Uutiset

OTTELUENNAKKO: TUTO HAASTAA HERMEKSEN KESKIVIIKKONA KAARLELANKADULLA

15.1.2019

Sarjan kaksi kovakuntoisinta kohtaa keskiviikkona Kokkolassa kello 18.30

TUTO saapuu Kokkolaan haastamaan sarjakärki Hermestä vahvassa vireessä. Vierasjoukkuueen vaikea alkusyksy on kääntynyt raiteilleen sillä kymmenestä viime ottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden sarjajumbo KOOVEE:lle. Edellisellä kierroksella TUTO iski seitsemän maalia kotikaukalossa sarjakakkosta LeKi:ä vastaan ja voitti 7-4.

Vierasjoukkue TUTO:n riveissä pelaa monta mielenkiintoista ja tuttuakin nimeä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kokkolassa vieraileva TUTO marssittaa jäälle Mestikseen varsin mallikkaan rosterin, kuten joka vuosi. Tunnetuin pelaaja on varmasti Ässistä tuttu kokenut jenkki Matt Nickerson. Nickerson voitti keväällä 2006 Porin Ässien riveissä Liiga-hopeaa jonka lisäksi mies on voittanut sekä Liigan että Mestiksen eniten jäähyminuutteja keränneen pelaajan ”tittelin”. Kaudella 2005-2006 Nickerson istui jäähypenkillä yhteensä 236 minuuttia ja Mestiksessä KooKoo:ssa kaudella 2012-2013 154 minuuttia. Ennätykset on kuitenkin tehty rikottaviksi ja kaudella 2013-2014 Nickerson pelasi EIHL:ää jossa kirjattiin hurjat 307 jäähyminuuttia yhden kauden aikana.Tällä kaudella kasassa on 102 minuuttia, kuinka käy Kokkolassa keskiviikkona kun paine on kova jatkuvasti?

Muita seurattavia ovat varmasti Sportissa liigaa pelannut Lassi Kokkala, liigassakin 102 ottelussa 98 pistettä takonut Kurtis McLean sekä koko kauden sarjan kärkiprosenteilla suorittanut maalivahti Julius Pohjanoksa. Viime kaudella Hermestäkin edustanut Nico Friman on myös mukana joukkueessa. Joukkuetta valmentaa kokenut kaksikko Miika Elomo – Marko Kiprusoff.

KORHONEN SIVUUN – PENNANEN PALAA

Hermeksen alkukauden tehokkain puolustaja Juho Korhonen on todennäköisesti sivussa koko loppukauden ajan. Korhosta taklattiin kovasti myöhässä kiekon syötön jälkeen lauantaina Joensuussa Jokipoikien Lassi Raitasen toimesta ja sen seurauksena puolustaja joutui pitkälle sairaus – ja kuntoutusjaksolle. Raitanen tuomittiin teosta kahdeksan ottelun pelikieltoon Mestiksen kurinpitoryhmän toimesta.

Hermes saa tilanteeseen tuttua apua kun puolustaja Toivo Pennanen palaa takaisin lainalle Vaasan Sportista. Pennasen lisäksi keskiviikkona kotiyleisölle esiintyy Kärppien A- nuorista kapteeni Oskari Kantola joka oli joukkueen mukana jo Itä-Suomen kiertueella. 

Muu kokoonpano selviää pelipäivän aamuna, mutta on mahdollista että Mestiksen pistepörssiä johtava Samu Markkula palaa kokoonpanoon.

MESTIKSEN KÄRKIKAMPPAILU:

Keskiviikko 16.1. kello 18:30 HERMES – TUTO, Kokkolan jäähalli. Ovet avataan tuntia ennen ottelun alkua, tervetuloa!

Liput ennakkoon: http://www.lipputoimisto.fi/