Uutiset

HERMES – IPK RAPORTTI

3.10.2018

”ALKUVIDEOKIN PÄÄLLÄ” HERMES – IPK 5 – 2 (2-1, 0-0, 3-1)

Keskiviikko, pelipäivä. Sarjataulukon kolmonen kohtasi toiseksi viimeisen. Eihän tässä vaiheessa taulukoilla vielä niin merkitystä ole, paitsi että tästä pelistä kelpasi vain voitto. Alkulämmittelyn lomassa puitiin tietysti kaikkea mahdollista, kohtahan se änärikin alkaa. Mutta tänään pelattiin Mestistä, jota ei onneksi tarvi puhelimesta tihrustaa, vaan voi kävellä rinta rottingilla hallille ja nauttia myös tunnelmasta. Pikkujunnut luistelivat ämpäreiden kanssa keräämään kiekkoja ja jääkonekuljettaja rupesi kolaamaan kenttää juhlakuntoon.

Nyt toimi alkushow ja kyllä peliin kannattaa pari minuuttia ajoissa tulla, nimittäin taas on audiovisuaalinen porukka tehnyt kesätyönsä hyvin. Tänään tultiin Thunderstruckin tahdissa jäälle savun ja valoräiskeen keskeltä vahtivuorossa olevan Jukurin johdolla. Tämän jälkeen joukkueet siniviivoille ja kunnioitettiin hiljaisen hetken myötä entisen Hermespelaajan Tapio Mäkisen muistoa.

Vielä päätuomarilta viimeiset vetovihjeet vierasaitioon ja sitten mentiin. Pari minuuttia pelattiin meidän päädyssä, sitten tuli neloskenttä jäälle. Yhtäkkiä oltiin kaverin maalilla sitten oikein porukalla ja heti saatiin tunnettakin peliin. Tämä herätti ainakin ykkösen, sillä seuraavassa vaihdossa heilahti. Aika 03.27, tilanne 1-0. Maalintekijänä Markkula, syöttöpisteet Niemelälle ja Mobergille. Meni muuten vähän helposti, eli ties vaikka kohta nähtäisiin lisää. No saattoi siinä olla maskiakin. Seuraava maalipaikka nähtiin heti perään, mutta Jukuri oli hereillä. Mainoksiin asti mentiin varsin tasaisissa merkeissä, Tämän jälkeen mentiin pätkä vieraiden komennossa, nyt oli vähän hermostuneen oloista. Mitäs ne nyt hättäilee, mehän ollaan johdossa ja kaikki. Kun erän viimeinen neliminuuttinen lähti käyntiin saatiin pitkästä aikaa mylläkänpoikasta meripäätyynkin. Minuutti 50 jäljellä ja oltiin alivoimalla, huitominen. 17 sekuntia tätä katseltiin, tilanne 1-1. Muutama sekunti ja oli Hermeksen vuoro ylivoimailla. Olipa tyhmään paikkaan otettu jäähy, mutta tästähän voisi rakentaa klassisen pukukoppimaalin. Tuumasta toimeen ja 7 sekuntia ennen summeria toimitettiin kiekko aivan vapaasti parhaalle paikalle liukuneen Korhosen lapaan. Rakentelijat Niemelä ja Tornberg. Tämän myötä makkarajonoon mentiin 2-1 johdossa.

Todella terävän erän alun jälkeen koettiin shokkihetkiä. Vieraita odotti jo tyhjä maali, kun joku oma pelaaja raahasi kotivahdin sivummalle. Onneksi kiekko tuolloin maalin takana ja sen suuremmilta vaikeuksilta vältyttiin. Heti perään tosin jouduttiin toteamaan, ettei Iisalmelaisjalat kauaksi aikaa koppiin jääneet. Niinpä Jukuri pääsi merkkauttamaan torjuntoja. Nyt tultiin muuten jatkumona aivan liian vapaasti pikku kaarrolla meidän maalivahdin nenän eteen. Nuo pitää ottaa kuriin, sillä kyllä noista paikoista joku saattaa tehdä vahingossa vaikka maalin. Neloskentän energia tarttui taas koko ryhmään ja pelin tempo kasvoi pikku hiljaa jo kohti normaalia Mestiskiitoa. Tämä tiesi vieraille ongelmia, muun muassa jäähyn muodossa, joka alkoi ajassa 28.10. Päästiin kokeilemaan rullan pyörityksen kautta ja suorakin hyökkäyspaikka luotiin, mutta valkopaitojen alivoima kesti. Tämän jälkeen jouduttiin vetämään aika pitkä vaihto omissa ja tästä jatkettiin alivoimalla. Ensimmäisen laukauksen blokkasi Niemelä, toisen torjui Jukuri, nyt pyöri vaarallisen näköisesti. Sitten rystyltä kiekko päätyverkkoon ja aloitus keskialueelle. Minuutti vielä alivoimaa. Todella nopeasti sai kaveri taas myllyn käyntiin ja nyt tasoitusmaalin esteenä oli vain Jukuri. Ja sehän riittää, joten tasaviisikoin mentiin ja heti oli Markkulalla loistotontti. Ei maalia, mutta tätä seuranneen päätymylläkän seurauksena saatiin ylivoima. Erää jäljellä about 4 minuuttia. Nyt saatiin heti oma kuvio käyntiin ja hyvä one timerkin sieltä lähti. Syöttö oli tosin ehkä vähän lyhyt ja niinpä vieraiden molari kerkesi eteen. 39 sekuntia jäi ensimmäistä jäähyä jäljelle, kun toinenkin valkopaita komennettiin aitioon. 5-3 ei maalia. Yhden miehen yv jatkui ja nyt ammuttiin lämäreitä, rannareita ja yksi laskeva liukurikin, mutta Autio oli sinnikkäästi edessä. Ei maalia ja niinpä toinenkin tauko alkoi tilanteessa 2-1.

Erä käyntiin vähän nihkeän oloisen jään päällä ja kun tasan puolitoista minuuttia oli menty, tilanne kirjattiin 2-2. Saman verran tästä ja kiekko vierasrysän tolpassa. Tästähän rakentuu kiekkopeli. Vähän sellainen vaihe muuten, että syötöt pomppivat miten sattuun ja aivan kummalle hyvänsä saattaisi aueta paikka ihan vahingossa. Hermespaikka nähtiin, mutta se ei tullut vahingossa. Voi kerta kaikkiaan mikä kuvio. Aivan maagisen syötön Lehtimäelle tarjoili Koskenkorva, toisena syöttäjänä Ahlmark. Aika tuolloin 44.56 ja tilanne siis 3-2. Tässä maalissa muuten taas hyvä osoitus tämän kauden Hermeksestä, virheet, maalit tai mikään muukaan ei jää päälle, vaan touhu jatkuu summeriin asti. Hetki mentiin tasavahvasti, sitten meidän ykkönen taiteili samaan vaihtoon pari hyvää paikkaa. Mainoksille mentiin ja IPK-pelaaja osoitti taas sen, kuinka kovia ukkoja tuolla jäällä on. Oma ukko lämäsi suoraan päin pläsiä ja ei kun omin jaloin aitioon, eikä mitään meininkiä lähteä kämpille. Respect. Hermes alivoima alkoi aika tasan erän puolivälissä, kampitus. Kovasti luisteluvoimaa löytyy vierailtakin, sillä kiekko tuotiin alueelle taas varsin vauhdikkaasti. Tuomarilla käsi pystyssä ja poikkarilla oltiin 43 sekuntia kahden miehen alivoimalla. Todella pieneksi painettiin meidän kolmikko, mutta kiekko onneksi vain päätyverkkoon. Neljäs ukko jäälle Iisalmen hehtaarikanuunan laulaessa melkein sivuplekseihin. Vielä saivat kuitenkin myllyn pyörimään ja taas kova poikkisyöttö, tyhjä maali ja Jukuri. Ohhoh, mistä se tuohon kerkesi. Se oli muuten game saver, joukkueet täysilukuiset. Ja sitten meillä aivan avopaikka, ohi. Kyllä meidän ykkönen väläyttelee tasaiseen tahtiin melkoisen makeita tilanteita. Hyvä paine johti ylivoimaan ja vaikka maalin voittokin riittää, niin tehdääs nyt yks, ihan vaikka tilastojen kaunistamiseksi. Ei tehty ja suoraan aitiosta kirmaava valkopaita luuli pääsevänsä läpi, mutta kyllä Mobergin luistin liikkuu vikkelästi vaikka mennään jo kolmannen viimeistä kakkosta. Minuutti aikaa, IPK aikalisä. Puoli minuuttia aikaa, vierasrysä tyhjänä. Niemelä-Markkula kaksikko riistää kiekon Nättiselle, eikä tuossa iässä enää avoin pesä jännitä. Aika 59.39, tilanne 4-2. Vielä IPK tyhjentää maalin ja nyt vuorostaan Markkula täyttää sen, oman riistonsa päätteeksi. Aika 59.52 loppunumerot 5-2. Maralle pelin viimeinen vaihto 1+1, ei muuten aivan huono.

Yleisöä paikalla tänään 692. Tiukka vääntö nähtiin ja tätähän on luvassa lisää. Hermeksen pelit jatkuvat perjantaina Heinolassa. Lauantaina vuorossa Imatra. Viikon päästä keskiviikkona ollaan taas kotikaukalossa, kun 10.10. vieraita saadaan KooVeen muodossa.

3.10.2018/K

Ottelutilastot