Uutiset

VIIKKOENNAKKO: KOLMEN PELIN VIIKKO ”PELIÄ PITÄÄ PYSTYÄ PARANTAMAAN”

23.10.2018

Hermes pelaa viikolla kolme ottelua joista ensimmäinen keskiviikkona Rovaniemellä.

Hermeksen kolmen pelin viikot saavat jatkoa viikolla 43 kun joukkue kohtaa keskiviikkona Rovaniemellä RoKin, perjantaina sarjakärki LeKin Lempäälässä ja lauantaina kotikaukalossa vastaan asettuu hyvässä vireessä oleva Heinolan Peliitat.

Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen on valmistanut joukkuetta valmennustiimin kanssa alkuviikon Pedersöressä, sillä Kokkolan jäähalli oli suljettu lakon vuoksi. Valmistautumista se ei haitannut ja joukkue onkin valmis tulevan viikon haasteisiin. Alkukautta päävalmentaja Tuunanen kommentoi tuloksen sekä haasteiden muodossa: ”Tottakai tuloksellisesti ollaan tyytyväisiä, mutta peliä pitää pystyä parantamaan, varsinkin puolustuspelaamista”.

Hermes päästi edellisellä viikolla 16 maalia kolmessa ottelussa ja on selvää että tuota lukemaa täytyy saada alaspäin mikäli joukkue haluaa viikolta 43 pisteitä mukaan taulukkoon ”Ollaan puhuttu, harjoiteltu ja keskitytty siihen että puolustettaisiin paremmin ja ennenkaikkea meidän hyökkääjien kahden suunnan pelaamista täytyy saada paremmaksi. Lisäksi se että keskitytään yksilöinä oikeisiin asioihin on ollut iso teema kun lähestytään tätä viikkoa”. ” Tietenkään asioihin ei ole olemassa mitään taikatemppuja vaan ollaan pyritty harjoittelemaan alkuviikko hyvin ja keskitytty siihen puolustuspelin parantamiseen” päävalmentaja Janne Tuunanen kertoo.

Viikon ensimmäinen peli on siis Rovaniemellä jossa varmasti päästään hyvään testiin siitä että onko yksilöiden ja viisikon toiminta parantunut puolustuspelin suhteen. RoKi on aloittanut kautensa positiivisesti ja nähdyn perusteella on lupa odottaa molempiin suuntiin vahvasti töitä tekevä kotijoukkue. ”Vastustaja tulee keskiviikkona varmasti kovaa päälle, meidän pitää pystyä pelaamaan fiksusti ja saada sitä kautta oma peli kulkemaan” Janne Tuunanen päättää.

Hermeksen kokoonpanosta on varmuudella sivussa Juho Korhonen joka on loukkaantunut sekä Miro Lehtimäki joka palasi Vaasan Sportiin ja on siellä ainakin maajoukkuetaukoon saakka. Puolustaja Samuel Sikstus ja hyökkääjää Jesse Huhtala lähestyvät pelikuntoa ja on mahdollista että pelaajat ovat mukana viikon otteluissa.

Viikon ottelut

Ke 24.10. kello 18.30 RoKi – Hermes, Rovaniemi (Elisa Viihde)

Pe 26.10. kello 18.30 LeKi – Hermes, Lempäälä (Elisa Viihde)

La 27.10. kello 17.00 Hermes – Peliitat, Kokkola