Uutiset

TAHMEA PERJANTAI-ILTA

20.10.2018

HERMES – SapKo 2 – 7 (1-4, 1-1, 0-2)
Perjantai-ilta, kotimatsi ja aurinko paistaa. Ei kai syksy voi enää paremmin sujua.

Illan vieraiksi oli ajellut lauma pässipaitoja Savonlinnasta asti. Sarjan kuluessa oltiin taulukoiduttu siihen malliin, että joukkueet olivat sijoittuneet peräkkäin, Hermes kolmantena, kaveri neljäntenä. Piste-ero ei riittäisi järjestystä vaihtamaan, toisaalta vierailla yksi peli vähemmän pelattuna. Ja mitäs sitten? No ei mitään. Pelit pelataan yksi kerrallaan ja tänäänkin jaossa kolme pistettä.

Annunen maaliin ja peli käyntiin. Totutusti Hermes aloitti terävästi. Vieraat saivat kiekon ensimmäistä kertaa punaviivan toiselle puolelle vasta kahden minuutin pelin jälkeen, mutta tämäkään ei tosin vielä tarkoittanut, että kyseessä olisi ollut varsinaisesti mikään hyökkäys. Tai ainakaan sellainen, että sitä olisi Annusen tarvinut noteerata muuten kuin katseella. Hetki tästä ja valkopaita olikin sitten kotivahdin kanssa nokikkain, eli kyllä SapKokin pikkuhiljaa peliin heräsi. Seuraavat minuutit mentiin nimittäin siihen malliin, että vaikka peliä väliin vietiin, oli kaverilla ne parhaat paikat. Mainoksille mentiin sillä tavalla, että Ahlgren meni boksiin huitomisen seurauksena. Tätä edelsi melkoinen härdelli oman maalin lähistöllä, jossa vierailla oli parikin melkeipä avopaikkaa. Vieraiden rulla pyöri pelottavan näköisesti ja maalin takaa annetun syötön kun saa parhaalle paikalle lapaan, niin maalihan siitä joskus tulee. Ajassa 09.29 tilanne 0-1. Maalin jälkeen oli Hermeksen peli hiukan tahmean odottelevaa ja kaveri sai aivan liian helposti luotua suoralla hyökkäyksellä tekopaikan, joka päättyi siihen, että ajassa 11.30 tilanne kirjattiin 0-2. Pikkusekavan pelailun jälkeen oltiin neljä minuuttia ennen erätaukoa alivoimalla. Vähän vahingon oloinen tilanne, joka tulkittiin kovimman kautta ja Koskenkorva lähti suihkuun. 5+20 selästä taklaaminen, eli ottelun kannalta nyt oli sitten iso alivoima kyseessä. Vain 45 sekuntia, tilanne 0-3. Nyt ei voitu odottaa tauolle asti, sillä alivoimahan jatkui koko vitosen. Nyt tähän peliin oli päästävä mukaan. Ja paranihan se alivoima, mutta ei tarpeeksi, sillä 0-4 maali kirjattiin kilahduksen säestyksellä ajassa 18.37. Tässä vaiheessa valmennus reagoi ja herättelyä haettiin vaihtamalla veskaria. Kauaa ei Jukurin tarvinut odotella, että vetoja tuli, mutta maali nähtiin toiseen päähän. Harvoin alivoimalla päästään kahdella nollaa vastaan, tai siis olihan siellä veskari, mutta voimaton. Tärkeä osuma 4 sekuntia ennen summeria. Syöttäjänä Paulaharju ja ykkösellä kiekon reppuun lämmäsi Kivinen. Tauolle siis numeroissa 1-4, alivoimaa vielä 52 sekuntia seuraavaan erään.

Toiseen erään tultiin valot päällä ja peli pyöri uimahallin päädyssä, riippumatta siitä kuinka monella kukakin pelasi. Sitten pieni virhearviointi ja valkopaita nokikkain Jukurin kanssa. Tästä ei loppuviimein pitkää kiekkoa kummempaa, mutta kyllä näiden kanssa pitää pelata todella tarkasti. Tietysti kaikkien kanssa, mutta kyllähän kun vieraissa saa fiiliksen päälle, saattaa suoritustaso ylittää joskus jopa omat kyvyt. Tähän kotijoukkojen pitää sitten vuorostaan vastata kovalla asenteella ja niin tehtiin, sillä Hermeksen peli oli nyt sellaista, mihin ollaan totuttu. Kivinen riisti loistavalla takakarvauksella ja toimitti kiekon Nikolle, jonka veto painui sinne kuuluisaan ylämummoon. Ajassa 24.11 tilanne 2-4. Nyt oltiin hyvin pelissä mukana ja oikeastaan jo otekahvassa kiinni, ainakin aika ajoin. Mainosten alkaessa Nikko luisteli boksiin sen verran irvistäen, että jäähyä edeltävässä tilanteessa blokattu lämäri saattoi vielä hiukan kutittaa. SapKon ylivoima rullasi ja johti siihen, että ajassa 31.05 kelattiin videoita. Hienosti rakennettu maali hyväksyttiin ja niinpä tilanne oli 2-5. Kello kävi jalka liikkui ja nelisen minuuttia ennen taukoa päästiin ylivoimalle. Pariin otteeseen saatin touhu hyvin käyntiin ja yksi riparin jälkeinen tyhjä maalikin rakentui, mutta tämä ylivoima pelattiin täysimittaisena loppuun asti. Viimeisen kahden minuutin aikana SapKo puolusti, mutta myös hyökkäsi vauhdilla ja terävästi, joten erän loppuun ei saatu taukorynnäkköä aikaan. Kolmanteen jäi kolme maalia kurottavaksi, mutta sehän ei ole mitään. Tämä tosin edellyttää, että oma vauhti ja tekeminen saadaan päälle satunnaisia välähdyksiä pidemmäksi aikaa. Toinen erä sikäli tasainen, että niin maalit, kuin torjunnatkin kirjattiin joukkueille identtisin numeroin.

Kolmas käyntiin ja taas astetta parempi lähtö. Heti alkuun loistava tilanne, mutta nyt namuteltiin liikaa, eikä hyvä tilanne johtanut edes maalin teon yritykseen eli laukaukseen. Pitkillä syötöillä saatiin hyökkäyspäässä puhkottua SapKon puolustusta hiukan, mutta ykkösellä pitäisi noista saada vetoja aikaan. Vieraiden siniviivalle kasaama muuri oli edessä ja pomppukiekosta pässipaita läpiajoon. Tilanne 2-6. Kello pysähtyi aikaan 43.39. Tästä ei kotijoukkue tuntunut oikein pääsevän tolpilleen, sillä 45.04 tilanne oli jo 2-7. Nyt oltiin aivan lapasia, kerta kaikkiaan. Viimeinen oljenkorsi tarjottiin heti perään, kun päästiin ylivoimalle. Ja nyt alkoi ruuti palaa, mutta aivan kelpo iltaa pelasi vieraiden maalilla riehuva Urpolahti. Maali kuitenkin tehtiin ajassa 46.30. Sen verran tilanteessa oli sähinää, että videoiden kautta mentiin. Ja nyt katsottiin koko tuotantokausi putkeen, sen verran pitkään päätöstä odoteltiin. Kun päätuomari jäälle tullessaan levitti kätensä, reagoi yleisö aiheeseen, mutta numeroista johtuen varsin vaisusti. Heti perään Nättinen jäähylle, joten jonkin aikaa oltiin ensin tasavajaalla, sitten alivoimalla. Nyt alivoima taisteli ja oltiin hetki täysilukuisia. Markkula boksiin, 2+2 minuuttia. Mainoskatkon aikana alkoi ovikin käydä, eli osa 858 katsojasta jatkoi perjantai-iltaa jossain muualla. Ensimmäinen kakkonen selvitettiin, eikä SapKo saanut jälkimmäisenkään aikana aikaan kuin yhden avopaikan. Tämän Jukuri pelasti. Viisi minuuttia aikaa, viiden maalin kaula. Pientä tunteilua paitsiotilanteen yhteydessä. Tästä ei kuitenkaan jäähyjä, eikä muutakaan. Seuraavasta tilanteesta sitten käsi nousi pystyyn ja tasakakkosilla tasavajaalle. Ihan ei päästy tätä tilannetta pelaamaan loppuun asti, kun myöhästyneestä taklauksesta passitettiin Pennanen boksiin. Peliaikaa jäljellä 02.52. Lyhyt 4-3 ylivoima vieraille. Hetki normaalia alivoimaa ja sitten tasavajaata. Hyvä Hermeshyökkäys, jonka päätteeksi Joki kaadetaan ja törmää tolppaan sen verran, että tämä ottelu päättyy hänen osaltaan siihen. Vuorostaan Hermes 4-3 ylivoimalla. Kello käy ja Hermeksellä puolisen minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Ei maalia. Parikymmentä sekuntia normi ylivoimaa, ei maalia. Summeri lopettaa tämän ottelun, joka lässähti kyllä viimeisen vitosen ajaksi aivan täysin.

Noin. Ei pisteitä, eikä oikein kunnon peliäkään, mutta joskus lätkä on. Ja kaikki kunnia myös vastustajalle, joka oli tänään hyvä. Sanoisin jopa parempi, vaikka kipeää se tekeekin myöntää. No, tästä lyhyt palautuminen ja kohti Tamperetta, jossa Hermes kohtaa jo huomenna KooVeen. Tätä peliä ei kannata enää tuolla matkalla hirveästi muistella, vaan ottaa omat jalat bussista mukaan ja hoitaa varmat pisteet pois. Keskiviikkona matka suuntaa Lappiin ja perjantaina Lempäälään. Seuraavaa kotipeliä joudutaan odottamaan ensi viikon lauantaihin asti, eli 27.10. kestitään Peliittoja. Kestitäänkö isännän ottein vai pisteiden muodossa, jää nähtäväksi.

19.10.2018/K

Ottelutilastot