Uutiset

RAKAS VIHOLLINEN VASTAAN TIISTAINA – HERMES KOHTAA SPORTIN KOTIKAUKALOSSA!

20.8.2018

Hermes – Sport tiistaina kello 18.30 Kokkolan jäähallissa.

Vanhat kiistakumppanit Hermes ja Sport kohtaavat tiistaina Kokkolan jäähallissa kun kotijoukkue Hermes pelaa kauden toisen harjoitusottelun. Ensimmäisessä harjoitusottelussa kaatui tyylikkään esityksen jälkeen Nokian Pyry selvin numeroin. Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen oli tyytyväinen ennenkaikkea hyökkäyspelin antiin: ” Saatiin ensimmäinen yhteinen kokemus ja kokonaisuudessaan positiivinen sellainen. Varsinkin hyökkäyspelin osalta saatiin hyviä asioita näkyviin”

Vastus kuitenkin muuttuu tiistaiksi kun Hermeksen edellinen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma marssittaa Kokkolan jäähalliin Vaasan Sportin liigamiehistön. Pajuluoma siirtyi Sportin liigajoukkueen päävalmentajaksi Hermeksestä ja aloittaa ensimmäisen kautensa liigajoukkueen päävalmentajana. Sport on pelannut jo useamman harjoitusottelun, sillä joukkue osallistui elokuun alussa pitsiturnaukseen Raumalla ja pelasi Ässiä vastaan sekä isännöi Vaasa Cupia viime viikonloppuna kun vastustajina olivat länsirannikon Lukko, Ässät ja ruotsalainen Björklöven.

Sportin joukkue muuttui viime kauden jälkeen ja merkittävimmät siirrot sisään päin ovat maalivahti Sami Aittokallio (Sparta Praha), puolustajat Jyri Niemi (KooKoo), Valtteri Viljanen (Ilves), Mikko Vainonen (Krefeld) sekä hyökkääjät Brody Sutter (Manitoba Moose), Roope Talaja (Björklöven), Toni Kallela (Herning Blue Fox). Ulkomaalisväriä joukkueen hyökkäyksestä löytyy Sutterin (CAN) lisäksi kun TJ Foster (CAN), William Rapuzzi (USA), Gustav Willman Borvik (NOR/SWE) sekä Robert Arrak (EST).

Viime kauden viidestä parhaasta pistemiehestä Sportissa jatkavat neljän kärki kun Joel Kiviranta, Olavi Vauhkonen, Antti Kalapudas ja Aleksi Ainali ovat ”Maukan” käytössä myös tulevalla kaudella. Ainoastaan maaliahne Markus Nenonen siirtyi viiden kärjestä jo kesken viime kauden Tapparaan ja nyt seura on HPK.

Kokkolalaisedustus löytyy myös huomisesta kokoonpanosta, sillä Hermes- kasvatti Eetu Mäki pelaa Kokkolassa. Ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta Sporin liigamiehistöä edustavat Pedersöressä syntynyt puolustaja Tony Sund sekä Pietarsaaren Jeppiksen kasvatti Erik Riska joka on myös joukkueen kapteeni.

Hermes on harjoitellut Pyry-pelin jälkeen loppu- ja alkuviikon ja nyt onkin hyvä mahdollisuus testata myös omaa puolustuspeliä niin yksilö- kuin viisikkotasollakin. Päävalmentaja Janne Tuunanen on mielissään että juuri Sport saapuu Kaarlelankadulle: ”Hienoa että saadaan liigajoukkue tänne Kokkolaan ja varsinkin kun vanha verivihollinen Sport tulee” ja jatkaa ”tiistaina on hyvä testata joukkueemme puolustuspelin aktiivisuutta, joka jäi ajoittain uupumaan Pyry- pelistä. Lisäksi haluan että lisäämme luistelua Sport peliin”

Hermeksen edustusmiehistöstä on maajoukkueleirityksessä maalivahti Justus Annunen sekä hyökkääjä Jesse Koskenkorva. Lisäksi hyökkääjä Jesper Ahlgren loukkaantui harjoituksissa eikä ole käytettävissä Annusen ja Koskenkorvan tavoin viikon harjoitusotteluissa.

TIESITKÖ ETTÄ?

Kaksikymmentä vuotta sitten Sport oli 1- divisioonan runkosarjan kolmas ja Hermes viides. Sportin paras pistemies oli Jani Uski 13+33 ja Hermeksen Antti Virtanen 20+19. Runkosarjan ykkönen oli Oulun Kärpät ja kakkonen Liigaan noussut Lahden Pelicans. Sportin ja Hermeksen välissä sijalla neljä oli Jyväskylän Diskos.