Uutiset

OTTELUENNAKKO: KAARLELANKADULLA PELATAAN MESTIKSEN KÄRKIPAIKASTA!

11.12.2018

Kokkolan Hermes kohtaa keskiviikona 12.12. kello 18.30 LeKin Mestiksen kärkikamppailussa. Ottelu on veikkauksen 2in1 peli.

Keskiviikon Mestiskierros tuo Kokkolaan syksyn jännittävimmän kohtaamisen kun koko alkukauden sarjaa hallinnut ja kärjessä oleva LeKi Hockey saapuu Kaarlelankadulle mittaamaan hyvässä vireessä olevan kotijoukkueen. Hermes on noussut sarjassa toiseksi ja hengittääkin sarjajohtajan niskaan kovasti sillä eroa on enää kaksi pistettä ja yksi ottelu vähemmän pelattuna. Ottelu on Veikkauksen 2in1 peli. Tarjoushintaiset liput myynnissä ainoastaan Veikkauksen sivuilla.

Kotijoukkue Hermes pelasi murskaavan tehokkaan viikonlopun kun se kaatoi kotikaukalossa perjantaina ensiksi Jokipojat 8-1 ja seuraavana päivänä Iisalmessa IPK kaatui numeroin 1-9. Molemmissa otteluissa nähtiin hyvät maalivahtipelit Samuel Jukurilta ja Justus Annuselta sekä tasapainoinen viisikkopeli jossa yksilöt loistivat omilla vahvuuksillaan. Hattutemppuja tehtiin kolme (Kristian Kangas, Miika Tiihonen ja Sampo Paulaharju) ja koko Mestiksen pistepörssin kärki Samu Markkula syötti viikonlopuna aikana hurjat kahdeksan pörssipistettä! Hermes oli viime kotiottelussa tehokas varsinkin ottelun viimeisessä erässä kun Jokipojat kaatui siinä 5-0 liki 1000- päisen kannattajan iloksi.

Sarjakärki LeKi pelasi viime viikolla vain yhden ottelun jossa se kaatoi vakuuttavasti kotijäällään SaPKon lukemin 5-2. Ottelussa toinen LeKin tehovitjoista oli pelipäällä kun ketjun keskushyökkääjä Janne Seppänen ja laituri Santeri Vuoti merkkautti itselleen tehot 2+1. Ketjun kolmas lenkki Anton Ollikainen säesti 0+2 tehoilla. Nuori supertrio Kasper Simontaival – Kristian Tanus – Patrik Puistola ei ollut kasassa sillä Puistola ei ottelussa pelannut. Ottelun avausmaalin Simontaival ja Tanus kuitenkin värkkäsivät.

HERMEKSEN KOKOONPANO

-Pitkäaikaispotilaat Juho Korhonen ja Reko Tornberg ovat edelleen sivussa. Lisäksi keskushyökkääjä Oskari Uomala sivussa joulun pyhien yli.

Sebastian Moberg on palannut harjoitusvahvuuteen ja on mahdollisesti mukana viikon otteluissa.

Robert Arrak on palannut Vaasaan loukkaantumisen vuoksi.

Vili Vesalainen edelleen joulutaukoon kestävällä sopimuksella JHT:ssa.

Kalle Loponen jatkaa myös kuluvan viikon Hermeksen mukana.

Tiesitkö että..

-Harvoin, jos koskaan Hermes on voittanut vastustajansa divari- ja Mestisaikana kahden pelikierroksen aikana niin että yhteismaalit Hermekselle 17-2. Lisäksi harvinaista herkkua on myös se että tällaisen viikonlopun jälkeen kokkolalaisia hemmotellaan keskiviikkona kärkiottelulla jossa vastaan asettuu Mestistä alkukauden hallinnut LeKi ja jonka voittamalla Hermes nousee sarjakärkeen!

Seuraa heitä!

#15 Samu Markkula, Hermes

-Viikonloppuna 0+8 kahteen otteluun ja Mestiksen pistepörssin kärki tehoin 7+30. Viime kauden pörssipisteet 10+29 kohta tehty ja kaudesta ei ole edes puolivälin krouvia ohitettu.

#25 Kalle Loponen, Hermes

-Huh huh! Ei voi liikaa hehkuttaa kaveria nyt vielä kun tämä talentti on meillä! Kahdeksaan peliin tehot 3+2 ja teholukema +9. Muodostanut Toivo Pennasen kanssa todella varman puolustajaparin. Loposen lainasopimus päättyy kuluvaan viikkoon joten vielä kerkeää kaverin nähdä Kaarlelankadun pyhätössä punainen paita päällä.

#20 Sampo Paulaharju, Hermes

-Sampo haki välillä vauhtia katsomonkin puolelta, mutta sieltä on haettu oppia ei selityksiä. Tasaisen varmaa suorittamista ja viime pelissä hanat auki kun IPK:n verkkoon upposi kolme kiekkoa.

#18 Kristian Tanus, LeKi

-18- vuotias Tapparan superlupaus on ollut lainalla Mestiksessä käytännössä koko alkukauden. 13+17 ja LeKin pistepörssin kärkipaikka ansaitusti. Paljon samaa kuin velipojassa SaiPan Jonatan Tanuksessa, sillä on pelitaitava hyökkääjä. Oli voittamassa viime kaudella Suomelle U18 maailmanmestaruutta yhdessä Hermeksen Justus Annusen kanssa.

#12 Patrik Puistola, LeKi

-Tanusta vuotta nuorempi Tapparan superlupaus ja tuleva NHL- varaus. 17- vuotias Puistola on tuulennopea laitahyökkääjä joka on tehnyt komeita maaleja syksyn peleissä ja on muodostanut yhdessä Kristian Tanuksen ja 16- vuotiaan kolmannen Tapparan kultakimpaleen Kasper Simontaipaleen kanssa todella vaarallisen kolmikon. Puistola on toisen polven jääkiekkoilija sillä isä on Suomen, Ruotsin ja Maailmanmestari Pasi Puistola.

#3 Santeri Vuoti, LeKi

-Viime kaudella Ketterän paidassa 50 pistettä ja tänä vuonna tahti on sama sillä kasassa nyt 24 tehopistettä. Pieni, pelitaitava ja hyvin peliä rytmittävä Vuoti johtaa toista LeKin tehoketjua.

Mestiksen kärkikamppailu Kokkolan jäähallissa:

Hermes – LeKi keskiviikkona 12.12. kello 18.30!

Ovet avautuvat 17.30. Tule ajoissa paikalle ja vältä ruuhkat viime minuuteilla sillä otteluun odotetaan kauden ennätysyleisöä!

Osta liput ennakkoon: http://www.lipputoimisto.fi/