Uutiset

HERMES – SAPKO OTTELURAPORTTI

9.1.2019

HERMES – SapKo 6 –7 (2-3, 2-1, 2-3)

Keskiviikkoillan alkuun saatiin nauttia jälleen Mestisviihteestä, kun Hermes oli saanut vieraita Savonlinnasta.

Vastakkain sarjakärki ja seiska, välissä kuitenkin jo 18 pistettä. SapKolla tosin pari peliä vähemmän pelattuna, asia jolla meidän sijoituksen kannalta ei ole mitään merkitystä. Ihan täydellä rosterilla ei kotijoukkue tänään liikkellä ollut, mutta eiköhän kuudella pakillakin saada ilta vedettyä ilman sen kummempaa hätää.

Ennen ottelun alkua vietettiin melkoiset palkintoseremoniat, kun kotijoukkueen pelaajille jaettiin liiton huomionosoituksia hyvistä peliesityksistä. Lisäksi joukkueen käyttöön lahjoitettu telkkari kannettiin vaihtoaition kautta turvaan. Jäällä pakettia kantoi muuten kaksi pelaajaa niska vääränä, mutta aitiossa Nisse koppasi paketin haltuun kuin höyhentyynyn. Tästä sitten Jukuri maaliin, ykkönen jäälle ja menoksi. SapKo hankkiutui jo alkumetreillä hankaluuksiin päästämällä kotijoukkueen ylivoimalle. Hyvästä pyörityksestä ei avausmaalia syntynyt, osittain siksi, että vedot jäivät blokkeihin. Mutta touhu jatkui ja vierasmaalia vartioiva Viksten esitti hienon pelastuksen reippaalla vastaantulolla. Tästä toiseen päähän ja jollain pompuilla valkopaita tekopaikalle. Aika 06.56 tilanne 0-1. Puoli minuuttia tästä ja alkoi 5 minuutin ylivoima, kun Nättinen joutui polvitaklauksen kohteeksi. Toivottavasti kapteeni ei tuon takia kauaa jäältä joudu pois olemaan. Tiedä sitten menikö tuo tilanne hiukan ajatuksiin vai mikä oli, mutta ylivoima ei meinannut käynnistyä tai lähinnä rauhoittua niin millään. Paitsiovihellyksestä tulleen pelikatkon aikana vilkaisu kelloon kertoi, että jäähyn viimeinen kaksiminuuttinen lähti jo käyntiin ilman yhtään kunnon tekopaikkaa. Ja niin vaan vieraat selvittivät tuonkin alivoiman, mutta tuomarin voimisteluliikkeiden perusteella lisää oli tulossa jo ennen vitosen loppumista. Seitsemän minuuttia erää jäljellä ja mainosten myötä uutta pässipaitaa boksiin. Nyt saatiin rulla heti käyntiin ja pikku herkistelyn jälkeen Korhoselta kiekko Markkulalle, jonka one timerin riparin iski sisään Kangas. Ajassa 13.15 peli tasan 1-1. Aloitus, omalle alueelle, pikku vauhti ja taas keskelle, nimittäin Koskenkorvan 2-1 maali syntyi vain 33 sekuntia edellisestä. Näissä talkoissa mukana myös Paulaharju ja Lehtimäki. Näin ne tilanteet muuttuvat. Seuraava ylivoima puhallettiin, kun vajaa vitonen oli erää jäljellä, Ahlmark poikittainen maila. Tähän erikoistilanteeseen saivat vieraat aikaan yhden läpiajon, pari pyörityshetkeä ja yhden maalin, jonka myötä kello näytti 16.14 ja sen alla oleva tulos lukemia 2-2. Äkiseltään vaikuttaisi siltä, että vieraiden erikoistilannepelaaminen on tänään kohtalaisen hyvää, ainakin toistaiseksi. Melkein erän loppuun asti mentiin päästä päähän hiukan vieraiden komennossa ja viimeisen yhdeksän sekunnin ajaksi Loponen komennettiin boksiin kampituksesta. Tätä jäähyä ei tarvinut loppuun asti istua, sillä SapKo siirtyi 2-3 johtoon ajassa 19.59. Olipa erikoinen erä, kerta kaikkiaan. No nyt on selkeästi sellainen ilta, että valmennusta testataan, sillä tekeminen oli aika sekaisin. Toki vieraat pelasivat erän hyvin, mutta sen lyhyen pätkän perusteella mitä kotijoukkue pelasi oman tekemisen ehdoilla, pisteet jäisivät Kokkolaan. Tämä siis vain ennuste, katsotaan miten osuu.

Toiseen erään kotimaalille luisteli Annunen. Heti alkuun Niemelä sai omasta mailasta kimmonneen kiekon naamariinsa, mutta tuosta selvittiin lyhyellä ensiavulla. Kun Kangaskin livahti hetkeksi takaisin pukukoppiin, alettiin jo raadissa panikoitua, kuten aina kun jotain mukamas tapahtuu. Välitön spekulointihan usein sisältää kaikkea luistimen teroituksesta umpisuolileikkaukseen, joista teroitus oli tänään parempi arvaus. Tämän päättelin vain ja ainoastaan siitä, että mies oli takaisin kaukalossa lähes saman tien. Se lääketieteestä, peli jatkui ja vähän vaikea vaihe jatkui kotijoukkueen osalta. Tästä johtuen avausminuutit mentiin SapKon komennossa, mutta tempo oli todella hidasta ja touhu sekavaa. Ajassa 24.38 rysähti ja Sikstus lähti vitosen myötä katsomoon laitataklauksen myötä. Sijaiskärsijäksi istahti Tiihonen. Olisiko tämän hoitaminen se joka sytyttäisi joukkueen. Kaikki 839 katsojaa seurasivat hiirenhiljaa vieraiden ylivoimapyöritystä, mutta kun Koskenkorva kaatui laitaan ilman rangaistusta saatiin hetkeksi hiukan elämää. Lisää rangaistuksia puhallettiin sitten kuitenkin aikaan 26.37, kun vieraille tarjottiin kahden minuutin ajaksi 5-3 ylivoimaa Kivisen kampituksen myötä. Ensimmäiseen puoliminuuttiseen Annuselta loistava torjunta ja Loposelta hyvän onetimerin pilannut katko. Aloitustappioiden myötä pässipaidat saivat ylivoimansa toistuvasti käyntiin ja 2-4 osuma kirjattiin aikaan 27.36. Ja kun vitosta oli vielä kaksi minuuttia jäljellä, saivat vieraat pelata mainoksille asti ylivoimaa, mutta onneksi lisämaaleja ei syntynyt. Aikalailla tasan pelin puoliväli käsillä ja touhu jatkui siis tasaviisikoin. Ensimmäinen kunnon laukaus kohti Vikstenin maalia ammuttiin, kun erää oli alle 9 minuuttia jäljellä. Pieniä heräämisen merkkejä alkoi Hermesjaloissa näkyä ja tästä seurauksena peli alkoi siirtyä kohti uimahallia. Jostain kuitenkin yhtäkkiä oli valkopaita läpi, mutta Annunen nollasi tämän helposti. Sitten nähtiin taas jotain mitä kannattaa katsoa videolta, olipa sitten kiinnostunut maalin teosta tai sen estämisestä, joka nyt jäi haaveeksi. Ajassa 35.36 nimittäin kirjattiin Limmalle 3-4 kavennus, johon antoi Huhtala kyllä sellaisen syötön että oksat pois. Myös Ahlmarkille syöttöpiste. Selkeästi kun peliin saatiin edes hitunen tempoa lisää, alkoi vierailla ilmaantua ongelmia, muun muassa jäähyn myötä eli kun viimeistä kaksiminuuttista mentiin, saatiin mahdollisuus kuitata vieraiden avauserän pukukoppimaali. Rulla käyntiin ja nyt pyöritettiin maltilla. Palkinto kirjattiin vain 12 sekuntia ennen summeria, jolloin siniviivalla heitetyn poikkisyötön kautta onetimer, johon lapa väliin ja kiekko maaliin. Syöttäjät Moberg ja Niemelä, ohjaajana Lehtimäki. Erätauolle siis lukemissa 4-4 ja ote tukevasti jumalrinnoilla. Tää on muuten meidän peli.

Kolmas erä alkoi kuten ollaan normaalisti totuttu, eli kiekko oli vierasrysän edustalla, tolpassa ja muutenkin peli täysin kotijoukkueen hallinnassa. Ja kun tämä meno on parhaimmillaan seisovaa vastustajaa vastaan kuin pelattaisiin 5-5 pelissä ylivoimaa, soitettiin MC Maran räppiä 5-4 maalin kunniaksi. Maalintekijänä siis Markkula, Mobergin loistavasta syötöstä. Alkutahdit loi Huhtala. Aika tuossa vaiheessa 41.59. Ja heti kun aletaan hehkuttamaan soi omissa. SapKon 5-5 tasoitus kirjattiin ajassa 42.28. Lyhyen pelailun jälkeen tarjoutui Markkulalle loistava tekopaikka, kun vieraspakki tupsahti ihan itsekseen lappeelleen ja kiekko jäi terrierin lailla karvaavalle Hermespelurille. Napalaukaus, ei maalia. Seuraava maalintekopaikka loi aimo kasan lihaa SapKon maalille, mutta kiekko ajautui peliin ja puolittaisesta karkumatkasta syntyi vieraiden 5-6 osuma ajassa 46.45. Kun kello näytti 46.59, oltiin tasalukemissa 6-6. Maalintekijänä Huhtala, Markkulan ja Mobergin esityöstä. On tämä merkillinen ottelu, jossa ei kyllä varsinaisesti ihan joka hetki saanut ihan kiinni millä systeemillä oli edes tarkoitus pelata. Tämä sekoilu oli onneksi molemminpuolista, josta kenties osoituksena myös maalimäärä. Kahdeksan minuuttia erää jäljellä, kun jäätä hiukan puhdistettiin taklaustilanteessa purskahtaneen hemoglobiinin jäljiltä. Vieraat saivat jalat liikkeelle ja pieni kohellus omissa tarjosi tekopaikan, jonka päätteeksi kiekko lämättiin poikkisyötöstä kotirysään. Aika 52.35, tilanne 6-7. Nyt ei nähty salamatasoitusta, mutta kun vähän reilu vitonen oli jäljellä, meinasi kiekko livahtaa Vikstenin puikoista verkkoon asti. Tässä tilanteessa olivat pakit hereillä ja kaivoivat kiekon ennen maaliviivaa talteen. Sitten pidätettiin hengitystä, kun SapKo rakensi 3-1 hyökkäyksen. Kun jo vierasaitiossa tuuletettiin kuukauden maalia, liikahti Annunen pokkana ties monenneko poikkisyötön eteen ja koppasi kiekon syliinsä. Olipa maukas torjunta. 01.36 jäljellä, kiekko Vikstenin syliin ja Hermes aikalisä. Maali tyhjäksi, all-in. Tärkeä aloitusvoitto ja mylly käyntiin. Siis todellakin vieraat seisoivat viisikkona ja niinpä Hermes pääsi aika rauhassa pyörittämään melkein minuutin. Sitten alkoi vierasaitiosta kuulua niin kovaa paine huutoa, että tyyli muuttui ja joudun myöntämään olleeni väärässä. Ottelu nimittäin päättyi vieraiden 6-7 voittoon.  

Todella erikoinen peli, jossa mentiin valtaosa Mestismittarilla kävelyvauhtia, välillä hetkiä hyvinkin vauhdikkaasti. Kun ottaa värilasit pois päästä, joutuu ehkä myöntämään, että tänään vieraat olivat parempia ja voittivat sen takia. Erikoistilanteet, vanha teesi, mutta siinä tänään oli eroa, ehkä juuri lopputuloksen verran. Joka tapauksessa Hermeksen pelit jatkuvat jo perjantaina Joensuussa. Lauantaina tämän illan vastustaja kohdataan Savonlinnassa, joten revanssi saadaan nopeasti. Viikon päästä keskiviikkona saadaan vieraita Vantaalta (Turusta – latojan korjaus), eli silloin kokoonnutaan taas kotiluolaan.

9.1.2019/K

Ottelutilastot