taas tarjottiin sitä pukukoppimaalia, mutta nyt ei kelvannut, joten varsin nopeasti pelattu erä päättyi vieraiden tiukkaan johtoon. Jotenkin oli tahmeaa, ihan tunnelmaa myöten. Radiokin oli niin hiljaisella, että vähän puolivalmis tunnelma kumpusi koko hallissa.

Jalka piti nyt saada liikkeelle. Erän alkuun vielä reilu minuutti ylivoimaa, eli periaatteessa hyvä sauma päästä heti otteeseen. Kun päävalmentajan jatkosopimus julkistettiin Pekan toimesta koko kansalle, loi joukkue maukkaan tekopaikan. Mutta nyt tuntui, ettei mikään oikein onnistunut ja niinpä mentiin tasaviisikoin ja peli siirtyi meripäätyyn. Tuomarin käsi pystyyn, Pennanen kampitus. Pari hyvää pyöritystä Ketterän toimesta ja aivan viime sekunneilla Jukurilta loistava pelastus. Tärkeä torjunta, koska tästä mentiin toiseen päähän, jossa virkaveli hiukan sähelsi. Helppo ripari kilvellä suoraan kohti Huhtalaa, tilanne 1-1. Aika 25.39, syöttöpiste Blombergille. Sitten vanha kiekkototuus iski. Maalin jälkeinen vaihto. Ajassa 25.55, tilanne 1-2. Mainoksille mentäessä ei voinut kyllä sanoa, että oltaisiin päästy vielä lentoon. Sikstukselle aukesi hyvä paikka ja mies painelikin kohti vierasrysää vauhdilla, mutta Kaarlehto luki loppuratkaisuksi rakennetun rystylle käännön hyvin. Tässä vaiheessa alkoi myös hiukan lämpö nousta, sillä pari kenties rikettä jäi viheltämättä, toki puolin ja toisin. Kun vihellys tuli, avattiin kotiboksi Huhtalalle kiinnipitämisestä. Nyt kesti reilun minuutin, ennekuin vieraat saivat rakennettua mitään, mutta sitten vähän katseltiin, kun tilanne muuttui numeroihin 1-3. Aika oli 32.42 ja heti perään uudestaan penaltia, tällä kertaa Ketolalle poikittaisesta. Taas pari paikkaa, mutta onneksi lisäosumia ei kirjattu. Seuraava Hermesrangaistus sen sijaan kirjattiin ajassa 36.08 Kiviselle poikittaisesta. Nyt ei kauaa läpsytelty, vaan ajassa 36.37 ohjattiin viivapommi verkkoon ja tilanne 1-4. Ketterä jatkoi myllytystä tasaviisikoin ja Jukuri taisteli, kun kiekkoa tuli joka suunnasta. Viimeiselle minuutille mentiin aivan sillassa, eli nyt tarvittiin melkoista käärmekeittoa, jos tästä meinattaisiin vielä pistetaistelua saada aikaan.

Kolmanteen erään lähdettiin, mutta startti ei helpotusta tuonut, sillä ajassa 42.22 Ketterä siirtyi siirretyn rangaistuksen aikana 1-5 johtoon. Ehkä viimeinen oljenkorsi tarjottiin hetikohta, kun päästiin ajassa 42.35 ylivoimalle. Tästä jos ei maalia saada tehtyä, niin aika köysistä jouduttaisiin kampeamaan. Ja kyllä Hermes taisteli, mutta todella hyvää oli vieraiden alivoima, eikä molarikaan antanut yhtään siimaa, peli oli käytännössä ohi. Illan viimeiselle mainoskatkolle mentäessä voitiin vain todeta, että kovin paljoa ei tässä sarjassa tarvi antaa tasoitusta kavennetun rosterin muodossa, etenkään perättäisinä pelipäivinä ja kotiedusta pelaavia joukkueita vastaan. Aivan vapaasti surffaileva valkopaita sai kilautettua ylärimaa. Vielä Markkula boksiin kiinnipitämisestä. Ketterän 1-6 ylivoimaosuma ammuttiin ajassa 56.06. Väsymys näkyi ehkä vähän turhautumisessakin ja niinpä Kivinen kirjasi vielä tasan minuuttia ennen loppusummeria minuutteja päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tämä minuutti neppailtiin ja touhu oli kättelyä sekä ikkunoiden rapaamista vaille valmis.

Taistelu ei riittänyt, ei voi mitään. Vieraat pelasivat myös hyvin ja viisaasti, ei mitään heiltä pois. Reilun viikon mittainen ottelutauko tulee varmasti tarpeeseen ja sieltä saadaan kammettua viimeiselle jaksolle rutistusta. Keskiviikkona 13.2. isännöidään Iisalmelaisia. Silloin rosterissa varmasti vähemmän tyhjää ja kenties uusiakin tuttavuuksia, joten nyt hetki huilia, sitten mennään taas.

2.2.2019/K

Ottelutilastot