Uutiset

VOITTOPUTKI POIKKI

5.1.2019

Lempäälästä kuitenkin piste voittolaukauskisan jälkeen.

Kotijoukkueen alun painostus päättyi Kristian Kankaan tekemään maaliin. Syöttäjinä Samu Markkula ja Nico Joki joka loukkaantui syöttönsä jälkeen Tommi Välimaan myöhästyneen taklauksen seurauksena. Tuomitun 5 minuutin jäähyn aikana meni Hermes 2-0 johtoon Oskari Uomalan viimeistellessä Joonas Niemelän ja Kalle Loposen esityöstä. LeKin kavennuksen jälkeen laukoi Samuel Sikstus tarkasti siniviivalta johdon 3-1 :een, Henri Limma ja Jesse Huhtala saivat syöttömerkinnät. Erän torjunnat Hermes Samuel Jukuri 9, LeKi Kimmo Rautiainen 8.

Toisen erän alkuun sattui Hermes-puolustukselle ratkaiseva virhe oman maalin edessä ja sen LeKin Niko Lahtinen hyödynsi. Kotijoukkue jatkoi pelin hallintaa ja tasoitti pitkän pyörityksen jälkeen lukemat 3-3 :een. Erätauolle mentiin noissa lukemissa vaikka paikkoja enempään varsinkin LeKille rakentui.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen hallinta jatkui ja erän puolessa välissä LeKi menikin pelissä ensimmäisen kerran johtoon. Tuon maalin Hermes kuittasi kuitenkin välittömästi kun Sikstus nousi hienosti, toimitti kiekon maalille ja Saku Kivinen iski sen sisään. Jesse Koskenkorvalle tasoitusmaalista toinen syöttöpiste. Hermes joutui vielä erän lopussa alivoimalle mutta hienosti taistellut alivoimamiehitys ja Jukuri pitivät maalin puhtaana.

Jatkoajalla Hermes joutui jälleen alivoimalle mutta se päättyi kuitenkin ilman ratkaisua. Voittolaukauskilpailu eteni seitsemänteen pariin asti kunnes kolmesti siinä onnistunut Tappara-juniori Kristian Tanus ratkaisi kaksi pistettä LeKille. 

Kärkiottelusta saatu piste pitää Hermeksen sarjakärjessä kahden pisteen erolla ennen LeKiä. Pelit jatkuvat ensi keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan.

Ottelutilastot