Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – TUTO

16.1.2019

HERMES – TUTO 2 –1 (0-0, 2-0, 0-1)

Viikon kotipelit laitettiin käyntiin keskiviikkona, kun vieraita saatiin Turusta.

Loukkaantumisien ja muiden syiden takia aiheutuneista haasteista oli selvitty itäkiertueella varsin mukavasti, eli ei tänäänkään ollut mitään syytä epäillä, etteikö voitosta pelattaisi. Ennen ottelun alkua huomioitiin kauden 1956-57 Hermes A-junioreita, jotka voittivat kauan kauan sitten SM-Hopeaa, hienoa äijät!

Vahtivuorossa voiton Savonlinnassa torjunut Annunen. Ykkönen muodossa MarkkulaKivinenKangas, pakkeina BlombergKantola. Ensimmäinen torjunta vierasmaalia vartiovalle Pohjanoksalle kirjattiin jo viiden sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen mentiin muutama minuutti vähän sekavissa tunnelmissa, kunnes vieraat saivat otteen tynkää ja painopiste siirtyi kohti kotirysää. Seurauksena oli se, että Annunen pääsi tekemään hyviä torjuntoja. Illan ensimmäiselle ylivoimalle päästiin kuitenkin ajassa 06.29. Rulla pyöri hyvin ja monenlaista ratkaisuakin päästiin yrittämään, mutta maalia ei vielä isketty. Erän puolivälissä saatiin hyvä paikka harhasyötöstä, mutta tämän vierasvahti koppasi. Hiukan vieraiden tahtiin jatkettiin, mutta tämä katkesi jälleen jäähyyn. Illan toinen ylivoima aloitettiin ja samalla mentiin erän viimeiselle kaksiminuuttiselle. Haiskahti siis pukukoppimaalilta. Nyt ei ihan niin hyvää tarjontaa nähty kuin ensimmäisellä ylivoimalla, joten tauolle mentiin maalittomina.

Toinen erä oli alkumetreillä varsin tarkkaa, ensimmäinen hyvä maalille punnerruksella luotu maalipaikka luotiin vasta kolmen minuutin kohdalla. Tästä aloituksen jälkeen kiekko katsomoon ja kolmas Hermes yv pääsi alkamaan. Hiukan tahmeasti lähti, mutta eipä sen väliä, kun ajassa 24.02 pysähtyi kello. Viivasta kiekkoa maalille ja ohjuri verkkoon. 1-0 maalin tekijänä Kivinen, syöttäjät Moberg-Markkula. Tästä vieraat kaivoivat agrea, mutta Annunen jatkoi rauhallisen varmaa pelaamista. Nyt ei tosin kauaa yksipuolista otetta tarjottu, vaan heti painettiin peliä kohti uimahallia ja luotiin tekopaikkoja toisensa perään. Kummasti maali aina piristää peliä ja vauhti kiihtyi. Sehän sopii meille, ei täällä olla totuttu katselemaan seisoskelua. Vauhti palkittiin toisen maalin muodossa. Tätä maalia ihasteltiin hetki videoltakin ja loppujen lopuksi maalintekijäksi kirjattiin jälleen kiekkoa kohti oikeaa osoitetta toimittanut Moberg, syöttöpisteille kaksikko NiemeläUomala. Kello näytti tuossa vaiheessa 27.39 ja tilanne siis 2-0. Näissä lukemissa mentiin ottelun puolivälin myötä mainoksille. TuTo painoi tämän jälkeen päälle ja kun yhdeksän minuttia oli erää jäljellä, komennettiin Ahlmark estämisestä pikku huilille. Vieraat rakensivat hyvin, mutta eivät maalia tuottaneet. Syy, Annunen. Sitten nousi tuomarin käsi taas pystyyn ja tästä seurauksena pienimuotoinen huutokonsertti vierasaitiosta. Lopputuloksena kotijoukkueen neljäs ylivoima, kun kutakuinkin vitonen erää jäljellä. Tähän rakensivat vieraat pienen harhasyötön kautta alivoimalla tilanteen, mutta ei maalia. Heti perään toinen virhearvio, jonka Niemelä joutui paikkaamaan kiinnipitämisellä. Tasavajaalla siis jatkettiin hetki, jonka jälkeen TuTo rakensi ylivoimalla taas tukun hyviä torjuntoja. Tehottomuudesta aiheutui hiukan turhautunutta koukkimista, mutta tuomarit olivat armollisia, eikä jumalrintoja päästetty tässä vaiheessa ylivoimalle. Tauolle mentiin tunteiden jo mukavasti kohotessa numeroissa 2-0. Torjunnat muuten toisessa erässä Annunen 21, muut 7.

Kolmanteen lähdettiin hyvällä jalalla ja ensimmäisen kahden minuutin aikana luotiin jo kourallinen paikkojakin. Juuri kun vieraat saivat otetta takaisin, meni jostain syystä hermo ja kotijoukkue ylivoimalle, sanoisinko taas. Ja heti saatiin rulla pyörimään, mutta kolmatta naulaa ei isketty, vielä. Kovasti oli jäähyltä tulijalla heti tanssihaluja, mutta eihän tommoseen pelleilyyn kukaan kehtaa lähteä mukaan. Tuntui kuuluvan vieraiden pelikirjaan, koska alkoi useammallakin valkopaidalla kiristää, etenkin vihellysten jälkeen. Mainosten jälkeen jatkettiin ja nyt meinasi livahtaa kolmas osuma vähän huolimattomasti, mutta räpylästä tippunut kiekko lipui päätyviivan yli tolpan väärältä puolelta. TuTo painoi peliä uimahallin päätyyn ja ei tässä nyt hirveästi passaa ruveta neppailemaan omissa, tästä muistutuksena ajassa 52.04 kirjattu 2-1 kavennusosuma. Ja lisääkin yrittivät, mutta onneksi varsin hyvällä vetopaikalla nähtiin pienimuotoinen jäätyminen, kun vielä piti vilkuilla josko joku muu olisi paremmalla paikalla. Mutta kyllä tässä viimeisille minuuteille varmasti kova mylläkkä nähtäisiin. Sitten ratkaisun paikka, kun Hermeskaksikko karkasi 2-1 hyökkäykseen. Tähän väliin esitti vuorostaan Pohjanoksa maagisen torjunnan. Varsinaista kaksi jäljellä ja sitten yksi, joka aloitettiin alivoimaisena. Tästä Ahlmarkin kampituksesta oltiin katsomossa varsin eri mieltä, mutta TuTon aikalisän myötä maali tyhjäksi ja niinpä pelattiin neljällä kuutta vastaan. Ensimmäinen vieraiden myllytys kuivui huonoon syöttöön josta kiekko keskialueelle. Sitten, oliko paikko vai mikä, mutta joka tapauksessa vieraille ryntäysjäähy, joten kun 24 sekuntia oli jäljellä, ei tässä mitään muuta ollut kuin pelata kello nollaan tasavajaalla. Tai sitten ei, 12 sekuntia aikaa, aloitus omissa ja vierailla maali tyhjänä. Nyt olisi aloitusvoitto mannaa. Ja Kivinenhän hoitaa, joten tiukat loppunumerot 2-1 takasivat jälleen kotivoiton ja kolme pistettä.

Olihan peli. Pikkuhiljaa kiihtyvä, tunteikas ilta jätti varmasti kaikille 869 katsojalle taas hyvän kiekkomuiston. Joukkue pelasi kylmäpäisesti ja muisti luistella, resepti jota ei vaan oikein helposti saa happamaksi. Ja kun Annunen piti horjahtamishetkellä joukkueen pystyssä, etenkin toisessa erässä kaverin myllyttäessä todella railakkaasti, ei illasta oikein jäänyt muuta harmiteltavaa, kuin että se loppui. Tähän onneksi löytyy nopeasti lääke, kun jo lauantaina jatketaan kotiherkuttelua. Tuolloin vieraana Peliitat.

16.1.2019/K

Ottelutilastot