Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – K-VANTAA

25.1.2019

HERMES – Kiekko-Vantaa 6 – 1 (2-1, 2-0, 2-0)

Viikonlopun vietto alkoi kiekkoviihteen kautta, kun kotiluolaan saapui vieraita Vantaalta.

Hyvän keskiviikkotaistelun kautta Iisalmesta haettu pistepotti lämmitti, mutta ei toivottavasti enää mielessä pyörinyt. Mielenkiintoista värinää kokoonpanossa, hyvä juttu mielenkiinnon vuoksi, mutta toki loukkaantuneet soturit olisivat jäälle tervetulleita. Näillä mennään sanoi Juti ja sehän toimii ohjenuorana aina ja no ei ehkä sen kauempaa.

Vahtivuorossa Jukuri, jonka seuraksi aloitukseen illan ykkönen muodossa KivinenErholtzKangasMobergKetola. Ei muuten ole kyseessä sama Erholtz joka muinoin nähtiin Hermespaidassa pakin tontilla, eikä Ketola se Vellu. Molemmat meidän veijarit nimittäin A-ikäluokkaa, eli pitkä ura tähtenä on vasta loistavassa alussa. Peli käyntiin. Vajaa kaksi minuuttia mentiin, kun Vantaa rakensi ensimmäisen mylläkän, joka katkesi käsisyöttöön tai ainakin sellaisen viheltämiseen. Ensimmäinen erikoistilanne lähti käyntiin ajassa 03.00, kun Ahlmark istahti kampituksesta kakkoselle. Olipa aseeton ylivoima, tämä ei tosin ole kehotus ottamaan lisäjäähyjä, mutta joka tapauksessa tasaviisikoille mentiin ilman minkäänlaista ongelmaa. Ongelmia sen sijaan oli toisessa päässä, kun Kivisen laukaus meinasi jo livahtaa. Lisää saataisiin kenties järjestettyä ylivoimalla, joka alkoi ajassa 06.40. Rulla saatiin pyörimään heti ja hetken neppailun jälkeen laukaus, jonka jälkimainingeista kiekko Lehtimäen terävällä kudilla pömpeliin. Kirjattuja syöttäjiä Koskenkorva ja Niemelä. Kello 07.12, tilanne 1-0. Tästä mentiin heti keskialoituksen jälkeen Jukurin nenän eteen aika kovalla ryminällä, ei hätää. Lyhyen Vantaan painostuksen jälkeen kotijoukkue painoi peliä merta päin ja Mäkiniemi piti joukkuettaan pelissä mukana. Liekö tämä onnistuisi, sillä toinen Hermes-ylivoima alkoi ajassa 11.01. Aloitusvoitot, niillä saatiin ainakin toistaiseksi hallintaa ja heti myöskin kuvio käyntiin. Ja voi kerta kaikkiaan miten kaunis maali syntyi ajassa 11.53. Pitkä syöttö, toinen pitkä syöttö ja ykkösellä kiekko Lehtimäen lämäristä maaliin. Kaunista ja toimivan tehokasta. 2-0. Syöttömerkinnät Pennaselle ja Niemelälle Ja vauhti kiihtyi. Hetikohta oltiin omissa, sitten aivan nokikkain vierasmaalilla ja tästä taas kohti uimahallia. Ajassa 13.00 tilanne 2-1. Vain 26 sekuntia myöhemmin alkoi jo kolmas kotijoukkueen ylivoima, joka saatiin taas pyörimään välittömästi. Kyllähän aika karuilla tehoilla mennään jos tässä vielä maali tehdään. Se nimittäin jättäisi kaverille vain kaksi vaihtoehtoa, lopettaa jäähyily tai luottaa ettei 100% ylivoimaa ole olemassa. No maalia ei tehty, joten siltä osin vieraiden taktiikan arvailu voidaan unohtaa. Mutta Hermespaine jatkui. Paulaharju ajeli itseään puolitoista metriä pidempää toteemia seinälle kuin lateksia ja Kivinen pääsi hyvän karvauksen päätteeksi nokikkain vierasvahdin kanssa. Seuraava ylivoima alkoi ajassa 18.23 ja taas heti aloitusvoiton myötä rulla pyörimään. Erän viimeiselle puolelle minuutille lähdettiin vieraiden ripittäessä tuomareita paitsioista, mutta tämä palaveri ei tietenkään johtanut mihinkään. Vantaan 2-1 hyökkäys, jonka Jukuri koppasi ja sitten tultiin vähän iholle. Tästä seurasi normaali kiekkotoiminto, josta tuomari vihelsi Kankaalle kakkosen väkivaltaisuudesta. Ei näin, veskari on pyhä, sen koppaamisesta kuuluu antaa osumia, eikä tämmöisistä mitään jäähyjä tarvi puhallella. No turha mun on länkyttää, vaan siirtyä taukomakkaralle vaiherikkaan erän päätteeksi lukemissa 2-1.

Toinen erä käyntiin, Niemelä aloituksesta läpi ja koukulla ukko pömpeliin. Rankkari vain 8 sekunnin pelin jälkeen. Kun maali saatiin porattua tolpilleen lähti Niemelä mutkaiselle matkalle, jonka päätteeksi rystynosto ei aivan onnistunut Mäkiniemeä ohittamaan. Tasavajaan jälkeen vieraille siis reilun minuutin ylivoima, jonka aikana Jukuri joutui jopa torjumaan, mutta ei tuosta valkopaitojen ylivoimasta vieläkään mitään pelotetta takaraivoon jäänyt. Hetki pelattiin, sitten Moberg toimitti Ketolalle, joka vei kyllä laidassa vastustajaa niin kahville ettei mitään määrää. Tästä kiekko Lehtimäelle ja tuloksena hattutemppu jonka myötä ajassa 24.40 tilanteeksi 3-1. Nyt ei annettu löysää vaan lyötiin painetta ja pitkällä myllytyksellä hapotettu Vantaa huokaisi helpotuksesta, kun saivat ruuhkakatkon kautta lähteä Elisan mainoksille. Eipä näyttänyt huili auttavan, sillä neljäs maali oli jo todella lähellä, kun taas ammuttiin hyvä kuti ykkösellä poikkisyöttöön. Alkoi olla vieraiden puolustus melko repaleista. Kun kotijoukkue pääsi ajassa 30.35 aloittamaan taas ylivoiman, oli aika selvää että tässä alettiin naulaamaan. Tällä kertaa parhaalta maalipaikalta löytyi Kivinen, joka lämäsi suoraan syötöstä tilanteeksi 4-1. Kello kävi tätä osumaa varten vain 27 sekuntia. Syöttäjinä Markkula ja Moberg. Eikä Hermes höllännyt yhtään. Touhua helpotti se, että vierailla ei näyttänyt olevan enää kuin yksi kenttä joka sai kiekon vietyä edes keskialueelle. Onneksi sentään edes yksi, koska muuten Jukuri vilustuisi maalilleen, nyt sai sentään edes välillä vähän liikuntaakin. 25 sekuntia ennen erätaukoa valkopaita lappeelleen ja tästä Koskenkorva vielä kampitusjäähylle.

Vieraiden ylivoima erän alkuun ei tuottanut mitään maagista. Jukuri sen sijaan tapututti yleisöä jäätävän rauhallisella pelaamisella, jonka viimeisteli vielä määrämittaisella purkukiekolla. Heti täysilukuisena saatiin erinomainen paikka, nyt vierasvahti pääsi loistamaan. Vieraiden pieni painostus tuotti mylläkän, jossa Markkula blokkasi kipeän näköisesti, mutta ei tuosta tainnut mustelmaa kummempaa koitua, hyvä niin. Vähän huono vaihdon ajoitus avasi vieraille vetopaikan, josta kaamea lämäri suuntautui loppuviimein ränniin. Sitten kiekko Uomalalta jäälle palanneelle Markkulalle. Tältä namulätty Niemelälle ja nyt upposi. Ajassa 46.13 tilanne 5-1. Seuraavaa maalia huokailtiin jo tolpan muodossa, kun Ketola lämmäsi viivasta. Ennen mainoksia vierailla pari ihan kelpo tilannetta. Katkon aikana kävi Vantaan pelaaja osoittelemassa mailansa vartta tuomarille. Liian helppo arvoitus, selkeä leftin mailahan tuo on, joten ei muuta kuin vaihtopenkille mököttämään. Vähän näytti että tämä riittää ja se sekoitti peliä hetkeksi. Tästä vähän turhaan sitten annettiin kaverille otetta ja Markkulan huitomisjäähyn alkaminen ajassa 53.37 tarjosi vieraille heti alkajaisiksi loistopaikan. Pitkään poikkisyöttöön loistava laukaus. Erona aiemmin illalla nähtyihin suorituksiin oikeastaan vain Jukuri. Joukkueet täysilukuiset, tasan 4 minuuttia ottelua jäljellä ja maalille punnertaneen Vantaalaisen myötä kotirysä irti. Vielä ennen viimeiselle kaksiminuuttiselle lähtöä kilautettiin ylärimaa ja hetken päästä tästä, hulahti kiekko sitten kuudennen kerran pömpeliin, kun Kangas yllätti vierasvahdin totaalisesti laukomalla jo melkein ennenkuin pörriäinen oli lavassa. Kellossa tuolloin 58.38. Tähän maaliin syöttäjäksi Kivinen. 45 sekuntia ennen erän loppua oltiin taas ylivoimalla, eli hyvinhän tässä ehtisi vielä yhden tekemään. No eipä sille tarvetta ollut, game over.

Olihan esitys jumalrinnoilta. Tänään ei ollut oikein missään vaiheessa epäselvää miten tässä käy. Ja kun vielä lyhyillä happihetkillä veskari hoitaa niin tuloksena taas kolme pistettä. Tämä viikonloppu huilataan ja ensi viikolla taas mennään. Keskiviikkona 30.1. vieraaksi saapuu KeuPa HT, jonka kanssa pelataan back-to-back pelit, eli perjantaina mennään sitten vuoroin vieraaksi. Kun vielä lauantai-iltana kestitään Ketterää, voidaan puhua hyvästä peliviikosta kiekkofanin kannalta. Muistakaa varata lämmintä alle tai ainakin taksirahaa jos liikutte, nyt nimittäin pakkanen puree.

25.1.2019/K

Ottelutilastot