Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – PELIITAT

27.10.2018

HERMES – Peliitat (Heinola) 5 – 4 (ja) (2-1, 2-1, 0-2, 1-0)

Pelit jatkuu. Tänään vieraita Heinolasta.

Molempien joukkueiden osalta vuorossa jo kolmas ottelu tälle viikolle, eli palauttelut, levot ja muut sellaiset, sekä tietysti kesätyöt, korostuvat. Meillä se puoli on kunnossa, mutta kaverin puolesta vähän huolettaa. No eiköhän peli kerro missä mennään. Alkuasetelmat sarjataulukon osalta sellaiset, että eri päissä ollaan, kolmantena ja kolmanneksi viimeisenä. Pisteitä ennen illan ottelua Hermeksellä kaksi kertaa niin paljon kuin Peliitoilla ja niin edelleen. Jokunen uusi pelaaja rosterissa, Jukuri maalissa, aletaan pelaan.

Peliitat veivät kiekon aloitusvoitosta Hermeksen päätyyn, mutta sitten mentiin parin ketjun voimin kohti merta. Kiviseltä hieno oivallus viivassa käynnisti hyvän hyökkäyksen ja samassa vaihdossa sama mies blokkasi laukauksen, joka kyllä sattui, mutta vain hetken. Viitonen menty, kun Jukurilta aivan maaginen poiminta. Samaan aikaan jäähyovi auki ja Kangas estämisestä istumaan. Heti aloituksesta meinasi Paulaharju päästä karkuun, mutta vieraiden pakki hoiti tämän kovaa, mutta puhtaasti. Peliittojen ylivoima pikkuhiljaa käyntiin. Mutta nyt Hermeksen alivoima toimi hyvin ja kiekon eteen mentiin sillä asenteella, että kipu ei satu. Tästä selvittiin ja hetken päästä mainoskatkon myötä päästiin ylivoimalle. Syynä ei toki mainoskatko vaan kampitus. Heti pelattiin nopeasti kiekkoa ja Niemelä (ei kokoonpanossa, latojan huomautus🙂 pääsi nokikkain Sunin kanssa. Toinen paikka rakentui poikkisyötön kautta, ei maalia. Toinen ylivoimaviisikko ei sitten saanut konetta käyntiin oikein millään ja niinpä touhu jatkui täysillä. Peliitat otti hetkeksi otteen tynkää, mutta sitten lähti Koskenkorva viemään hyökkäystä. Laukauksen kautta rakennettiin hieno maali, jossa lopulta Paulaharju neppasi kiekon maaliin. Syöttöpisteet Tiihoselle ja Koskenkorvalle. Ajassa 11.36 Hermes siirtyi 1-0 johtoon. Peli jatkui ja taas ensin Peliittojen hyökkäys, sitten vastahyökkäyksestä kello seis aikaan 12.59 kotijoukkueen 2-0 maalin merkeissä. Jukurin ja Kivisen esityöstä Nättinen maalaa hienoilla laukauksella. Melkein heti tämän jälkeen meinasi rakentua jo kolmas maali samalla tavalla, kyllä vieraiden täytyy hyökätessään ottaa kotijoukkueen nopea kääntö huomioon, muuten tämä peli ratkeaa jo alkupaloilla. Pari hyvää paikka, sitten vähän painia omissa, josta reilu kolme minuuttia ennen erätaukoa puhallettiin Tornbergille koukkukakkonen. Peliitoille siis sauma päästä peliin mukaan. Ensimmäinen minuutti aivan vaaratonta, toisella alkoi tapahtua. Mutta Jukuri seuraili tilannetta ja puuttui tarpeen mukaan napsimalla kiekot varmasti haltuun, niinpä tuokin selvitettiin. Viimeisellä minuutilla Tornberg komennettiin uudemman kerran boksiin, kiinnipitämisestä. Tätä alivoimaa ei sitten kauaa pelailtu, kun ajassa 19.31 kirjattiin Peliittojen 2-1 kavennus. Tästä summerille ja kohti toista erää.

Toiseen erään tultiin terävästi ja ensimmäisen neljän minuutin aikana ei Peliitoilla juuri minkäänlaista peliä ollut. Hermes sen sijaan oli päästä kolmeykköseen, tämä hajosi hiukan hallitsemattomaan syöttöön. Hetken päästä Kangas jäi hyökkäyssiniselle ja melkein pääsi karkuun. Ajassa 24.27 alkoi Hermes ylivoima. Toisella minuutilla saatiin vähän rullaakin pyörimään, mutta aivan eivät ajatukset käyneet yksiin. Sitten tasaviisikoilla meinasi Paulaharju ensin purjehtia perille asti. Tämän Suni selvitti, mutta kun Sikstus jatkotilanteessa saksasi viivasta lämäriä, mentiin keskelle. Aika 27.02, tilanne 3-1. Paulaharju sai tähän osumaan ansaitun syöttöpisteen. Tämäkin erä eteni vauhdilla ja puolivälissä katseltiin mainoksia ja lisättiin Hermeksen kolmanteen maaliin toiseksi syöttäjäksi Ahlgren. Hermeksen hallinta jatkui, nyt näytti että jalka alkoi valkopaidoilla painaa. Kotijoukkueen aina energinen nelonen iski ottelun ajassa 31.23 lukemiin 4-1. Maalintekijänä jälleen Nikko, syöttöpisteet Huhtalalle ja Blombergille. Muutama minuutti tästä ja Nättinen jumittuu mailastaan vaihtoon menevään Peliittaan. Loppuviimein tuomaristo puuttui peliin ja seurauksena tasakakkoset. Mielenkiintoista, mutta tasavajaalla jatkettiin. Ei tosin kauaa, kun valkopaidalta lipesi maila kädestä ja tästä Markkula boksiin. Yleisö antoi tästä tuomaristolle palautteen, mutta siitä huolimatta pelattiin 4-3 alivoimaa. Tämän aikana Peliitat eivät saaneet kovin pahoja paikkoja, pikemminkin oli lähellä ettei Hermes päässyt karkaamaan irtiottoihin. Lyhyt 5-4 alivoima pelattiin pois ilman häiriöitä. Peliitat kuitenkin sai tuosta jaksosta kenties vähän uskoa tai sitten Hermes liikaa helpotuksen tunnetta, sillä ajassa 36.44 läpiajoon vapautettu valkopaita iski riparin sisään, tilanne 4-2. Viimeiselle kaksiminuuttiselle lähtöä odoteltiin, kun linjamies korjaili Jukurin kyynärsuojia, jotka hiukan liikkuivat vastustajan liukuessa takaapöin jaloille. Tahaton tilanne, ei toimenpiteitä. Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa oltiin taas alivoimalla. Nättinen, estäminen ja illan tiukka tuomarilinja piti. Puolisen minuuttia pelattiin ja oltiin tasavajaalla, eli eiköhän tämä erä mentäisi loppuun näissä numeroissa. Näin tapahtuikin ja vielä pari Peliittaa kävi tuomariston kanssa läpi miten se sääntö mailankäytöstä päähän lyötäessä menikään. Viimein jää saatiin tyhjäksi ja jääkone pääsi matkaan.

Kolmas erä käyntiin tasavajaalla. Sitten lyhyt hetki ylivoimaa ja siitä tasaviisikoille. Peli meni toisessa erässä varsin rikkonaiseksi, joka osaltaan otti Peliitat ainakin jollain tasolla peliin mukaan. Normipelillä tässä ei olisi mitään epäselvää, sen verran paremmalla jalalla Hermes oli liikkeellä. Peliittojen onneksi Suni oli hereillä, sillä itseluottamusta uhkuvalta pakilta meinattiin kiekko tökätä lavasta maaliin. Toisessa päässä sitten heti perään actionia, kun pientä pystypainia rauhoittamaan viilettänyt linjuri menetti ajokkinsa hallinnan ja liukui selällään pelaajien jalkojen kautta päätyyn. Onneksi ei tasakakkosia kummempaa tuosta tilanteesta, syynä muuten molemmilla vastustajan mailasta kiinnipitäminen. Tasavajaalla meinasi Sikstuksen heittämä pörriäinen yllättää vierasvahdin, muita tapahtumia ei tuosta jaksosta mieleen jäänyt. Jokohan nyt saataisiin pelata hetki täysillä, jotta saataisiin taas normitekeminen käyntiin. Juuri erän puolivälin jälkeen nähtiin kaksoisvirhe, jossa ensin omalla alueella syöttö epäonnistui. Tilanne tasaantui, kun valkopaita kämmäsi tarjottimelle annetun laukauspaikan vähintäänkin täydellisesti. Kahdeksan minuuttia jäljellä, kun mentiin illan viimeisille mainoksille. Hermeksen ote piti, mutta ei Peliittojen tekemisessä mitään sellaista ollut nähtävissä, ettäkö tässä voitaisiin ruveta neppailemaan. Tästä osoituksena hyvin suorasta hyökkäyksestä rakennettu 4-3 maali, joka iskettiin aivan vapaasti Jukurin nenän edestä ajassa 52.50. Jotta saataisiin hiukan jännitystä, avattiin kotiboksin ovi syystä liikaa pelaajia kentällä. Aika tuossa vaiheessa 53.19. Nyt pyöritti Peliittojen ylivoima melkein puolitoista minuuttia yhtä soittoa ja sehän painaa alivoiman pohkeita. Niinpä useiden yritysten jälkeen tilanne kirjattiin numeroihin 4-4. Aika tuolloin 54.44. Eli yhtäkkiä kolmannen erän viimeinen vitonen olikin täynnä sykettä. Pelin tempo kasvoi ja jostain se maalin tuoma energia kumpusi Peliittojen jalkoihin, sillä nyt paine siirtyi uimahallin päätyyn. Viimeinen 10 sekuntia, oman pään aloitus, jossa vielä saatiin tunnetta aikaiseksi, kun aloitustapahtumassa olisi ainakin katsomon mielestä voinut jäähynkin antaa. No ei annettu ja ensimmäiset pisteet soitettiin summerilla molemmille. Kolmas erä Peliitoille siis 0-2.

3-3 jatkoaika ja ensimmäiseen paikkaan Markkula, joka paineli laidasta maalille kun tilaa oli. Kiekko korkeuksiin. Ensimmäisten vaihtojen yhteydessä Kivinen ui laidalle vapaaksi ja saakin kiekon Sikstukselta. Tarkka laukaus ja 58 sekunnin mittaisen jatkoajan jälkeen loppunumeroiksi 5-4. Tämä tarkoitti myös toista sarjapistettä.

Vähän sekavaksihan peli meni, etenkin toisessa erässä. Mutta sen verran hyvä alku auttoi, että sentään kaksi pistettä kertyi. Nyt varmasti lepo on tarpeen, mutta sarjahan jatkuu jo keskiviikkona. Matkaa ei tosin ole pitkästi, Iisalmeen vain. Viikon päästä onkin kuulkaas jo marraskuu ja se aloitetaan lauantaina 3.11. isännöimällä Jokipoikia. Varmasti hyvä ottelu tulossa, joten muistakaa tankata ja levätä. Hiukan ylimääräistä varovaisuutta muuten myös siellä liikenteessä, sillä lätkäfanin jos talvi yllättää niin se on noloa.

27.10.2018/K

Ottelutilastot