Uutiset

KENRAALIHARJOITUS

21.9.2018

HERMES – LeKi (Lempäälä) 5 – 6 (rl) (1-2, 1-1, 3-2)

Kun allekirjoittanut jo hätäili sarja-avausta, järjestettiin joukkueelle vielä yksi mahdollisuus hioa pelirakennetta kuntoon. Niinpä ikään kuin kauden kenraaliharjoituksen merkeissä saatiin vieraaksi vielä LeKi. Kokoonpanossa mielenkiintoista värinää, etenkin hyökkääjien osalta. Erinäisistä syistä johtuen nelosketjussa Vesalaisen laitureina tuulennopeat pakit, Sikstus ja Pöytäsaari. Maalissa tänään Annunen.

Avauskiekon pudotti yksi Hermeksen aktiivikannattajista, synttärisankari Aleksi Holm. Siitä peli käyntiin ja kaverin pirteän neliminuuttisen päätteeksi oltiin alivoimalla. Kahden miehen alivoimalle jouduttiin sitten varsin vahingossa. Tätä olisi kellon mukaan kestettävä 44 sekuntia. Annunen koppasi ensimmäisen yrityksen. Mutta kyllä näytti vähän vieraidenkin touhu siltä, että nyt oltiin reissussa höntsämielellä. No, ehkä tämä tästä vielä syttyy peliksi. Sen verran ainakin, että keskeltä lyötiin kiekko maaliin ja niinpä ajassa 05.39 tilanne 0-1. Ja yhden vajaalla oltaisiin vielä reilu minuutti. Kotijoukkue alkoi tasaviisikoin vähän heräilemään, mutta erän puolivälin hujakoilla oltiin taas vajaalla. Hyvin LeKin yv pyöri, mutta tämä hoidettiin. Parin hyökkäyksen jälkeen polkaisi valkopaita puolittain läpi ja ajassa 13.26 tilanne 0-2. Vähän kun saatiin taas jalkaa liikkeelle niin päästiin heti ylivoimalle. Ja tulihan se kavennusmaali sieltä. Ajassa 16.13 kiekko pelattiin Nättisen ja Kankaan toimesta viivaan Korhoselle, joka tinttasi sen takamakkaraan. Taululle 1-2. Ei ihan hereillä kenties vieraiden molari tässä, eli nyt voisi vaikka laukoa lisää. Vähän Hermes piristikin tekemistä erän lopuksi ja tästä johtuen ei kaverin tekeminen niin helpon näköistä ollutkaan. Yhden avopaikan tosin kerkesivät LeKit vielä tuhria. Erätauolle mentiin varsin verkkaisen 20 minuutin pelailun päätteeksi.

Toisen erän vieraat aloittivat kuten ensimmäisenkin ja oltiin varsin ottavana osapuolena. Ja jälleen neljän minuutin jälkeen pelattiin alivoimaa. Kellontarkkaa suorittamista siis siltä osin nämä erien alut. Tähän erikoiseen ei lisäosumia kirjattu, mutta tasaviisikoinkin mentiin vieraiden komennossa. Vieraiden 1-3 maali kirjataan sarakkeeseen säkäpomppu, mutta kaikki lasketaan. Maalintekijänä muuten -01 syntynyt Has, eli ei pidä antaa ristikon hämätä. Aika tuolloin 28.54. Vieraiden hakiessa neljättä maalia, seisoskeli Karjalainen uimahallin päädyssä kylmissään. Ei tainnut reissuun lähtiessä arvata, että Hermestä vastaan tarvitsisi villasukkia. No, tämä ei todellakaan ollut sarjapeli, eli tämän illan tekemiseen ei kannata kauhean vakavasti suhtautua. Ja kun tässä aloin tuutulaulua kirjaamaan, niin heti alkoi tapahtua. Tolppakudin ja parin tilanteen jälkeen voimalaituri Limma (kuvassa) kirjasi numeroiksi 2-3. Myös Kivinen ja Pennanen mainittiin tähän osumaan ja myöskin aika 34.12. Tästä pieni piristyminen ja jotain kohahduksiakin saatiin aikaan. Kello kuitenkin nollaan ja päästiin syömään.

Kolmanteen erään saatiin jäälle vähän normaalimpaa Hermestä. Tasoitusmaali 3-3 olikin sitten komeaa katsottavaa. Tämä tapahtuma loppui aikaan 42.22. Markkulan 27 veiviä sekunnissa ja nappisyöttö Koskenkorvalle, joka tinttasi ykkösellä kiekon pömpeliin. Näin. Neljäs maali oli melkein heti perään jo lähellä, kun meidän ykkönen alkoi myös vähän heräilemään tälle iltaa. Seitsemän minuuttia pelattu, kun kaverilla tipahti maila kädestä. No, oli siinä sen verran punapaitaa mukana, että oltiin alivoimalla. Mylläkkä käyntiin ja kiekko riparista maaliin. Eipä saanut Annunen tuohon paljon apuja. Kellossa 47.26, tilanne 3-4. Tasoituksen hakeminen hankaloitui erän puolivälin jälkeen hetkeksi, kun laitatilanteessa maila nousi naamariin ja taas tapettiin alivoimaa. Sen verran pirteää ylivoimaa kaveri esitti, että kyllä tuosta sarjapeleihinkin varmasti kannattaa pieni huomio kirjata. Tähän johtopäätökseen saatiin vahvistusta ajassa 51.32, kun taulu näytti lukemia 3-5. Kun hetken näytti jo siltä, että se oli siinä, löi Kivinen veskarin nenän edestä Korhosen syöttämän kiekon sisään. Peliaikaa oli tuolloin vielä 6 minuuttia jäljellä ja nyt alkoi tapahtua. Seuraavan syöttörallin tarjoilivat  Moberg ja Tiihonen. Tämän päätteeksi Kangas löi tasaluvuiksi 5-5. Aika 55.13, eli vain minuutti edellisestä. Ja tästä sitten taas alivoimalle, joka oli sekin hiukan normaalimman näköistä, eikä LeKi saanut rakennettua mitään. Kello kävi ja mentiin jatkoille. Erän lopuksi LeKi jäähy, eli nopean laskutoimituksen jälkeen sain tuloksen, että me päästäisiin pelaamaan 4-3 ylivoimaa. Tätä tuskin kauaa pelattaisiin.

Jatkoaika käyntiin, kiekko alueelle ja neliö pyörimään. Ensimmäinen minuutti, yksi hyvä kuti. Toinen minuutti, kaksi hyvää paikkaa, ei maalia. Tasanelikoin jatkettiin seuraavaan katkoon asti, tämäkin vastustajan päädyssä. Tästä siirryttiin sitten normaaliin jatkoaikaan, eli 3 vs 3 peliin. Hermeslaukaus, ylärimasta katsomoon, joka huokaisi. Ei ihan vielä päästy saunaan. LeKille ensin tilanne ja sitten jo avopaikka. Rystyohjuri ei osunut tyhjältä takatolpalta kiekkoon ja niinpä kello nollaan.

Koko rahan edestä tänään, eli rankkareille mentiin. LeKi aloittaa, ei maalia. Hermes Niemelä, kiekko verkkoon. LeKi, ei tästäkään. Hermes Limma, ei maalia. LeKi, maali. Hermes Tiihonen, ohi. LeKi, no comment. Hermes Uomala, ei maalia. LeKi, maali. Tässä vaiheessa Ossi jo julisti vieraat voittajaksi, mutta yksi laukoja oli vielä jäljellä. Hermes Nättinen, ei maalia. Eli vanhan pelimiehen ennustus piti ja tämä ottelu päättyi 5-6.

Jos tätä jollain pitäisi lyhyesti kommentoida, niin sana olisi höntsä. Mutta nyt uskaltaa sanoa, että neppailu loppui, koska seuraavaksi Kokkolassa pelataan pisteistä. Hermes aloittaa sarjan ensi perjantaina TuTon vieraana. Sitten heti perään lauantaina, 29.9. kotihallissa vastaan asettuu RoKi. Silloin vauhtia, tunnetta ja kaikkea muuta on tarjolla normaaliin Mestistapaan, eli viikko vielä, sitten mennään.

21.9.2018/K

Ottelutilastot