Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – ROKI

16.11.2018

HERMES – RoKi 1 – 2 (0-1, 1-1, 0-0)

Perjantai-ilta, Kokkolan jäähalli, vastassa RoKi.

Tukevasti kakkospaikkaa pitävä Hermes haastoi nipin napin viivan päällä olevan vierailijan. Toki tämä ei kokenutta kotiyleisöä hämää, sillä tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä, ei ilmaisia pisteitä ja harvoin täällä ollaan nähty ylikäveltävää RoKia.

Jukurin seuraksi jäälle avausviisikoksi aseteltiin UomalaMarkkulaNiemeläBlombergSikstus. RoKi voitti aloituksen ja vei kiekon kohti uimahallia, mutta sitten se otettiin pois ja mentiinkin reilu 5 minuuttia aivan täysin Hermeksen tahdissa. Vauhti oli aivan kaameaa, mikä ei RoKin kanssa varsinaisesti yllätä. Jotenkin vaan eivät nyt vieraat kyenneet kiekollista peliä suorittamaan jalkojen tahtiin ja niinpä hallinnan seurauksena, vajaan 7 minuutin kohdalla päästiin ylivoimalle. Tästä ensimmäinen minuutti ei tuottanut mitään maagista ja kun toisella minuutilla Markkula ohjattiin boksiin, näytti taulu 27 sekunnin tasavajaata. RoKi lähti omasta päästään hyökkäykseen ja nyt pelasivat keltapaidat kyllä hienosti tilanteen takaa alueelle tulevan pelaajan vapaaksi. Kun vielä sinne joskus sota-alueeksi kutsutulle jääpalaselle sai mennä vapaasti ja kaiken hyvän päälle siellä vielä ihan vapaasti surffailla, löytyi kiekko kotirysästä. Aika 08.46, tilanne 0-1. Ja heti perään läpiajo, jonka Jukuri selvittää. Mainokset tulivat hyvään saumaan, jolla kenties hiukan vieraiden momentum latistuisi. Siitä tiedä, mutta ainakin saatiin melkein heti pelattua punapaita läpi, mutta vahvasti puolusti RoKipakki tässä tilanteessa. Jäähyäkin tuosta huudeltiin, mutta sehän toki kuuluu asiaan, vaikkei tilanteessa mitään rikettä olisikaan. Reilu seitsemän jäljellä erää, kun vieraat kaivoivat omalla alueella itselleen hankaluuksia, mutta tällä kertaa ei ylioptimistisilla taidonnäytteillä saatu kiekkoa hukattua Hermeslapaan, joten tästä ei sen kummempaa. Mutta kyllä vauhti oli kova ja edelleen kotijoukkue pystyi luomaan sen lomassa niin paljon paremmin peliäkin, että kyllä tässä tasoitus haiskahti. Jotta saataisiin vieraille vielä viesti paremmin perille, alettiin taklaamaan ja alettiin muuten taklaamaan kovaa. Kyllä oltiin mahtavassa lätkämatsissa. Viimeiselle minuutille lähdettiin ja nähtiin kenties koko illan ensimmäinen viivelähtö. Tämä meinasi kostautua, sillä Hermes ei ollut tullut tänään odottelemaan, että vieraat saisivat rakennettua jotain järkevää ja niinpä tästäkin kirjattiin vierasvahdille loppuviimein torjunta. Vielä pieni peli omissa ja sitten tauolle. Tätä menoa jos jatketaan, niin molemmat putoaa. Mutta toinen putoaa ensin. Kumpi, jäi nähtäväksi.

Toiseen erään oli saatu energiatasot ainakin katsomon puolella ladattua ja eiköhän kotijoukkueen huolto ainakin ollut normaaliin tapaan säätänyt Vimin seossuhteet pelin vauhdin mukaan. Erän alkuvaiheessa pääsi nuori Loponen hyvin tekopaikalle ja napakka laukauskin pakin lavasta irtosi. Tämän vierasvahti selvitti, mutta hetken päästä olisi tulossa lisätöitä, sillä Hermeksen toinen ylivoima vihellettiin alkavaksi ajassa 22.03. Tästä 21 sekuntia ja oltiin tasavajaalla. Näin. Aloituksesta heti kova tilanne Jukurin maalilla, mutta kiekko oli viivan oikealla puolella. Seuraavan tilanteen loi Koskenkorva, loistavalla katkolla. Kun vierasvahti hiukan arasteli vastaantulossa, rakentui tilanteesta läpiajo, muttei maalia. Lyhyen ylivoimansa aikana eivät keltapaidat saaneet mitään aikaan ja niinpä mentiin taas kohti uimahallia. Kello pysähtyi ajassa 26.04. Kiviseltä kiekko Nättiselle, joka näytti miksi sitä takapatjaan ampumista reenataan. Katsokaa nuoremmat mallia, miten helppo Kankaan oli tästä toimittaa tasoitusosuma verkon perälle. Tilanne joka tapauksessa 1-1. Tätä tilannetta edelsi keskialueella Loposen puhdas ja kova taklaus. Kyllä on -01 ikäinen veijari näyttänyt sellaisia pelimiehen merkkejä, että oksat pois. Mainoksille mentiin ja jäähyboksin ovi oli kotijoukkueen puolelta auki. Nyt pyöri vierasrulla hyvin, mutta Jukuri luki pitkän syötön hyvin ja ei sille kyllä mahan läpi maaleja tehdä. Sitten kilahti tolppa, nyt pyöri jo vähän liian hyvän näköisesti. Hermes ei saanut purettua, joten vaikka päästiin täysilukuiseksi saivat vieraat pidettyä paineen päällä. Ja jostain se nyt sitten 1-2 osuma pomppi ja pysäytti kellon aikaan 32.39. Ennen ottelun jatkumista tekivät linjurit hiukan jäänhoitotoimia keskiympyrän alueella ja taas mentiin. Hermes aloitti ankaran rynnäkön, jonka jälkeen rakennettiin vieraille kyllä niin loistotontti, että ilman Jukuria olisivat voineet jopa maalinkin tehdä. Voi huh huh, taas on pumppu lujilla, tästä kestää kyllä hetken palautua, sillä eihän peli ollut vielä lähelläkään loppusummeria. Hermesrynnäkkö jatkui ja nyt selvitti Reijola jo tuurillakin. Ja heti kun tämän kirjasin niin vierasvahti veti sitten sellaisen paraatitorjunnan kehiin ettei mitään järkeä. Viimeistä kakkosta mentiin ja RoKilla hetken hallinta, joka kuitenkin päättyi siihen, että 8 sekuntia ennen summeria boksin ovi aukesi ja kotijoukkueen kolmas ylivoima kerkesi vielä ennen summeria tuottamaan yhden laukauksenkin.

Erän alun ylivoima lähti nahkeasti, mutta sitten saatiin rulla käyntiin. Tolppaa lähemmäksi ei kuitenkaan tällä kertaa päästy. Peli jatkui jo vähän tasaisemmissa merkeissä mutta edelleen ilman turhia katkoja. Niinpä oltiin hetkessä viiden minuutin kohdalla, jolloin otti rinnasta, nimittäin taas rakennettiin kyllä niin herkkua vieraille että. Mutta kun ei kelpaa, niin ei kelpaa. Tämän kauden Hermeksen toiminnan mukaisesti ei tätä muisteltu sekuntia kauempaa, vaan taas mentiin kohti meripäätyä. Jostain Hermespaikkojen välistä aina välillä kuitenkin RoKi sai omat paikkansa ja niinpä kun illan viimeiset Elisa mainokset kuunneltiin 802 katsojan toimesta, oli peli vielä täysin auki. Tässä vaiheessa sitten lyötiin kotijoukkueen puolelta kaasu pohjaan ja vierasmaalilla oltiin kyllä todella kovalla asenteella pahanteossa. Ei tuollaista mylläkkää voi kukaan ottaa vastaan puolta erää, eli pakkohan tässä on tasoitus tulla. RoKi ei enää edes kyennyt yrittämään pelaamista, vaan löi purkukiekkoja jos pystyi. Yksi todella hyvä piirre muuten illan pelistä oli, että tuomaristo antoi pelata ja kamppailla, eikä jokaista horjahdusta tai mailaanluistelua puhallettu. Viimeistä vitosta mentiin ja nyt täytyi jo tuntua vierasvahdillakin pohkeissa, sillä koko ajan tuli. Pieni huili, kun keltapaidat pääsivät hetkeksi pelaamaan uimahallin päätyyn ja rakensivat muuten varsin hyvän tekopaikan, ajanpeluun lomassa. Viimeiselle kakkoselle lähdettiin Nättisen loistopaikan myötä, ei maalia, RoKi purkaa pitkänä. Ja vieraiden penkintaus hereillä, sillä tähän väliin aikalisällä saatiin hapotusta hiukan tasoitusta. Aloitusvoitto ja maali tyhjäksi. Kulmasta annettu syöttö livahti omalle alueelle asti, muttei sentään tyhjään maaliin. Viimeinen minuutti, kiekko keltapaidalle, mutta ratkaisu pitkäksi kiekoksi, vain parilla sentillä tosin. Kello kävi armotta ja summeri soitti tämän mahtavan ottelun päätöksen merkiksi.

Olihan peli ja vielä livenä. Vauhti oli lähes koko ajan aivan tapissa, tilanteita suorastaan sateli ja ainoa asia joka jäi puuttumaan oli pistepotti. Hatunnosto vieraille, antoivat kelpo vastuksen ja taistelivat loppuun saakka. Tänään se palkittiin kovaa valuuttaa olevilla kolmella pisteellä Kokkolasta. Ja entäs kotijoukkue? Jos taistelupisteitä jaetaan, niin täysi kymppi myös jumalrinnoille, sillä joka vaihto mentiin kyllä hyvällä sykkeellä. Tänään vain kaveri hyödynsi paikkansa hiukan paremmin.
Hermeksellä tässä vaiheessa edessä ensin viikon mittainen pelitauko ja sitten iäisyyden kestävä vieraspelirupeama, joka alkaa ensi viikon perjantaina Savonlinnassa. Heti seuraavana päivänä bussi suuntaa Joensuuhun. Tästä viikko ja pelataan Vantaalla, josta seuraavaksi päiväksi Turkuun. Tuolloin mennään muuten jo joulukuuta. Seuraava kotiottelu pelataan vasta perjantaina 7.12, jolloin vieraaksi saapuu Jokipojat. Eli kauan on aikaa hoitaa vaikkapa jouluostokset, niin ei tarvitse veronpalautusten myötä mennä paniikkiin.

16.11.2018/K

Ottelutilastot