Uutiset

KEUPA HT KYLÄSSÄ – RAPORTTI

30.1.2019

HERMES – KeuPa HT 4 – 2 (1-0, 1-1, 2-1)

Keskiviikkona kiekkoviihdettä päästiin seuraamaan, kun vieraita saatiin Keuruulta.

Tukevasti kärjessä porskuttava kotijoukkue oli liikkeellä neljällä täydellä ketjulla ja kuudella pakilla.

Jukuri maaliin, ykkönen muodossa KivinenErholtzKangasMobergLoponen. Aloitusvoitosta puolittainen paikka, jonka jälkeen peli hetkeksi omaan päätyyn. Tästä toiseen päähän, jossa Paulaharju ohjasi aika tyynen näköisesti melkoisen highlight maalin. Kellossa vasta 01.38, syöttösarakkeessa Ahlmark ja Lehtimäki. Vieraat eivät tästä vielä masentuneet, vaan alkoi jalka tehdä töitä. Tiedossa varmaan oli jo tässä vaiheessa kautta, että kauhean montaa ei eteen kannata antaa, sillä ei täällä kovin montaa tulla tekemään. Mainoksille mentiin jo aika vauhdilla, mutta molemmin puolin kohtalaisen tiiviissä merkeissä. Sitten tuli oman maalin edustalla pari aika uneliasta tilannetta, jotka Jukuri selvitti. Nyt tosin viisikkoajatus oli hukassa ja tuolloin käy monesti niin, että kaverin avopaikassa joku joutuu rikkomaan. Tällä kertaa se oli Sikstus, jonka estämisjäähy alkoi ajassa 10.32. Alivoima toimi ja melkein heti tämän jälkeen päästiin vuorostaan ylivoimalle, joka ei tuottanut lisäosumia. Kun kolmisen minuuttia erää oli vielä jäljellä, istahti Huhtala korkeasta mailasta kaksiminuuttiselle. Nyt pyöri pelottavan näköisesti. Onneksi pelotti vain minua ja taas turhaan, sillä kotivahti pysytteli kiekon tiellä aivan normaalisti, eikä tasoitusosumaa syntynyt. Tauolle tätä myötä maltillisessa maalin johdossa ja siihen malliin kyllä urheiluruoka tuoksui nenään, että pienelle kävelylle oli päästävä.

Toisen erän ensimmäinen maalipaikka avautui hybridillä Markkulalle, joka lämmäsi sydämensä kyllyydestä. Sen verran päädystä pompannut kiekko oli mallia pörriäinen, että laukaus suuntautui Tervon mahaan. Hetken aikaa mentiin lievässä vieraiden otteessa ja heitettiin jopa pari pitkääkin. Sitten Loponen näytti kuinka määrämittainen norsu heitetään ja päästiin välillä vaihtamaan. Tahmeata oli, liekö huollolle tehty joku jäynä, johon oli vastattu vetämällä niin syvät urat teriin ettei päästy liikkeelle. KeuPa painoi pelin ja melkein Jukurinkin maaliin, mutta kiekko ei verkkoon mennyt. Kun kotivahti hoiti vielä yhden vieraiden 4-2 hyökkäyksen, ponnahti tästä kiekko omille ja oltiin vuorostaan 3-1 hyökkäyksessä. Nyt namuteltiin aivan höntsätyyliin ainakin seitsemällä klap klapilla maali tyhjäksi. Syöttäjät Niemelä ja Markkula, maalintekijänä Uomala. Aika 26.51, tilanne 2-0. Se siitä terien syväurasta, taas mentiin nimittäin ja vuorostaan vierasrysä oli irti tolpiltaan, kun haettiin heti perään seuraavaa osumaa. Mainoksille mentiin piristyneen pelin merkeissä ja samalla myös yksi valkopaita istahti jäähylle. Aika kirjattiin tuossa vaiheessa 28.14. Ja heti ylivoima pyörimään. Maalille mentiin ryminällä ja olipa hienoa havaita myös, että tänään ei maalinedustalla pienistä tönimisistä puhallettu joutavia jäähyjä. Tämä siis hienoa vaikka maalia puolusti vastustaja, ei täällä kotiin päin tarvi vetää. No vähän ehkä toki joskus. Peli jatkui ja mylly pyöri, mutta ei vain ylivoimaosumaa saatu vielä rakennettua. Maali kuitenkin jonkin ajan pelin jälkeen nähtiin ja tuolloin juhlittiin vierasleirissä kavennusta. Tämä tapahtui ajassa 34.30, hiukan alkujaan vaarattoman tilanteen jälkimainingeissa. Maali vaikuttaa usein pelitempoon ja niinpä erän loppua kohti alkoi vauhti kiihtyä. Vielä molemmille rakentui pari paikkaa ja vaikka vieläkin ehkä hiukan vierasvoittoisesti mentiin, kotijohto piti.

Kolmanteen erään herätettiin ensin molemmat veskarit ja vajaan minuutin jälkeen muodostettiin Hermes ylivoima. Nyt kesti hetken saada rulla pyörimään, mutta viimein jonkinlaista maalitekoyritystäkin päästiin rakentamaan. Hyvää alivoimaa esittävä vierasjoukkue koki täyttymyksen jälkihehkuissa pettymyksen, sillä vain 11 sekuntia mentiin tasaviisikoin ennen Kivisen 3-1 osumaa. Syöttäjät tähän 43.07 ajassa syntyneeseen osumaan Markkula ja maalinedustalla urakalla lapioinut Kangas. Tästä mentiin vain muutama potku, tasan kaksi minuuttia, kun vierailla ilmaantui kevytmuotoinen sekaannus paikkapelaamisessa ja Moberg pääsi purjehtimaan maalille aivan vapaasti. Tämä johti siihen, että kiekko toimitettiin lopulta Huhtalan toimesta neljännen kerran vierasrysään. Syöttöpiste Mobergin lisäksi myös Vesalaiselle. Pienilukuinen, mutta hyvin kiekkototuuksista perillä oleva vieraskatsomo huomautti omilleen, että tässä vaiheessa olisi hyvä alkaa jo pelaamaan. Taas muuten täytyy huomioida myös tämä osa Mestiskiekkoa, joka ainakin Kokkolassa on aina ollut asiallista, eli vierasfanit. Kannustusta tulee, sopivasti annetaan kotijoukkueelle painetta, mutta kaikenlainen hölmöily on loistanut poissaolollaan tälläkin kaudella, kaikkien faniryhmien osalta. Tätä raapustaessa Hermes pyöritti jo ylivoimaa varsin railakkaasti. Hyvin vieraat taistelivat ja kun tällä kertaa heti jäähyn päättymisen jälkeen ei tullut lisäosumaa, jatkettiin viimeiselle kymmenminuuttiselle kolmen maalin erolla. Tervon kopin myötä illan viimeiset mainokset, peliaikaa jäljellä 09.14. Hermesmylly jatkui, kyllä nyt taisi vierailla olla jo ajatus kotimatkassa ja perjantaisessa revanssiottelussa. Ei sentään, vaan peli jatkui, tällä kertaa vieraiden vapaamuotoisen maalillepunnerruksen myötä tehdyllä kavennusosumalla, joka syntyi ajassa 51.50. Samalla ote siirtyi hetkeksi täysin vieraille, vaikka yhden 3-1 hyökkäyksen kotijoukkue pääsikin luomaan. Tästä ei maalia, mutta hetken päästä oltiin alivoimalla, kun Blomberg oli väkivaltainen. Nyt ei sitten KeuPan mylly meinannut lähteä niin millään. Kun viimein lähti, kirjattiin Jukurille taas pari aika tärkeää torjuntaa. Kolme ja puoli minuuttia jäljellä, joukkueet täysilukuiset. Kauhea rynnäkkö, mutta heti kun vieraiden maalivahti viimein poistui aitioon, joutuivat pelikaverit koukulla estämään Uomalan sukellusta, eli miestä komennettin molempiin aitioihin. Tähän väliin vieraiden aikalisä, jonka jälkeen peli jatkusi vielä noin kaksi minuuttia. Maali tyhjänä valkopaidat vielä hakivat kavennusta, mutta ei sitä tänään vain suotu.

Kolmen pisteen suoritus. Eihän nämä aina helpolla tule. Joka tapauksessa ratkaisupaikoissa oltiin riittävän tehokkaita ja niinpä tehtiin enemmän maaleja. Se yleensä riittää. Tästä ottelut jatkuvat siis perjantaina Keuruulla samaa porukkaa vastaan. Heti perään eli lauantaina palataan kotiluolaan isännöimään ottelua Ketterää vastaan. Siitä on hyvä laittaa helmikuu käyntiin.

30.1.2019/K

Ottelutilastot