Uutiset

PUOLIVÄLIERÄT KÄYNTIIN KESKIVIIKKONA PORISSA – KARHU HT PERJANTAINA KOKKOLAAN

11.9.2018

Kokkolan Hermes matkustaa keskiviikkona Poriin jossa se kohtaa syksyn sensaatiojoukkue Karhu HT:n Suomen Cupin puolivälierässä.

Hermes eteni lohkovaiheesta jatkoon kaadettuaan RoKin vieraskentällä ja kotikaukalossa oululaisen Laser HT:n selvin numeroin 8-0. Hermeksen vastustaja Karhu HT pelaa Suomisarjassa ja joukkueen matka on alkanut kierrosta aikaisemmin kuin Hermekellä. Karhu HT selvitti tiensä jatkoon Cupin toiselta kierrokselta kun se kaatoi ensin vierasottelussa Kauniaisissa GrIFK:in ja kotikaukalossa Uplakerisin. Varsinainen yllätys nähtiin seuraavalla kierroksella kun Karhu HT voitti ensin Isomäki Areenassa Mestis-joukkue LeKin ja kävi hakemassa vielä komean vierasvoiton hallitsevalta Cup- mestarilta TuTolta voittolaukauskisan jälkeen. Tämä tarkoitti sitä että Karhu HT eteni jatkoon kolmannelta kierrokselta ja Mestis-seurat LeKi ja TuTo tippuivat Cupista pois.

Karhu HT:n tehot kierroksella kaksi jakaantuivat usean pelaan kesken ja joukkueesta löytyykin kovasti laajuutta ja ratkaisuvoimaa. Seura solmi yhteistyösopimuksen Ässien kanssa ja Cupin peleissä onkin nähty liigapelaajia vahvistamassa Karhun kokoonpanoa. Joukkueen pörssin kymmenen kärjestä löytyy kokemusta Liigasta ja Mestiksestä hurja määrä: Matias Varttinen, Severi Sillanpää, Iiro Vehmanen, Juha Kiilholma, Hermeksessäkin pelaannut Kasperi Nuto, Teemu Vuorisalo, Aki Juusela, Aleksi Varttinen, Julius Harttunen, Mikael Saha sekä Tuomas Huhtanen ovat tuttuja pelaajia monelle kiekkoa seuraavalle. Kokeneen Kari Makkosen valmentama Karhu HT on ainoa Mestiksen ulkopuolinen joukkue joka on vielä mukana Cupissa.

Hermes on valmistautunut Laser-voiton jälkeen alkavaan puolivälieräsarjaan hyvin harjoitelleena ja onkin valmis ottamaan Karhu HT:n haasteen vastaan. Keskiviikkona Poriin matkaa motivoitunut joukkue. Valmentaja Kari Haakana ja joukkue lähtee sarjaan hyvillä mielin, sekä odottavaisena: ” Työnteon kulttuuri ja ilmapiiri on joukkueessa hyvällä mallilla. Viedään omaa tekemistä koko ajan eteenpäin. Peleissä joissa olemme pystyneet pelaamaan aktiivisesti joka osa-alueella, niin olemme olleet myös hyviä läpi pelin. Sitä haetaan myös keskiviikkona”

Haakanalla on kokemusta Porissa ja Isomäellä pelaamisesta vierasjoukkueen paidassa ja hän tietää mitä se vaatii, mutta ei kovinkaan paljoa tunne uutta vastustajaa Karhu HT:ta: ”Vastustajalla voi olla kokoonpanossa Ässien lainamiehiä, mutta me keskitytään vain omaan tekemiseen ja tietenkin lähdetään hakemaan voittoa keskiviikkona” ja jatkaa ”Isomäki on tuttu paikka ja siellä pitää olla valmis kamppailemaan joka kerta kun sinne menee. Oma peli vaan rullaamaan heti alusta”

Joukkueen sairaslista on lyhyt kun sivussa on vain hyökkääjät Jesper Ahlgren (kaksi viikkoa) ja Aleksi Nikko (päivä kerrallaan). Maalivahti Justus Annunen leireilee vielä tämän viikon Pohjois-Amerikassa.

Puolivälierät, paras kahdesta

12.9. kello 19.00 Karhu HT – Hermes, Isomäki Areena

14.9. kello 18.30 Hermes – Karhu HT, Kokkolan Jäähalli

Mikäli pisteet ovat tasan kahden pelin jälkeen (3x20min), pelataaan jatkoeräottelu (ei maalista poikki, vaan pelataan kokonaan) Kokkolassa 14.9. varsinaisen peliajan jälkeen. Mikäli erä päättyy tasan, ammutaan voittolaukauskisa.