Uutiset

KARHU HT VEI ENSIMMÄISEN PELIN

12.9.2018

Hermes hävisi vaiherikkaan ottelun 5-4 Suomen Cupin yllätysjoukkueelle.

Tunnustelevan alun jälkeen otti Hermes pelin haltuun ja usean hyvän maalipaikan lisäksi meni myös erän lopussa 1-0 johtoon. Maalin viimeisteli Miro Lehtimäki Sampo Paulaharjun laukauksen paluukiekosta, toinen syöttäjä Jesse Koskenkorva. Samuel Jukurille Hermes-maalissa 7 torjuntaa, Karhu HT:n Ässien lainavahti Henri Kiviaholle 9.

Toisen erän alussa pääsi Severi Sillanpää hyvään tekopaikkaan ja tasoitti pelin tarkalla laukauksella. Pari minuuttia myöhemmin vei toinen kokenut pelaaja Tuomas Huhtanen kotijoukkueen johtoon ylivoimalla. Erän edetessä pääsi Hermes hieman niskan päälle mutta tasoitusta ei muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta kuitenkaan syntynyt.

Viimeinen erä alkoi Hermekseltä hyvin kun Miika Tiihonen ohjasi ylivoimalla tasoituksen. Syöttöpisteet Oskari Uomalalle ja Sebastian Mobergille. Heti seuraavalla minuutilla tuli kuitenkin musta hetki vierasjoukkueelle Karhu HT:n tehdessä kaksi maalia 26 sekunnin sisään. Minuutti tästä ja Hermes kavensi Joonas Niemelän ylivoimamaalilla, vapauttavan syötön antoi Uomala ja toisen Reko Tornberg. Kavennuksen jälkeen tarjoutui Hermekselle tasoitusmahdollisuus jälleen ylivoimalla mutta sen loppupuolella tekikin kotijoukkue viidennen maalin puolittaisesta läpiajosta. Tuo osuma jäi voittomaaliksi Uomalan tehdessä 5-4 kavennuksen Samu Markkulan syötöstä. Maalivahtien torjunnat 31-22 koko ottelussa kuvaavat Hermeksen hienoista hallintaa mutta kotijoukkue oli terävämpi maalipaikoissa ja rankaisi muutamasta virheestä taitavasti.

Karhu HT:n voitto tarkoittaa sitä että Hermeksen jatkoon pääsy vaatii Kokkolassa neljän erän peliä ja mahdollisen voittolaukauskisan. Tervetuloa paikalle, ovet aukeavat kello 17:30!

Ottelutilastot