Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – PELIITAT

19.1.2019

HERMES – Peliitat 3 – 4 (1-3, 0-0, 2-1)

Parin päivän palauttelun jälkeen kokoonnuttiin taas kotiluolaan ja toivotettiin tervetulleeksi Peliitat.

Illan vastustaja keikkuu nippa nappa alimman viivan päällä, eli varmasti tulisivat lyömään kaiken peliin.

Vahtivuorossa Jukuri. Ykkönen tänään MarkkulaKivinenKangas, pakkeina BlombergKantola. Peli käyntiin ja pumppu seis, sen verran vieraat saivat heti paikkoja. Kun pelikello pysähtyi aikaan 01.52 Peliittojen 0-1 maalin merkiksi, oli Jukuri jo saanut selvittää pari puolittaista läpiajoa ja hätistellä enimpiä valkopaitoja, täysin vapaita sellaisia, pois nenänsä edestä. Tämä onneksi herätti kotijoukkueen ja saatiin peli käyntiin. Ja melkein heti peli sitten siirtyikin Hermeksen hallintaan. Jo varmalta näyttäneen tasoitusmaalin tiellä oli vierasrysää vartioiva Nagy, joka otti melkoisen highlight kopin. Tästä mentiin omiin ja hukattiin sitten taas valkopaitoja parin kappalein. Seurauksena se, että vieraat siirtyivät ajassa 06.52 kahden maalin johtoon. Ajassa 07.20 Hermes aikalisä, tilanne jo 0-3. Kun kello pysäytettiin aikaan 08.17 Vesalaisen kyynärpäätaklaus jäähyn merkiksi, käytiin myös mainoksilla ja mietittiin, että josko alivoimamaali olisi se, jolla tästä lähdettäisiin kiipeämään. Vieraiden ylivoima loi tukun paikkoja, mutta ei sentään lisäosumia. Seuraava alivoima alkoi ajassa 11.45 Mobergin koukkaamisen myötä. Unohtakaa se mitä sanoin pelin hallinnasta, se jakso jäi nimittäin näennäiseksi ja varsin lyhyeksi. Tällä alivoimalla päästiin harhasyötöstä kuitenkin 2-1 hyökkäykseen, mutta laukaus kolisi plekseihin. Peliittojen kudit sen sijaan tulivat maalia kohti, mutta Jukuri selvitti. Sen verran hädässä oltiin, että purkupitkällä lähdettiin viimeiselle vitoselle. Pieni piristyminen tuotti hetken päätypelin ja sitten imaisi vierasvahti kyllä sellaisen kiekon, että aiemman kopin magia varisi tomuna jään pintaan. Aika kirjattiin 16.58, kun Pennanen kavensi tilanteeksi 1-3. Tiihonen ja Paulaharju tähän osumaan syöttäjiksi. Tämä osuma piristi tekemistä ja loppuerä mentiin jo ikäänkuin kohti oikeaa maalia. Tauolle kuitenkin kahden maalin takaa-ajoasemassa, joka ei toki ole mitään, kunhan vaan tuo oman pään touhu saadaan kasaan.

Toiseen erään haettiin voimaa soittamalla Terminaattorista tuttua sävellystä. Ja tästä ainakin Loponen sai energiaa, nimittäin sen verran raskasta taklausta oli tarjolla. Ensimmäiset minuutit osoittivat, että nyt oltiin hereillä ja niinpä peli aaltoili hallitummin ja ehkä hiukan pienemmällä temmolla. Moberg meinasi hienon purjehduksen päätteeksi livauttaa lähes samanlaisen maalin kuin ensimmäisessä erässä nähtiin, mutta nyt Nagy selvitti kuin selvittikin tilanteen. Ote oli nyt tukevasti punapaidoilla ja tämän myötä saatiin mukavan pitkiä ralleja uimahallin päädyssä. Juuri kun Peliitat saivat vähän peliä kohti Jukuria, katkesi se touhu hyökkäymaalin edessä otettuun kamppijäähyyn ja tästä alkoi Hermeksen yv. Pari laatulaukausta, mutta ei maalia, siinäpä se. Kuutisen minuuttia erää jäljellä, kun Jukuri koppasi kiekon haltuunsa lyhyen, mutta jotenkin taas vaarallisen näköisen Peliittatilanteen lopuksi. Vielä saivat vieraat erän loppuminuuteilla mahdollisuuden tiukentaa otettaan voitosta, kun Lehtimäki komennettiin boksiin koukkaamisesta. Tällä kakkosella parhaan tekopaikan loi Niemelä, eli voitaneen sanoa, että alivoima toimi. Viimeiselle minuutille mentiin ja Hermes rullasi kohti vierasrysää siihen malliin, että vierasvahti joutui urakoimaan taukomehunsa ansaitsemiseksi vielä ihan tosissaan.

Kolmas erä alkoi saman kahden maalin jahdin merkeissä kuin toinenkin. Torjuntojenkin valossa peli oli kääntymässä kotia kohti, mutta sikäli tällä tilastolla ei ole isommin merkitystä, ellei maalisarakkeeseen saada mustetta. Merkitystä toki olisi myös sillä, kumpaan sarakkeeseen merkintöjä tehtäisiin, sillä ajassa 41.57 tilanne kirjattiin 1-4. Kyllä oli hyvällä jalalla tämän illan vieras liikkeellä, kerta kaikkiaan. Sitten huokaistiin, kun maalin takaa meinattiin lyödä omatoimisesti kiekko Jukurin patjan kautta kotirysään. Jukuri lähetti rännikiekolla Lehtimäen hyökkäykseen ja sitten jäi kyllä ihan selkeä kampitus puhaltamatta. Kun sitten hetken päästä avattiin kotiboksin ovi Pennasen korkean mailan johdosta, voitte kuvitella, että yleisön palaute tuomaritoiminnasta oli selkeää ja äänekästä. Niemelän karvaus tuotti yhtäkkiä taas paikan, kävikö kiekko jo tolpassa, sillä niin väliä, hyvää alivoimaa joka tapauksessa ja mainoksille mentiin täysilukuisena. 11.44 kellossa, kolme maalia riittäisi jatkoajalle, tähän joukkuetta lähdettiin 770 (laskuvirhe toimistolla, oikea lukema 820) katsojan toimesta kannustamaan. Ja Hermes painoi päälle. Laukauksia saatiin aikaan tasaisen tahtiin, mutta toistaiseksi Nagy onnistui olemaan edessä. Jalka kävi aika kului, kun oltiin hyökkäyspään aloituksessa ajassa 07.44. Aloitusvoitto ja Mobergin loistava heitto maalille, jossa totaalisen maskin takaa löytyi joku luistimen kärki tai muu vipotin tuonkin kiekon tielle. Sitten kiekko runnottiin maaliin niin, että siellä oli vierasvahdin jalkakin ja tätä lähdettiin tarkistelemaan videolta. Mainittakoon, että jalka oli tilanteen jälkeenkin edelleen toki kiinni Nagyn alaruumiissa, eli siinä mielessä vain pelitilanne kyseessä. Pitkään kelattuaan tuomari teki päätöksensä ja keskelle mentiin, eli ajassa 53.41 tilanne kaventui lukuihin 2-4. Maalintekijänä Paulaharju, alustus a’la Koskenkorva-Tiihonen. Seuraavan huippupaikan loivat vuorostaan heti tämän jälkeen vieraat, kun pääsivät 2-1 tilanteesta kokeilemaan. Jukurilta tähän tilanteeseen loistava pelastus. Neljä minuuttia kellossa, Hermes ylivoima. No niin, nythän tässä tarjotaan saumaa oikein lautasella. Pienen hortoilun jälkeen rulla saatiin pyörimään ja varsin moninaisten vaiheiden jälkeen Markkula hämäsi molaria, pakkia ja puolta katsomoa McMara moveilla. Oltiin maalin päässä, 3-4. Kellossa 57.08, syöttöpisteet Mobergille ja Kankaalle. Viimeiselle kakkoselle lähdettäessä spurttasi Jukuri aitioon ja heti luotiin karmea mylläkkä vierasmaalille. Omista vielä uusi vauhti ja viimeinen rynnäkkö.

Summerin soidessa taululla 3-4, eli pisteet lastattiin Heinolan bussiin. Eipä tässä epäselvää ollut tämän iltasadun opetuksesta, kyllä kaikkia vastaan tarvii olla heti alusta asti hereillä. Hyvä kiekkopeli kuitenkin nähtiin ja siitä pitää kiittää aina molempia joukkueita. Hermeksen ohjelmassa on seuraavaksi keskiviikkoinen matka Iisalmeen. Perjantaina 25.1. sitten saapuu vieraita, tällä kertaa ihan oikeasti, Vantaalta.  

19.1.2019/K

Ottelutilastot