Uutiset

KOTIAVAUS – OTTELURAPORTTI ROKI

29.9.2018

HERMES – RoKi 5 – 4 (ja) (1-2, 2-1, 1-1)

Eilen se alkoi, vierasavauksen muodossa. Hyvällä, loppuun asti taistelevalla pelillä oltiin käyty sarja-avauksessa hakemassa täydet pisteet Turusta. Lyhyt palautusaika ja pitkä matka toivat oikeastaan ainoan kysymysmerkin Hermeksen suoritukseen. Pitkästä matkasta tosin vastustajallakin oli kokemusta, sillä tänään vastassa RoKi, joka voitti avauksessa kotonaan IPK:n. Eli tasapisteissä joukkueet otteluun lähtivät.

Pari minuuttia aikaa, yläkäytävältä valot pois ja kulmaportti auki. Kello juoksee, kansa odottaa miten tällä kaudella jumalrinnat jäälle tulevat. Aitioon asteli kokenut huolto, Nisse ja Jens. Pieni epätietoisuus huokui ilmapiirissä, olikohan meidän alkushow nyt kaikille selvä. Ei ilmeisesti, eli jotain odotettavaa jätettiin tältä osin seuraavaan peliin. Joukkue kuitenkin saatiin jäälle, kärjessä maalissa tänään pelaava Annunen. Ykkönen aloitukseen UomalaMarkkulaNiemelä, pakkiparina MobergTornberg. Tästä se lähtee.

Ensimmäinen hyvä tilanne rakennettiin jo ensimmäisen vaihtokierroksen aikana, kolmoskentän toimesta. Hyvältä näytti, mutta ei mennyt kuin hetki ja Annunen jo täydessä torjuntatyössä. Ei mennyt vanhanaikainen, eikä uudenkaan, joten siltä osin tilanne hallinnassa. Vitonen menty, kun kiekko liiteli katsomoon ja tästä illan ensimmäinen alivoima. Ensimmäisen puoliminuuttisen päätteeksi kiekko vierasvahdin syliin ja kun alivomakarvaus painoi päälle, oli pakko katkaista ja aloitus meidän kannalta oikeassa päässä. Eipä saaneet keltapaidat ylivoimalla mitään aikaan, mutta täyttymyksen jälkimainingeissa maalin edustalle tuli vahinkopaikka ja ajassa 7.05 tilanteeksi 0-1. Tästä sisuunnuttiin ja nyt joutui Reijola riehumaan maalillaan jo ilmiömäisesti. Ainakin meidän kolmonen oli saanut peliin hyvän alun. Erän puolivälin korvilla mentiin mainoksille ja samalla komennettiin keltapaita jäähylle. No niin, tämähän haiskahti tasoitukselta. Rulla saatiin heti pyörimään. Aluksi näytti siltä, että tähtäimet oli säädetty keskuskentällä oleviin futismaaleihin, mutta sitten kiekko pelattiin Niemelän loistavalla ohjauksella maaliin. Syöttäjinä Markkula ja Moberg. Ylivoimalla ajassa 11.12 tilanne 1-1. Tämä aiheutti keltaisen vyöryn, jonka jälkimainingeissa taas kiekko katsomoon. Toinen av. Nyt vieraat saivat jo jotain ylivoiman tapaistakin aikaan ja ajassa 13.48 tilanteeksi kirjattiin ylivoimamaalin muodossa 1-2. Lyhyen Hermespaineen jälkeen pistivät vieraat reilun minuutin mittaisen sirkuksen pystyyn uimahallin päätyyn ja nyt selvittiin vähän onnellakin. Erä mentiin loppuun ilman lisäosumia ja päästiin runkosarjan ensimmäiselle energiatauolle.

Toinen erä. Lajin parissa olleille kertautuu mieleen, että tämä on se erä kun on pitkät vaihtomatkat. Tästä ei ainakaan erän alkajaisiksi ollut haittaa, sillä Korhonen lämmäsi viivalta kiekon pömpeliin, kun erää oli pelattu vasta karvan reilu minuutti. Syöttömerkinnät Nättiselle ja Markkulalle, taululle luvut 2-2. Hermes otti tämän maalin myötä melkoisen otteen ja kun meidän nelonen jyräsi, keräiltiin keltapaitoja sieltä täältä. Hetki mentiin ja sitten nähtiin toistaiseksi kauden hienoin osuma. Katsokaa videolta, kuinka se tehdään, on meinaan kaunista. Kello pysähtyi aikaan 24.36, jolloin kirjattiin tilanteeksi 3-2. Maalin tekijänä Niemelä, syöttäjinä Markkula ja Uomala. Ja Hermes lisäsi höyryä, nyt alkoivat jalat aueta. Kotijoukkueelta nähtiin todella hyvää maskipelaamista, jonka ansiosta vierasvahti taas ei nähnyt mitään. Peli oli nyt Mestisvauhdissa ja niinpä oltiin hetkessä erän puolivälissä. Jälleen mainoksille mentäessä alkoi rangaistus, tällä kertaa oltiin alivoimalla. Ensimmäinen tilanne kohautti, mutta kiekko pysyi viivan oikealla puolella. Uusi vauhti ja nyt Annunen nappasi kyllä kuin marjan. Hyvä karvaus piti vieraat tämän jälkeen hetken kurissa, mutta sitten pelattiin kiekko varsin vapaasti tekosektoriin ja peli tasoihin 3-3. Tämä ajassa 31.32, ylivoimalla. Totuttuun Hermestyyliin, ei tästä hämmästytty, vaan peli painettiin heti hyökkäyspäähän. Tästä palkinnoksi ylivoima. Alkajaisiksi luotiin yksi paikka, sitten oli vähän vaikeaa. Perinteisesti hyvin luisteleva RoKi oli nostanut karvausta ja silloin homma voi hankaloitua. Tasaviisikoin otettiin sitten taas ohjat käsiin ja tämä pakotti vieraat pitkän jälkeiseen aikalisäänkin, kun saatiin pidettyä peli alueella, samalla tuoretta ukkoa vaihtaen. Viimeisen minuutin aikana vielä molempiin päihin sähinää, muttei merkintöjä. Erätauolla saatiin nauttia taitoluisteluesityksestä.

Kolmatta erää ei keretty edes aloittaa, kun Niemelä tekaisi illan kolmannen maalinsa, Uomalan ja Markkulan avustuksella. Aloitusvoitosta käännettiin heti leveänä ja ei siinä sen kummempaa, kellossa 11 sekuntia, lukemat 4-3. Erää mentiinkin sitten jokunen minuutti, ennenkuin RoKi sai kiekon edes puolittain hallitusti uimahallin päätyyn. Lisävaikeuksia vieraat hankkivat työntämällä lavan Hermesluistimiin ja sehän tietää penaltia. Naulan paikka. Taas rulla pyöri hyvin, eikä ollut muuten Niemelän neljäs osuma kaukana. Vieraat selvittivät kuitenkin tärkeän alivoimansa ja niinpä Hermespaikkoja rakenneltiin tasaviisikoin. Toki keltapaidatkin välillä innostuivat yrittämään, mutta Annunen pilasi ne karkelot. Nyt erä tuntui pitkältä, mutta puoliväliin päästiin ja teeman mukaan mainoksille mentiin jäähyboksin oven kautta. Hermes alivoima, joka tuli ehkä hiukan kevyesti. No tuli kumminkin, pulinat pois ja maskimiehet. Pari paikkaa vieraat rakensivat, tästä alivoimasta selvittiin. RoKi kuitenkin sai hyvän rytmin päälle ja 4-4 tasoitusmaali kirjattiin aikaan 52.38. Maalinsa jälkeen keltapaidat ottivat vähän jopa otetta, eli kyllä tässä vielä jouduttaisiin pelaamaan ihan tosissaan. Kello kävi ja heti viimeisen kaksiminuuttisen alkajaisiksi RoKi tuli 3-1 hyökkäykseen. Jotenkin sohivat tuon onneksi rystyltä taivaille ja niinpä mentiin toiseen päähän. Viimeinen minuutti. Nyt välteltiin tietysti virheitä, mutta pitkän jälkeen hommattiin aloitus omalle alueelle. Tärkeä paikka, jonka myötä tämä erä pelattiin loppuun. Tarkastusvilkaisu taululle ja Ossin kuulutus kertoivat, että tilanteen 4-4 myötä mentäisiin jatkoajalle.

843 katsojaa sai siis heti kauden alkajaisiksi nauttia tasaisesta Mestiskiekosta hiukan pidempään. Annunen otti tärkeän torjunnan, kun Hermeskolmikko järjesti jotenkin vieraille 2-0 läpiajon, jossa toinen kaksikosta oli tosin jätöllekin aika kaukana perässä. Tuossa vaiheessa salpasi jo hengitystä. Tästä toiseen päähän ja voittomaali syntyi ajassa 61.22. Tekomerkintä Markkulalle, syöttöpisteet Nättiselle ja Korhoselle. Jes!!

Olihan peli, heti kauden alkajaisiksi. Jos kauden alkua analysoi, niin kaksi päivää pelattu ja pistesaldo kirjataan numerolla 5. Ei huono. Jos tästä jotain johtopäätöksiä pitäisi vetää, niin meillä on kaksi voittavaa molaria, voittava joukkue, joka kykenee pelaamaan perättäisinä päivinä ja tietysti penkintaus, joka saa hommaan pakettiin, sekä pysymään siellä. No vähän saa lähteä laukalle, näin kauden alkajaisiksi. Pelit jatkuvat kuitenkin taas nollasta, eli jo keskiviikkona 3.10. isännöidään IPK:ta. Hallilla nähdään.
 
29.9.2018/K

Ottelutilastot