Uutiset

HERMES AVAA SUOMEN CUPIN ROVANIEMELLÄ

4.9.2018

Hermes, RoKi ja Laser HT muodostavat lohko 1:en Suomen Cupin kolmannella kierroksella.

Hermes kohtaa keskiviikkona RoKin Rovaniemellä ja perjantaina Laser HT:n Kokkolassa. Pelin henki on selvä, vain lohkovoittaja selviää Cupin seuraavalle kierrokselle, Suomen Cupin puolivälieriin.

Hermeksen keskiviikkoinen vastustaja on tuttu kiistakumppani vuosien takaa kun Lappi- Areenalla vastaan luistelee siniasuinen RoKi. Rokin pelaajisto ja valmennusjohto on muuttunut viime kauteen nähden varmasti yhtä paljon kuin Hermeksenkin. Päävalmentaja Santeri Immosella on käsissään yllätysvalmis nippu joka on Lappilaiseen tyyliin liikkuva ja pelinopea. Pelaajistossa uusia nimiä on Kärppien A:sta siirtynyt maalivahti Vilho Heikkinen, Puolustajat Niko Mikkola (Kärpät A), Samuli Rahikainen (Peliitat), ranskalainen Fabien Bourgeios (Jokipojat) sekä Teemu Laurila (Laser HT), sekä Kärpistä lainalle tulut Joona Huttula. Hyökkäykseen siirtyivät Kasper Elo (SaPKo), Rasmus Smedberg (Lukko A), Ville Heikkinen (Hunters), Olli Iisakka (Espoo United), ranskalinen Gabin Ville (Greneoble), Kärppien A:sta Turkka Pumppanen ja Olli Rönkkö, Santtu Sirkkala (Laser HT), Toni Nurminen (RoKi Rebels) sekä Kärpistä lainalle tullut paluumuuttaja Julius Hermonen.

Keskiviikkona on lupa odottaa kovaa vääntöä tärkeästä voitosta nopeatempoisessa sarjassa joka päättyy lauantaina kun Laser HT isännöi RoKia Oulussa.

Sitä ennen pelataan kuitenkin Kokkolassa perjantaina kun Hermes kohtaa Lohko 1:en toisen kierroksen ottelussa oululaisen Laser HT:n. Laser HT pelaa Suomisarjassa, mutta pelaajisto omaa kovan määrän Mestis-kokemusta. Päävalmentaja Jari Lehdon nipusta löytyvät mm, maalivahti Sami Väliharju, puolustajat Janne Pälve (Ex- Hermes) ja Joona Springare sekä hyökkääjät Ville Rajala (Ex- Hermes), Mikko Tauriainen (Ex- Hermes), Antti Hellsten (Ex-Hermes), Aku Joki-Erkkilä (Ex- Hermes), Juha Ukkola (Ex- Hermes- A) sekä mm. Harri Pälve ja Sami Holappa jotka ovat varmasti monelle keskipohjalaiselle tuttuja nimiä.

Joukosta mielenkiintoisimmat ovat varmasti edelliskausien väriläiskä Ville Rajala joka palaa perjantaina vanhaan kotihalliin ja Hermes Loyalsin eteen. Toinen nosto on paluun kaukaloon tekevä Aku Joki-Erkkilä. 37- vuotias Joki-Erkkilä on ollut pelaamatta viisi kokonaista kautta kun edelliset sarjapelit on pelattu YJK:n paidassa kaudella 2012-2013. Hermeksessä Aku on pelannut yhteensä neljällä eri kaudella yhteensä 136 runkosarjaottelua tehoin 41+41.

Hermes on valmistautunut otteluihin huolellisesti ja ainoa tavoite on edetä lohkosta jatkoon. Joukkueen terveystilanne on se että puolustajista on sivussa keskiviikolta varmuudella Reko Tornberg (päivä kerrallaan) ja hyökkääjistä Jesper Ahlgren (viikkoja), Jesse Huhtala (päivä kerrallaan) ja Samu Markkula (päivä kerrallaan). Lisäksi sivussa on Justus Annunen, joka on leirillä Coloradossa. Loukkaantumiset ja poissaolot kuuluvat kuitenkin normaaliarkeen eikä se aiheuta muutoksia joukkueen arjessa, Päävalmentaja Janne Tuunanen: ”Pelissä on ollut paljon hyviä asioita, silti paljon on vielä asioita joita voidaan ja pitää parantaa. Roki-pelissä pyritään puolustamaan läheltä ja tiiviisti sekä hyökkäämään yhdessä, eli kaikki viisi osallistuisi koko ajan riippumatta missä päin kenttää ollaan”

Vastustajan scouttaamiseen ei Hermes ole kiinnittänyt huomiota, vaan eteenpäin mennään omaa peliä kehittäen: ”Halutaan nostaa meidän tempoa koko ajan ja vastustajista ei ole sen kummempaa ennakkotietoa. Keskitytään pelkästään oman pelin kehitystyöhön”

Joukkue ei ole erikseen asettanut tavoitetta viikon peleihin: ”Tavoite on parantaa peli peliltä ja lähteä voittamaan jokainen peli. Suomen Cup on mielenkiintoinen ”uutuus” joka toisaalta hiukan asettaa haasteita arjen suunitteluun, sillä esimerkiksi seuraavan viikon ohjelma tulee vasta viikonloppuna kun kierros on pelattu loppuun. Lisäksi mukana voisi olla myös joukkueita Liigasta, esimerkiksi ne jotka eivät pelaa CHL:aa.

JÄÄKIEKON SUOMEN CUP, LOHKO 1

Keskiviikko 5.9.

RoKi – Hermes, Rovaniemi 18.30

Perjantai 7.9.

Hermes – Laser HT, Kokkola 18.30

Lauantai  8.9.

Laser HT – RoKi, Oulunsalo 19.30

Lohkovoittaja puolivälieriin.