Uutiset

OTTELUENNAKKO: HERMES – KOOVEE

10.10.2018

Hermes kohtaa tänään Kaarlelankadulla Tampereen KOOVEE:n kello 18.30!

Viime kevään trilleri saa jatkoa tänään kun keväältä tuttu karsintavastustaja KOOVEE saapuu Kaarlelankadun pyhättöön jumalrintojen vieraaksi. Hermes pystyi säilyttämään paikan Mestiksessä viime kauden päätteksi, kun sensaatiomaisen kevään Suomi-sarjan pudotuspeleissä pelannut tamperelaisnippu haastoi tosissaan ylemmällä tasolla pelanneen joukkueen. KOOVEE haki ensimmäisen kiinnityksen Kokkolasta, mutta lopulta Hermes oli parempi otteluvoitoin 4-1. KOOVEE lunasti kuitenkin paikkansa Mestikseen kun Suomi-sarjan mestaruuden voittanut JHT Kalajoki ei ottanut vastaan tarjottua paikkaa, mutta KOOVEE oli seuraavana vuorossa ja he tarttuivat tilaisuuteensa. Paikka Mestikseen avautui kun Espoo United ei saanut enää lisenssiä ja heidän toiminta jääkiekon puolella päättyi muutenkin. 

Tämän päivän KOOVEE on kuitenkin eri tavalla rakennettu kuin viime vuotinen Suomi-sarjajoukkue. Joukkueen päävalmentajaksi pestattiin Kokkolan Hermestäkin vuosituhannen vaihteessa valmentanut Juha Pajuoja sekä seura teki yhteistyösopimuksen Tampereen Ilveksen kanssa, josta heillä on ollut pelaajia lainassa per ottelu yhdestä viiteen. Pelaajistokin uusiutui paljon kun Suomi-sarjassa pelanneet kokeneemmat pelaajat mm. Antti Hildenin johdolla jättivät KOOVEEN:n kun sarjataso vaihtui. Mukana ovat kuitenkin vielä runkopelaajista maalivahti Tomi Risteli, puolustaja Joni Mäkelä sekä hyökkääjä ja kapteeni Ville Lehtonen. Ilves-lainoista tänään ja kuten kaikissa aikaisemmissakin peleissä mukana ovat puolustajat Jerry Laakso ja Elias Laitamäki. Lisäksi tänään Kokkolassa nähdään hyökkääjä Eero Savilahti.

Kotijoukkue Hermes lähtee viikon ensimmäiseen kamppailuun mielenkiintoisesta asetelmasta. Viime viikko oli kolmen pelin viikko, josta taulukkoon joukkue sai mukaansa viisi pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Viikon viimeinen peli oli joukkueen paras tähän mennessä sarjassa, mutta silti maalinteossa ei onnistuttu, eikä näinollen Imatralta saatu mukaan yhtään pistettä. Uskaltaako joukkue pelata samalla tavalla, sillä peli oli todellakin hyvä tappiosta huolimatta. Hermes on päässyt valmistautumaan otteluun samalla miehistöllä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mestisen runkosarjassa pelipaidan pukee päälleen seitsemäntenä puolustajana aloittava Nico Joki. Lisäksi Ketterä pelissä huilannut Justus Annunen pelaa tänään maalissa. Hyökkääjät Jesse Huhtala ja Jesper Ahlgren lähestyvät pelikuntoa, mutta vielä tällä viikolla pelaajia ei nähdä pelissä.

Tiesitkö että…

-Hermeksen Samu Markkula valittiin viime viikon parhaaksi pelaajaksi Mestiksessä. Mielenkiintoista seurata jatkuuko Markkulan pelivire samanlaisena nyt kun kentällisiä hieman muutettu? Markkula johtaa myös koko Mestiksen pistepörssiä!

Seuraa heitä:

#26 Kristian Kangas, Hermes

-Kangas hankittiin Hermekseen tulosyksikön pelaajaksi ja kokonaisvaltaisesti kausi ei ole lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin, ei varmasti kenenkään mielestä eikä vähiten pelaajan omasta mielestä. Pelaa tänään uudessa ketjussa kun Kristian siirrettiiin Oskari Uomalan johtamaan kentälliseen jossa toisessa laidassa on Joonas Niemelä. Kangas on isokokoinen, taitava ja hyvä rightin puolen maalintekijä, katsotaan joko tänään lähtee?

#4 Eddie Ahlmark, Hermes

-Ahlmark on ja oli varmasti monelle uusi tuttavuus. Vaasan Sportin kasvatti on näyttänyt kiekollisesti hyvässä pakistossa että peruspuolustaja mahtuu hyvin mukaan joukkueeseen. On ollut alkukauden yksi useista positiivisista pelaajista, mutta erottuu silti edukseen kun kiekko pitää riistää omalle joukkueelle. Pelaa kovaa ja puhtaasti, irrottaa miehen kiekosta fyysisyydellään ja kun saa kiekon antaa nopean ja laadukkaan ensimmäisen syötön.

#9 Mark Rozanov, KOOVEE

-Isokokoinen venäläinen keskushyökkääjä on hankittu johtamaan KOOVEEN tulosyksikköä. Kolmessa pelissä 1+1 tehot saalistanut Rozanov on Pietarin kasvatti ja on pelannut monta vuotta urastaan Pohjois- Amerikassa, ennen siirtymistä MHL- joukkue MHK Spartak Moskovaan jossa varsinkin viime kausi oli hyvä sillä 53 pelissä Rosanov merkitsi itselle tehot 20+25.

#23 Ville Saloranta, KOOVEE

-Joukkueen tehokkain pelaaja. Kolmessa pelissä neljä maalia ja yksi syöttö ei ole hassummin Mestis- tulokkaalta. Taitava, jo nuorena lupaavia otteita esittänyt Saloranta on kirjoittamaton kortti vielä tällä tasolla mutta omaa ehdottomasti potentiaalin olla tässä sarjassa tulosyksikön pelaaja. Haki vielä viime vuoden vauhtia Suomi-sarjan Pyrystä jossa pelasi piste per ottelu tahdilla.

 

Hermes – KOOVEE Kokkolan jäähallissa keskiviikkona 10.10. kello 18.30. Tervetuloa!

Hanki liput ennakkoon ja vältä jonottaminen: http://www.lipputoimisto.fi/