Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – K-VANTAA ”NISSEN JUHLA”

13.10.2018

Kokkolalaista kiekkofania hellivän lauantaisen Mestispelisuman kohokohtana pelattiin äijien peli.

Edustusjoukkue oli tänään saanut vieraita Vantaalta. Kun kotijoukkueen panos pelissä oli sarjakärkeen siirtyminen, pelimäärät huomioiden, niin odotettavissa oli taas vieraille raskas iltapuhde.

Vahtivuorossa tänään Jukuri. Aloitusviisikko UomalaKangasNiemeläMobergTornberg. Tänään tuomaristo piti ilmeisesti hiukan pidennetyn aloituspalaverin ja saivat luonnollisesti vihdoin paikalle saapuessaan asiaankuuluvat aplodit. Vielä ennen ottelun alkua juhlistettiin Nils ”Nisse” Fagerholmin 70-vuotispäivää. Tästä kunnioitettavat 25 vuotta on kulunut Hermeksen huollossa, bussikuskina ja kaikessa mahdollisessa. Peli käyntiin ja alta puolen minuutin pelattiin kiekko kohti vierasvahtia. Minuutti tästä ja kiekkoa kaivettiin maalista Hermeksen 1-0 osuman jälkeen. Maalintekijänä Lehtimäki, syöttäjänä Koskenkorva. Aika 01.28 ja tuo meni kyllä molarin piikkiin eli hyvä muistutus, että aina kannattaa ampua. Kohtalaisen tasaisten merkkien kautta rakentui reilun kuuden minuutin jälkeen kotimaalille jo sellainen tilanne, että Jukuri kirjautti ainakin 3 torjuntaa. Tässä tuli myös sen verran puutavaraa ilman kiekko-osumia, että saatiin jo kevyt pystytuijotuskasa aikaan. Ei kuitenkaan kummempaa, vielä. Ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin aikaan 08.02, kiekko katsomoon, Hermes ylivoima. Heti rulla käyntiin ja parikin tilannetta saatiin aikaan ekalle 30 sekuntiselle. Sitten haku omista ja vieraiden arastellessa karvauksen kanssa, päästiin alueelle varsin helposti. Kun näytti, ettei tästä enää mitään saada rakennettua, neppasi Markkula kiekon maaliin. Tilanteen rakentelivat Nättinen ja Korhonen. Aika 09.33, tilanne 2-0. Kello kävi hetken, kun vierailija työnsi meidän kiekottoman hyökkääjän vierasveskarin päälle, tästä penaltia. Nyt ei kauaa jauhettu ja kun tilanne kirjattiin 3-0, herätettiin odotetusti vieraiden penkiltä toinen molari jatkamaan tämän kiekkosateen väistelyä. Aika 12.20 ja jo illan toinen yv-maali kyseessä. Maalintekijänä Kangas, syöttömerkinnät Markkulalle ja Korhoselle. Peli käyntiin ja tässä vaiheessa Paulaharju lisättiin 1-0 osumaan syöttäjäksi. Nyt mentiin niin vahvassa kotijoukkueen otteessa, että ei kauaa kerennyt tilastomiehet kyniään teroitella, kun Uomala iski Niemelän ja Kankaan esityöstä taululle jo 4-0. Kellossa 14.41. Kyllä kotijoukkue vastasi tuhannen katsojan haasteeseen omalta osaltaan häikäisevällä pelillä. Kun erää oli kolmisen minuuttia jäljellä, tarjoutui vierailijoille hetken hengähdystauko ylivoiman muodossa. Tätä hengähdystä kesti 15 sekuntia ja tilanne oli 4-1. Ja Hermes vastasi hyökkäyksellä, jossa vain ohilaukaus esti lisämaalin synnyn. Aika paljon tuli kiekkoja ulos tältäkin molarilta ja tuo oli scoutattu hyvin, sillä irtokiekkoon tarjottiin Torspoa varsin hereillä. Viimeiselle minuutille vielä molempiin päihin parit tekopaikat ja sitten tauolle. Olihan erä. Erätauolla saatiin taas nauttia taitoluisteluesityksestä.

Toiseen erään valkopaidat tulivat heränneinä ja tämä tietysti nosti ottelun tempoa mukavasti. Vantaa haki viivan kautta pari vetoa, mutta nuo viuhuivat niin paljon ohi, että Jukurikin katseli ihmeissään. Ensimmäinen Hermestilanne kilautti tolppaa, asialla Paulaharju. Samaan mylläkkään luotiin toinenkin tekopaikka, eli tästä se taas lähtee. Ote siirtyi kotijoukkueelle ja sitten meidän nelonen rullasi molemmissa päissä härdellin käyntiin. Tästä lisävirtaa koko porukalle ja 5-1 maalia juhlittiin ajassa 26.14. Pitkä hyvä hyökkäyspään peli, joka päättyi Lehtimäen loistavaan laukaukseen Markkulan jätöstä. Ennen mainoksia sai Vantaa vielä kiekon alueelle, mutta ottelun jatkuessa nähtiin aivan mahtava maali. Tähän olisi voinut merkata syöttäjiä enemmänkin kuin Mobergin ja Kankaan. Mutta maalintekijöitä sentään oli vain yksi, Nättinen. Aika 29.43, tilanne jo 6-1. Nyt alkoi jo vieraiden peli näyttää siltä, että ei kaverilla enää ollut muuta ajatusta, kuin varmistaa, ettei kellosta vaan loppuisi patterit. Nimittäin tämän illan he halusivat varmasti saada päätökseen nopeasti. Viime minuuteilla Vantaa sai pelin näköistäkin aikaan, mutta hienosti Limma ohjasi viivalta tulleen laukauksen suoraan Jukurin räpylään. Ehkä reenattu kuvio, tuskin, mutta kuvasi hyvin ottelun tämänhetkisiä voimasuhteita. Tauolle selvin lukemin, eli kolmanteen jäi ainoastaan rutiinin ylläpito, se nimittäin riittäisi enemmän kuin hyvin.

Kolmanteen erään ei ihan niin vahvaa vieraiden rynnistystä nähty kuin toiseen, mutta ei todellakaan mitään luovutusmentaliteettiakaan ollut näkyvissä. No ammattimiehiähän nuokin ovat, eli tältä osin asia kunnossa. Hermes painoi ensin vahvalla pelillä peliä kohti meripäätyä. Sitten hyvä paine Vantaalaisten suunnalta. Kun kellossa oli jäljellä 14.07, mentiin videoille. Syynä Koskenkorvan maaliin toimittama kiekko, aiheena mailan korkeus. Todella hieno maali, mutta laiton, valitettavasti. No, me lasketaan se kuitenkin siihen samaan taulukkoon, jossa on ne maaliksi kirjatut tolpatkin. Yleisöä muuten paikalla taputtamassa 797 käsiparia, eli ihan ei pystytty vastaamaan joukkueen haasteeseen. No onneksi otteluita on vielä jäljellä. Kelloa oli jäljellä 13.13, kun Kivinen komennettiin boksiin. Vieraat pelasivat kuitenkin vielä jonkinlaisesta kunniasta, eli Jukuri pääsi esittämään pari mallikasta torjuntaa. Tai no ainakin yhden, jonka lisäksi kirjattiin yksi hyvä purkukiekko. Se jäähy oli ja meni, kuten illan viimeiset mainoksetkin. Vielä Vantaa rakensi jotain, kun hyvin maalille noussut pakki pääsi kampeamaan meidän maalille. Tästä tuloksettomasta ei mennyt kauaa, kun alkoi sitten ylilyöntejä tulla. Ensin estämiseksi leimattu, hiukan ehkä eri tunnusmerkitkin täyttävä aivan pelin ulkopuolinen tilanne. Sitten mailalla naamaan ja Hermekselle puolentoista minuuttia 5-3 ylivoimaa. Ei maalia ja purkukiekosta ensimmäinen aitiosta vapautuja läpi, tilanne 6-2. Aika 54.41. Lyhyt yhden miehen yv loppuun ja tasaviisikoin peli haltuun. Illan viimeiseen kakkoseen lähdettiin Vantaan alivoimalla. Tasan minuutti ylivoimaa pelattu ja oltiin tasavajaalla. Viimeinen minuutti pois ja kättelemään.

Kolme pistettä kotipelistä, taas. Joukkue kiitti totutusti Loyalsia, sekä yleisöä. Tänään nähtiin todella ehjä kotijoukkueen esitys ja sehän tietää hyvää jatkolle, jota onneksi seuraa aivan pian. Keskiviikkona Hermes matkustaa KeuPan vieraaksi ja jo perjantaina 19.10. kotona vastassa SapKo. Siitä on hyvä laittaa viikonloppu käyntiin, eli tuumasta toimeen ja lauteille.

13.10.2018/K

Ottelutilastot