Uutiset

OTTELUENNAKKO: HERMES TOIVOTTAA HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

6.12.2018

Hermes kohtaa itsenäisyyspäivän jälkeen perjantaina Jokipojat kotikaukalossa

Kokkolan Hermes palaa kotikaukaloon perjanataina kun se saa vastaansa Mestiksen kärkiottelussa perinteikkään Jokipojat Joensuusta. Kello 18.30 alkavassa jännitysnäytelmässä iskevät vastakkain Mestiksen kakkonen ja kolmonen.

Hermes viettää ottelun aattona itsenäisyyspäivänä aikaa töiden parissa sillä valmistava harjoitus on jäällä torstaina kello 11.00. Joukkue pelasi viime viikonloppuna ensin Vantaalla ja sitten Turussa. Vastustaja Jokipojat pelasi keskiviikon kierroksella kun se kohtasi kotijäällään Peliitat. Hermes voitti edellisen pelinsä TUTO:a vastaan 0-1 lukemin kun taas Jokipojat kärsi VL- kisan jälkeen tappion Heinolan Peliitoille. Hermes ja Jokipojat ovat kohdanneet kauden aikana jo kaksi kertaa ja näissä peleissä Hermes on ollut parempi molemmissa varsinaisella peliajalla.

Kotijoukkue Hermeksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella perjantain ottelusta puolustajat Juho Korhonen, Reko Tornberg ja Sebastian Moberg. Lisäksi uutena miehenä sairaslistalle lisättiin keskiviikon harjoituksen jälkeen keskushyökkääjä Oskari Uomala jonka vamma ja toipumisaika selviävät jatkotutkimuksissa. Varmaa on että Uomala ei pelaa tämän viikon otteluissa. Laitahyökkääjän paikalla pelannut Robert Arrak saakin nyt mahdollisuuden pelata tutummalla paikalla kun Uomala on pois. Hermeksen puolustuksessa nähdään edelleen huikeita otteita illasta toiseen esittävä 17- vuotias toisen polven jääkiekkoilija Kalle Loponen. Loposen lainapestiä tarkastetaan taas viikon lopulla, mutta Jokipojat- ja lauantain IPK- vieraspelissä mies nähdään jumalrintojen matkassa.

Hermeksen pörssikärkenä otteluun lähteee Samu Markkula tehoin 7+22. Maalipörssin kärjessä 10 täysosumalla kapteeni Jussi Nättinen. Maalivahdeista Samuel Jukuri on pelannut 91.78%:n tarkkuudella ja onkin noussut torjuntatilastossa jo sijalle kolme koko sarjassa, edellä vain K- Vantaan Waltteri Ingatjew ja TUTO:n Julius Pohjanoksa joka valittiin Mestiksen marraskuun pelaajaksi. Tehotilaston kärjessä Hermeksellä on laitahyökkääjä Saku Kivinen +13 lukemalla. Varsinkin Kivisen päästettyjen maalien osuus on pieni sillä vain neljän maalin aikana hän on ollut kentällä.

Vierasjoukkue Jokipoikien parhaana pistemiehenä otteluun lähtee Joonas Larinmaa 9+12. Viime kauden Hermes- pelaaja Taavi Tiala on tehnyt 24 ottelussa 3+3 tehot. Jokipoikien HIFK- laina Niilo Halonen keikkui alkukaudesta Mestiksen maalivahtipörssin kärjessä, mutta on nyt sijalla neljä prosenteilla 91.6%.

Tiesitkö että..

Hermes ja Jokipojat nousivat Mestikseen kaudeksi 2015-2016. Kaksikko pelasi edellisellä kaudella Suomi-sarjan finaalissa jonka mestari Jokipojat ja finaalin hävinnyt Hermes nousivat maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Tuon jälkeen Hermes ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa 13 kertaa joista Hermes on voittanut 9 ja Jokipojat 4 kertaa. Tämän kauden molemmat aikaisemmat ottelut ovat päättyneet Samuel Jukurin nollapelien myötä Hermekselle 4-0 ja 0-4.

Seuraa heitä!

#30 Samuel Jukuri ja #31 Justus Annunen, Hermes

– Jukuri on nollannut Jokipojat kaksi kertaa kauden aikana, mutta edellisessä pelissä TUTO:a vastaan Justus Annunen piti nollan kun Hemes haki Marli Areenalta pisteet lukemin 0-1. Maalivahtivalmentaja Aleksi Hilli on tehnyt hyvää työtä maalivahtien kanssa ja valmennusryhmällä on tällä hetkellä positiivinen ongelma käsissään.

#8 Robert Arrak

-On esittänyt koko ajan parempia otteita kun on päässyt tutustumaan joukkueeseen ja joukkueen tapaan toimia. Uomalan loukkaantumisen myötä pääsee tutulle pelipaikalle ja nyt nähdään missä mennään hänen suhteen.

#17 Jesse Koskenkorva, Hermes

-Johtaa oman kentällisen peliä tyylikkäästi ja saa koko ajan lisää pykäliä myös omaan hyökkäyspeliinsä. Hoitanut tunnollisesti kahteen suuntaan pelaamista, mutta alkaa olemaan jo vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja onkin tekemässä nousua sisäisessä pörssissä.

#38 Jesper Ahlgren, Hermes

-Alkukauden epäonni ja haasteet alkavat olla takanapäin. Yksi Mestiksen nopeimmista suoraluistelijoista on todellakin nopea ja tulee varmasti perjantaina aiheuttamaan Jokipoikien puolustajille hikisiä hetkiä kun pääsee laidalta haastamaan. Kevätkauden jokerikortti Hermes-pakassa?

 

Mestiksen kärkikamppailu Hermes – Jokipojat perjantaina 7.12. kello 18.30 Kaarlelankadun pyhätössä, Kokkolan jäähallissa. Tervetuloa kannustamaan Hermes kohti Mestiksen kärkeä!

Hanki liput ennakkoon ja vältä jonottaminen: http://www.lipputoimisto.fi/