Uutiset

KAHDEKSAS PERÄKKÄINEN

4.1.2019

Hermes hävisi edellisen kerran sarjassa K-Vantaalle maalilla, tänään osat vaihtuivat.

K-Vantaa hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää ja menikin johtoon ylivoimalla Pekka Niemimaan tarkalla laukauksella. Runsas minuutti tuon jälkeen tarjoili sairastuvalta palannut Oskari Uomala maalin takaa viime pelien tehopelaaja Miro Lehtimäelle huippupaikan ja peli oli tasan, toinen syöttömerkintä Sebastian Mobergille. Enempää maaleja ei erässä tullut vaikka molemmille joukkueille niihin hyviä tilaisuuksia oli. Torjunnat Hermes Justus Annunen 16, K-Vantaa Eetu Mäkiniemi 11.

Toisessa erässä maalitilanteet vähenivät ainakin torjuntojen valossa (4-8). Hermes meni johtoon Joonas Niemelän viimeistelemällä osumalla kun Kalle Loponen laukoi ensin ja maalivahti torjui kiekon suoraan Niemelän lapaan. Toinen syöttäjä ”yllättäen” Lehtimäki. Kotijoukkue tasoitti onnekkaan pompun jälkeen vapaasta tekopaikasta mutta tuon kuittasi tilanteessa mukana ollut Jesse Huhtala muutama minuutti ennen erätaukoa – ryösti kiekon Vantaan pakilta ja laukoi vastustamattomasti ylänurkkaan. Aleksi Nikko ja Moberg avustivat tässä maalissa.

Viimeisen jakson alkuun teki Nico Joki ottelun voittomaaliksi jääneen neljännen maalin. Vapauttava syöttö takatolpalle lähti Samu Markkulan mailan lavasta, toinen syöttäjä Kristian Kangas. Lopun erää Vantaa painosti mutta luotettavasti Hermes-maalissa torjunut Annunen joutui antautumaan vain kerran Jesse Niemen unohduttua vapaaksi maalin kulmalle.

Janne Tuunanen oli pelin jälkeisessä haastattelussa tyytyväinen mm. tehokkuuteen maalipaikoissa sekä ensimmäisen miesten Mestis-pelin pelanneen Akseli Karjalaisen esiintymiseen.

Sarjan johtoon jälleen nousseen Hermeksen etelän kiertue jatkuu huomenna kärkikamppailulla Lempäälässä.

Ottelutilastot