Uutiset

OTTELUENNAKKO: HERMES – SAPKO

19.10.2018

Mestis: Hermes – SaPKo tänään (19.10.) kello 18.30 Kokkolan jäähallissa

Sarjakolmonen kohtaa sarjanelosen kun kotijoukkue Hermes isännöi Mestiksen huippuottelussa legendaarista Savonlinnan Pallokerhoa. Hermeksellä on alla voitto edellisestä kotiottelusta K-Vantaata vastaan, mutta keskiviikon vierasottelussa Hermes kärsi kauden toisen tappionsa vieraskentällä kun hallitseva mestari KeuPa HT oli niukasti 4-2 parempi. Vierailija SaPKo puolestaan on pelannut kaksi edellistä ottelua Heinolan Peliittoja vastaan joista kotipelin joukkue voitti ja vieraspelin hävisi. 

SaPKon pistemiehistä paras otteluun lähdettäessä on tehot 2+5 tehnyt Jaakko Lantta. Koko joukkue on osallistunut tasaisesti tuloksentekoon sekä ennen kaikkea puolustuspelaamiseen. SaPKo on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja koko sarjassa, sillä joukkueelle on tehty seitsemässä pelissä vain 13 maalia. Maalivahti Roope Urpolahti on ollut hyvä ja johtaakin koko maalivahtipörssiä torjuntaprosentilla 95%. Myös Nico Viksten löytyy sijalta yhdeksän torjuntaprosentilla 90%. SaPKon joukkueessa pelaa Hermes kannattajille viime kaudelta tuttu Eetu Andersson joka ei ole vielä onnistunut pistetiliä avaamaan, mutta on ollut kokoonpanossa kaikissa seitsemässä ottelussa.

Kotijoukkue Hermeksen parhaana pistemiehenä otteluun lähtee sarjan pistepörssiä alkukauden hallinnut Samu Markkula, jonka ohi viime kierroksella meni K- Vantaan Miro-Pekka Saarelainen. Hermeksen kokoonpano muuttuu illan otteluun sillä alkukauden loukkaantuneena ollut Jesper Ahlgren palaa kokoonpanoon ja puolestaan Sportin Miro Lehtimäki palaa toistaiseksi takaisin Sportin liigamiehistöön. Lisäksi keskiviikon CHL- peli toi ikäviä uutisia kokkolalaisittain, sillä Hermeksessä hienon alkukauden pelannut Juho Korhonen loukkaantui pelin ensimmäisessä vaihdossa eikä palannut enää peliin. Vamman vakavuus selviää jatkotutkimuksissa, mutta toistaiseksi Korhosta ei nähdä Hermeksessä.

Tiesitkö että…

Kokkolan Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen on Savonlinnasta lähtöisin ja aloittikin pelaajauran jälkeen valmentamisen SaPKon A- nuorista kaudella 2007-2008. Siitä matka jatkui pääkaupunkiseudulle jossa Tuunanen valmensi kymmenkunta vuotta ennen siirtoa Kokkolaan ja Hermekseen. Nyt Hermes ja Tuunanen kohtaa ensimmäistä kertaa yhdessä SaPKon, jossa on vastassa sarjan kokenein päävalmentaja kun yhteensä seitsemän kauden kokemuksella Mestiksestä vastaan asettuu Pasi Räsänen, apunaan maailmanmestarivahti Jarmo Myllys.

Seuraa heitä!

Sebastian Moberg, Hermes

-Hyvin luisteleva puolustaja sopii hyvin Hermeksen tapaan lähestyä jääkiekkoa. Sarjan tehokkain puolustaja (2+7) on ollut isossa roolissa puolustajapari Reko Tornbergin kanssa ja nyt kun Juho Korhonen on sivussa roolin merkitys vain korostuu entisestään

Justus Annunen, Hermes

-Hermes ei ole hävinnyt vielä peliäkään kun Annunen on ollut pelivuorossa. Ovat vuorotelleet Samuel Jukurin kanssa ja koska Jukuri pelasi keskiviikkona ja, jos kaikki on muuten kunnossa, niin todennäköisesti Annunen pelaa maalinsuulla SaPKoa vastaan. Nuorella NHL- varauksella on jälleen hyvä tasonmittari vastassa kun sarjan parhaalla prosentilla pelaava Roope Urpolahti todennäköisesti on vastassa.

Matias Lainio, SaPKo

-Pienikokoinen todella juonikas laituri ei ujostellut ensimmäisellä Mestis- kaudella kun hän iski 46 peliin 42 tehopistettä. On pelannut tällä kaudella kuusi ottelua joissa tehot 1+3 lupaavat että tälläkin kaudella Lainio on vaarallinen. 

Mestiksen huippuottelu Hermes – SaPKo Kokkolan jäähallissa 19.10. kello 18.30. Tervetuloa!

Alle 16- vuotiaat ilmaiseksi illan otteluun syysloman kunniaksi!

Hanki liput ennakkoon ja vältä jonottaminen: http://www.lipputoimisto.fi/