Uutiset

PÄÄVALMENTAJA TUUNANEN: ”VAIKKA SYKSY MENI HYVIN, NIIN PELIÄ SEKÄ PELAAJIA PITÄÄ MEIDÄN PYSTYÄ VIELÄ KEHITTÄMÄÄN”

23.12.2018

Hermes toimitus haastatteli vielä ennen joulua päävalmentaja Janne Tuunasta. Päävalmentajan kanssa juteltiin olosuhteista, joukkueesta, akatemiasta ja Mestiksestä yleensä.

Kokkolan Hermes on hyvissä asemissa kun sarja kääntyy joulun jälkeen kevätpuoliskolle. Joukkue on sarjassa toisena kun otteluista se on pelannut tasan puolet. 25 pelattua ottelua on tuonut 51 pistettä mikä on kiitettävä tulos. Tehtyjä maaleja 103 mikä on sarjassa eniten ja päästettyjä 63. Mestiksen pistepörssin kärkiviisikossa on pörssiä johtava Samu Markkula 9+32 ja neljäntenä marras-joulukuussa hurjaan vireeseen itsensä virittänyt joukkueen kapteeni Jussi Nättinen 12+21. Maalivahtipörssissä kakkospaikkaa pitää Samuel Jukuri 92.3%.

Hermeksen valmennustiimi uusiuitui lähes kokonaan viime kauden lopun kokoonpanosta. Ainoastaan fysiikkavalmentaja Niko Kivinen on mukana. Päävalmentaja Janne Tuunanen siirtyi Kokkolaan Espoon Bluesin organisaatiosta, kuten myös joukkueen apuvalmentaja Kari Haakana. Maalivahtivalmennus uusiutui myös kun Aleksi Hilli saapui Oulun Kärppien organisaatiosta Kokkolaan. Tuunanen ja Haakana vastaavat myös Akatemian valmennuksesta arkiaamuisin missä seuran A- ja B nuoret harjoittelevat ennen koulupäivää. Hillin illat puolestaan kuluvat seuran A- nuorten matkassa sillä hänen vastuulla ovat myös A- nuorten maalivahdit.

Päävalmentaja Janne Tuunanen muutti uuteen kotikaupunkiinsa Kokkolaan heinäkuun lopussa ja siitä lähtien mies on valmentanut joukkuetta ensin harjoituspelien kautta Suomen Cupiin ja siitä käynnissä olevaan sarjaan. Mies ja perhe on viihtynyt hyvin uudessa kotikaupungissa niin vapaalla kuin töissäkin: ”Kokkola on asumisen kannalta rauhallinen paikka ja sitä kautta myös lapsiperheelle helppo paikka”, ”Täytyy sanoa myös että olen positiivisesti yllättynyt siitä että Hermeksellä on oma faniryhmä Loyals, jotka pitävät hyvää tunnelmaa peleissä. Toivottavasti meidän hyvät otteet saavat ihmiset liikkeelle ja että myös Loyalsiin saataisiin lisää ihmisiä mukaan”. 

Tuunanen toivookin että nykytilanne pystyttäisiin hyödyntämään jokaisella sektorilla: ”Varsinkin alkukaudesta yleisöä oli hiukan vähemmän peleissä, mutta on hienoa että viime peleihin on jo tullut vähän enemmän ihmisiä seuraamaan Hermestä. ”Toivottavasti jatkossa seurana pysytytään olemaan enemmän esillä ja sitä kautta myös saataisiin innostettua ihmisiä tulemaan hallille nauttimaan Hermeksen peleistä”

Hermeksen joukkuetta päävalmentaja analysoi lyhytsanaisesti, mutta päättäväisesti, menemättä kuitenkaan yksilöihin: ”Mielestäni moni pelaaja on kehittynyt sekä monella on myös pisteiden valossa menossa paras kausi Mestiksessä”

”Vaikka syksy meni hyvin niin peliä sekä pelaajia pitää meidän pystyä kehittämään. Joukkue on osoittanut että pystymme pelaamaan parhaimmillaan hyvällä tasolla ja voittamaan kenet vain, niin samanlaisia otteita odotan myös keväältä”

Sarja on todella tasainen ja kevätpuolisko varmasti jatkuu samanlaisena. Tuunanen haluaakin keskittää kaiken huomion vain omaan tekemiseen: ”Sarja on todella tasainen. Kaikki vastustajat ovat pahoja jos oma peli ei luista. Joten suurin keskittyminen on oman pelin parantaminen”

Tuunanen ja Kari Haakana valmentavat myös Keskipohjanmaan urheiluakatemian jääkiekkolinjaa joka harjoittelee jäähallilla kaikkiaan kolme kertaa aamuisin joka viikko. Päävalmentaja näkeekin Kokkolan oivana paikkana kehittyä urheilijana ja jääkiekkoilijana. Olosuhteeet ja urheilutoiminta saavat kiitosta päävalmentajalta: ” Halli on hyvä ja pienellä ehostuksella siitä saa vieläkin toimivamman. Myös oheistreenitilat ovat hyvät. Lisäksi kun saadaan uusi kaksiratainen harjoitushalli niin olosuhteet alkavat olemaan kohdallaan” 

”Muutenkin Kokkolasta on mahdollisuus nousta huipputasolle jääkiekkoilijana. Eniten se on kiinni omasta halusta sekä sitoutumisesta omaan kehitykseen. Akatemiaharjoittelu tarjoaa tälle hyvät puitteet”

Janne Tuunanen lähetttää vielä valmennukselta terveiset kannattajille ja yhteistyökumppaneille:

”Hyvää joulua, toivottavasti mahdollisimman moni löytää hallille joulun jälkeen. Kannustava kotiyleisö sytyttää aina pelaajat.”

Kokkolan Hermes toivottaa valmennukselle, joukkueelle, hallitukselle, talkooväelle, kannattajille ja yhteistyökumppaneille sekä Juniori Hermekselle oikein rauhallista ja hyvää joulua!

Jäähallille palataan lauantaina 29.12. kun Hermes kohtaa kotipyhätössä Kaarlelankadulla hallitsevan Mestis- mestarin KeuPa HT:n kello 17.00!