Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – LASER HT

7.9.2018

HERMES – Laser HT (Oulu) 8 – 0 (4-0, 0-0, 4-0)
Reenipelit pelattu ja nyt vuorossa Suomen Cup.

Tähän vaiheeseen mukaan tulleiden Mestisjoukkueiden osalta samaan lohkoon osunut RoKi kaatui keskiviikkona Lapissa, joten illan otteluun saapuvalla Laser HT:lla oli sitten rooli varmistaa tappiollaan Hermeksen jatkopaikka. No eihän näitä pelejä tietenkään koskaan ole pelattu, ennenkuin tilastoprintteri raksuttaa, eli piti hetki malttaa.

Vielä jotain värinää joukkuen rosterissa kuluneellakin viikolla, eli viimeiseen asti rakennetaan. Ykkönen tänään NättinenMarkkulaKangas. Avausparina KorhonenPennanen. Kotivahtina jatkoi hyvän pelin keskiviikkona urakoinut Jukuri. Peli käyntiin ja eipä siinä kauaa mennyt, eli 52 sekuntia, kun ensimmäisen kerran maalattiin. Tiihonen luisteli koukku kainalossa keskeen ja pisti kiekon pömpeliin. Tätä alustivat Pennanen ja Korhonen. Heti perään ylivoima, joka pyöri hyvin muttei maalannut. Hallinta pysyi tasaviisikoinkin hyvin kotijoukkueella ja parin hukatun hyvän paikan jälkeen kiekko Paulaharjun toimesta vierasrysään. Aika tasan 6, tilanne 2-0, syöttöpiste Lehtimäelle. Tämän jälkeen kiekkoa pelattiin vähän meidänkin päädyssä, mutta kun Niemelä teki stop and go käännöksen pisteen kohdalla, liukui karvaaja rahtilaivakäännöksellä päätyyn asti. Niin ne reaktiot vaan tekee tepposet joskus. Kun seuraavan kerran mentiin meripäätyyn, seisoskeli Lehtimäki maalin edessä aivan vapaana ja saikin kiekon Koskenkorvan ja Paulaharjun kautta. Siitä sitten kun aikaa oli, niin pari kynää ja keskelle. Tilanne 3-0, aika 09.22. Tämän jälkeen mentiin lyhyt, mutta varsin lyhyt hetki kaverin vauhdissa. Nopeasti kuitenkin jalalla taas liikkeelle ja ai kun oli kaunis maali. Joen ja Lehtimäen rakentaman tilanteen viimeisteli pitkän poikkisyötön jälkeen Paulaharju. Aika 12.45, tilanne jo 4-0. Sitten oli Niemelä aivan yksin vierasmaalilla, mutta tämän Väliharju selvitti. Kolme ja puoli minuuttia erää jäljellä, alivoima. Kerran joutui Jukuri puuttumaan torjunnan muodossa tapahtumiin, eli eipä siinä sen ihmeempää saaneet valkopaidat rakennettua. Erän lopulle meinasivat Markkula ja Nättinen järjestää vielä yhden osuman, mutta tauolle mentiin kaksi kertaa sen pahimman johdon verran edellä. Siinäpä pieni makkaratauon matikkapähkinä.

Toinen erä ja heti meinasivat vuorostaan Nättinen ja Kangas tehdä pahojaan. Seuraavassa tilanteessa Tiihonen punnersi maalille ja sen verran ryminällä, että rysää haettiin kentän kulmasta asti takaisin paikoilleen. Vähän vieraatkin olivat kopissa piristyneet, mikä tietysti oli pelin kannalta jopa toivottavaa. Mutta eipä tästä parin torjunnan lisäksi muuta kirjattavaa toistaiseksi kuin jäähy ja sehän tarkoitti meidän ylivoimaa. Nyt ei tosin mylläkkää saatu aikaan, kuin ihan lopuksi. Ei maalia tähän hätään, mutta kaverilla alkoi selkeästi vähän jalka painaa ja niinpä erän puolivälin hujakoilla saatiin muutaman pitkän jälkeen pelata väsynyttä viisikkoa vastaan. Eipä tästäkään sen kummempia, mutta jokohan illan kolmas ylivoima tuottaisi tulosta. Ensimmäiseen rullaan haettiin vähän liian kaunista ja toiseen ei oikein minkäänlaista, joten tilanne säilyi muuttumattomana. Jotenkin tuntui Hermeksen vauhti vähän rauhoittuneen ja vieraat pääsivät aivan suotta kiekottelemaan. Erän viimeiset 17 sekuntia oltiin alivoimalla, aivan oman liikkeen puutteen seurauksena.

Kolmas ja vauhdin katoamisesta huolimatta uskaltaisin sanoa, että viimeinen erä tälle iltaa alkoi siis vajaan kahden minuutin vajaalla. Eikä muuten ollut kaukana, ettei Laser olisi maalia värkännyt, sillä nyt oltiin aika ajoin ihan parkit päällä. Onneksi pelihuumori ilmaantui tasaviisikoilla ja lisähelpotusta saatiin, kun linjuri laski kuuteen ja päästiin ylivoimalle. Nyt pyöri rulla hyvin, mutta sitä maalia jouduttiin odottamaan. Kenties ei kauaa, sillä heti perään saatiin toinen ylivoima, nyt kahden miehen sellainen. Ja nämähän ovat niitä pelitilanteita, joissa vain maalinteko on sallittua. Niinpä ajassa 47.02 pelattiin muutamalla syötöllä kiekko Paulaharjulle ja mieshän tekaisi sitten hat trickin. Talkoissa mukana Lehtimäki ja Joki, tilanne 5-0. Ja ylivoimahan jatkui reilun minuutin. Tämä ei tuottanut tulosta, mutta 6-0 maalia taputeltiin ajassa 49.17. Tällä kertaa Kivinen pisti verkot tiukalle, Huhtalan ja Limman esityöstä. Ei tästä enää mitään trilleriä saataisi, ellei nyt sitten jollain aivan sumenisi. Vierasvahdin näkökenttä ei sumentunut, mutta peittyi täysin oman miehen toimesta ja niinpä yläbyyristä löytyi Tiihosen 7-0 osuma. Kello pysähtyi aikaan 53.01, syöttöpiste Sikstukselle. Ja taas oli tuomarin käsi pystyssä, kun Hermespelaajalta yritettiin pölliä kypärä. Nyt ei meinattu saada aikaan tekemistä kuin Jukurille, mutta lähtihän se pienen odottelun jälkeen rullakin käyntiin. Napakan syöttöpelin jälkeen pyörähti Niemelä maalille ja siirsi kotijoukkueen 8-0 johtoon. Aika 57.12, syötöt Tiihoselle ja Mobergille, kun ei kahta enempää voi merkata. Kaksi viimeistä peliminuuttia pelattiin pois ja lähdettiin illan viettoon.

No niin, tästä sitten odotellaan seuraavaa peliä. Tämän illan perusteella näyttäisi siltä, että perinteinen toisen erän Hermes pyrki pintaan, eli tuohon varmasti hiukan haetaan vielä ryhtiä. Se mitä muuta valmennus keksii, nähdään pian. Seuratkaapas verkkoa, niin olette paikalla kun tapahtuu. Ja viikonloppuna on muuten A-junnuilla kotiviikonloppu, eli kaksi päivää nuorten Mestistä tarjolla.

7.9.2018/K

Ottelutilastot