Uutiset

HERMES UUDISTUNEENA TULEVAAN KAUTEEN!

27.9.2018

Mestis kausi alkaa perjantaina 28.9. ja nyt esittelyssä Kokkolan Hermes!

 

MAALIVAHDIT

Viime kauden ehdottomiin avainpelaajiin lukeutunut Samuel Jukuri aloittaa toisen kautensa Kokkolassa. Jukuri saa rinnalleen Oulun Kärpistä NHL- varatun 18- vuotiaan Justus Annusen. Sarjassa pelataan 50 ottelua + playoff pelit, niin Hermes tarvitsee kaksi hyvää maalivahtia, jotka sillä tällä hetkellä on.

PUOLUSTAJAT

Viime kauden pakistosta on jäljellä läpimurron tehnyt Niki Blomberg joka valittiin myös joukkueen kapteenistoon. Kolmannen kauden aloittava Samuel Sikstus sekä oma kasvatti Aleksi Pöytäsaari. Uusia puolustajia joukkueessa on yhteensä kuusi kappaletta joista kaksi on liigalainoja. Oulun Kärppien nuori Juho Korhonen on osoittanut harjoituspeleissä olevansa valmis haasteeseen jota hänelle on tarjottu. Korhonen on pelannut isoja minuutteja varsinkin ylivoimalla jossa hän on ollut vakuuttava. Toinen, myöhemmin tullut laina saapui Vaasasta kun viime kauden A- nuorten Suomen mestari ja play-offien tehokkain puolustaja Toivo Pennanen saapui lainalle Vaasan Sportista. Hermeksen puolustuksen tärkeä palanen on myös Espoo Unitedista saapunut Sebastian Moberg jolla on kokemusta aina liigasta saakka mm. HIFK:n paidassa. 96- synytnyt Moberg omaa hyvänä luistelijana kovan potentiaalin nousta Mestiksessä johtavan puolustajan rooliin. Hienon kauden Kalajoen JHT:ssa pelanneet Reko Tornberg ja Nico Joki tuovat joukkueeseen kaksi rightin puolen mailaa sekä rutkasti kiekollista osaamista. Kaksikko on totutellut sarjan vaatimustasoon harjoituskaudella ja varsinkin Tornberg on ollut jo valmis pelaamaan molempiin suuntiin. Molemmilla on potentiaalia pelata kuusikossa jossa kilpailu on kovaa. Yhdeksikön viimeisen paikan täyttää Vaasan Sportin kasvatti Eddie Ahlmark joka pelasi viime kauden lopun Mestistä RoKissa. Ahlmark on erittäin hyvä peruspuolustaja joka tykkää pelata fyysisesti ja kiekolla lavasta lähtee yleensä se tärkeä ykkössyöttö helposti.

HYÖKKÄÄJÄT

Kapteeni Jussi Nättinen palasi seuraan vuoden tauon jälkeen ja muodostaakin samanlaisen paluun tehneen Kristian Kankaan kanssa tärkeän kaksikon joukkueessa niin tulosyksikössä kuin myös henkisellä puolella. Kaksikon ohella viime kauden paras pistemies ja varakapteeni Samu Markkula ovat tärkeitä miehiä kun valmennustiimi rakentaa voittavaa joukkuetta Hermeksestä. Viime kauden jatkajat Saku Kivinen, Henri Limma, Aleksi Nikko, Sampo Paulaharju ja Jesse Huhtala ovat myös tärkeitä kavereita jatkuvuuden kannalta sekä jokainen heistä omaa potentiaalin nostaa tasoaaan omassa roolissa. Täysin uusia kavereita eivät ole myöskään Miika Tiihonen ja Jesse Koskenkorva jotka kävivät jo viime kaudella Hermeksessä. U20- MM-kisapaikasta taisteleva keskushyökkääjä Koskenkorva tosin vain yhden pelin verran, eikä Pelicans- kasvatti Tiihonenkaan kerennyt pelata kuin kolme peliä Hermeksessä. Tällä kaudella Koskenkorva jatkaa Hermeksessä Kärpät- lainana, mutta Tiihonen on Hermeksen oma mies. Nämä molemmat herrat kannattaa ottaa seurantaan sillä ei ole mikään ihme että pelit jatkuvat tulevilla kausilla ylemmilläkin tasoilla, sillä harjoituspelit ovat olleet erittäin lupaavia. Rauman Lukosta saapuva Jooonas Niemelä pelasi viime kaudella suurimman osan ajasta lainalla KeuPa HT:ssa jossa juonikas hyökkääjä voitti Mestiksen mestaruuden. Niemelältä löytyy useampi kymmenen liigapeliä, eivätkä ne siihen jää sillä harjoituspelit ovat osoittaneet että hyökkääjä on erittäin vaikea pysäytettävä sallituin ottein. Keskushyökkääjä Oskari Uomala siirtyi Hemekseen Espoo Unitedista. Uomala tekee ja rytmittää pelä taitavasti ja tulee olemaan arvokas pelaaja joukkueelle monellakin tapaa. Tehnyt Mestiksessä 82 peliin 30 tehopistettä, tällä kaudella 30 pistettä menee rikki runkosarjassa. Hyökkäyspään toinen liigalaina on Vaasan Sportin Miro Lehtimäki. Lehtimäki oli viime kaudella koko A:n SM-Liigan pistepörssin kuudes. Jesper Ahlgren on ollut melkein koko harjoituskauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta hienon kauden JHT- paidassa pelannut liukas laituri palaa vielä ja taistelee pelipaikasta aivan varmasti kun pääsee kuntoon. D-Kiekossa Suomisarjaa pelannut Vili Vesalainen tuli Kokkolaan elokuun ajaksi koeajalle ja vakuutti tekemisellään valmennusjohdon josta ansaitusti loppukaudeksi sopimus.

VALMENNUS

Uusi pääävalmentaja Janne Tuunanen sai vierelleen tutun kaverin Espoosta kun Kari Haakana liittyi valmennustiimiin mukaan. Maalivahtivalmentajana toimii Kärpistä siirtynyt Aleksi Hilli ja fysiikkavalmentajana Niko Kivinen. Päävalmentaja Tuunanen on alleviivannut harjoituskaudella sanaa aktiivisuus niin puolustaessa kuin hyökätessä. Pelaajamateriaali tukee ajatusta ja varsinkin harjoituskauden ensimmäiset kaksi peliä myös konkreettisesti näyttivät mitä se parhaimmillaan on.

MESTIKSEN AVAUSVIIKONLOPPU:

PERJANTAI 28.9.

18.30 TUTO – HERMES, ELISA VIIHDE

LAUANTAI 29.9.

17.00 HERMES – ROKI, KOKKOLAN JÄÄHALLI

TERVETULOA!

Oheisen linkin takana tietoa Mestiksen pelitavasta kaudella 2018-2019.