Uutiset

OTTELUENNAKKO: HERMES – JOKIPOJAT

2.11.2018

Lauantaina 3.11. kello 17.00 Mestiksen kärkikamppailu Hermes – Jokipojat

Hermes kohtaa viimeisessä pelissä ennen puolentoistaviikon mittaista maajoukkuetaukoa lauantaina Jokipojat Joensuusta. Ottelu pelataan Kaarlelankadun pyhätössä ja tarjolla on todellinen herkkupala, sillä Hermes on ennen perjantain kierrosta sarjassa toisena ja Jokipojat kolmantena. Hermes ei pelaa perjantain kierroksella, Jokipojat pelaa Keuruulla KeuPa HT:n vieraana. 

Hermeksen ja Jokipoikien pelit ovat aina olleet jotenkin erityisiä, eikä vähiten siksi että kysymyksessä on kaksi perinteistä divari- ja Mestis-seuraa. Lähihistoriaa jos tarkastellaan niin joukkueiden kovimmat sarjat ja yksittäiset ottelut on koettu kausilla 2014-2015 kun joukkueet kohtasivat Suomi-sarjan finaalissa ja sitä seuraavana keväänä kun kohdattiin Mestiksen puolivälieräsarjassa. Molemmissa sarjoissa Jokipojat oli parempi pienin marginaalein.

Tähän vuoteen Jokipojat on valmistautunut hiukan eri tavoin kuin aikaisempaan, sillä seura teki kesän aikana yhteistyösopimuksen Helsingin IFK:n kanssa. Sopimus on tuonut Joensuuhun valmentajavierailuja sekä yhteistyötilaisuuksia, mutta myös lainapelaajia. IFK:n maaalivahti Niilo Halonen (93,6%) on pelannut alkukauden sarjan parhaalla torjuntaprosentilla, puolustaja Eero Teräväinen (1+5) on ollut joukkueen tehokkain puolustaja, hyökkääjä Janne Hämäläinen (1+2) sekä puolustaja Niko Seppälä (0+1) ovat olleet myös joukkueen mukana koko alkukauden. Joukkueen paras pistemies on kuitenkin oma kasvatti Miro Väänänen (6+5). Joensuussa odotetaan varmasti kovasti ykköscentteriksi hankitun Tatu Kokkolan (1+2) pistetahdin kiihtymistä sekä Lauri Huhdanpään (0+3) ensimmäistä maalia. Jokipojilla on erittäin laaja ja laadukas materiaali sarjaan ja valmentaja Jouni Varikselta odotetaankin varmasti tämän kaltaista tulosta.

Hermes lähtee otteluun allaan kaksi voitettua ottelua kun edellisessä kotipelissä kaatui Peliitat ja keskiviikkona vieraskaukalossa IPK. Hermeksen joukkueen puolustuspäätä on koeteltu kovasti alkukauden aikana ja edelleenkin sivussa ovat Juho Korhonen, Sebastian Moberg ja Reko Tornberg. Lisäksi Nico Joen pelaaminen on epävarmaa. Hyökkäyksestä Joonas Niemelä on myös toipilaana ja pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä. Keskiviikon otteluun kokoonpanoon lainattiin Vaasan Sportin A- nuorista Eemeli Ylitalo ja syksyn aikana vähän peliaikaa saanut oma kasvatti Aleksi Pöytäsaari. Molemmat herrat täyttivät poissaolijoiden saappaat mallikkaasti ja lauantaina odotetaan että sama vire säilyy yllä. Hermeksen parhaana pistemiehenä otteluun lähtee Samu Markkula (6+15) joka on koko sarjan pörssissä kolmantena. 

Tiesitkö että..

Jokipoikien joukkueessa pelaa kaksi ex- Hermestä kun viime kaudelta tuttu Lestijärveltä kotoisin oleva Taavi Tiala edustaa nykyään Jokipoikia. Lisäksi keskushyökkääjä Wiljami Wacklin pelasi kaudella 2016-2017 punaisessa jumalrintaisessa paidassa.

Seuraa heitä!

#12 Saku Kivinen, Hermes

-Nostettiin Jussi Nättisen ja Kristian Kankaan vierelle niin tulosta on tullut. Kivisellä on kasassa 12 peliin tehot 3+5. Vahva vääntäjä jolta löytyy taito pysyä kiekossa.

#6 Samuel Sikstus, Hermes

– Kivisen tavoin kolmas kausi Hermeksessä. On kuulunut joukkueen runkopelaajiin aikaisemminkin ja on nyt entistäkin isommassa roolissa kun ylivoimavastuussa olleet Korhonen ja Moberg ovat poissa. Kasassa tälle kaudelle jo kaksi maalia jolla ”Siku” on tuplannut edellisten kausien maalit. 

Hermes – Jokipojat lauantaina kello 17.00, Tervetuloa!

Hanki liput ennakkoon ja vältä jonottaminen: http://www.lipputoimisto.fi/