Uutiset

HARJOITUSPELI 2

21.8.2018

HERMES – Sport 4 – 1 (2-0, 2-1, 0-0)

Kokkolan jäähalli, Hermes – Sport. On siitä aikaa, mutta saapa nähdä kannattiko odottaa. No tietysti kannatti.

Vähän tahmeasti harjoitusotteluissa esiintynyt vanha tuttu tuli varmasti Kokkolaan hakemaan omaan peliinsä nostetta. Toisaalta hyvän Pyrypelin jäljiltä Hermes saisi vastaansa pykälää, ehkä jopa kahta kovemman mittarin. Jos mitään muuta ei odotettu niin ainakin reipasta vauhdinnostoa. Ja hei, vastassa Sport, eli kyllähän tästä ilman pisteitäkin voitto maistuisi.

Pientä rosterisäätöä peliin. Tänään esiintyvä ykkönen vaikuttaa varsin tehokkaalta, vai miltä kuulostaa Nättinen-Markkula-Kangas. Kivinen ja Nikkokin mukana kokoonpanossa. Maalissa tänään Jukuri, backuppina Mattsson

Kotijoukkue aloitti terävästi, joten vierasvahtikin pääsi nopeasti peliin mukaan. Eikä menty kuin pari minuuttia, kun oltiin ensimmäistä kertaa ylivoimalla. Tästä kuusi sekuntia ja maalilaulut soi. Loistava suora peli maalia kohti tuotti riparin ja Nättinen siirsi kiekon tyhjään verkkoon. Aika 02.34. Avustajina Kangas sekä Markkula. Hermespaine jatkui siten, että Sport ei päässyt pariin minuuttiin edes alueeltaan pois. Eikä vierailija saanut kyllä muutenkaan aikaan muuta kuin jäähyn, joka alkoi ajassa 07.25. Nyt ei salamamaalia nähty, mutta kyllä rulla pyöri varsin mallikkaasti. Ja se mikä eritoten miellyttää on, että laukaukset lähtevät Hermeslavoista hanakasti ja hyvällä osoitteella. Ensimmäisen erän puolivälissä, torjunnat Jukuri 1 Mölder 9. Kun kello pysähtyi aikaan 11.58 kirjattiin taululle 2-0. Taas hyvä hyökkäys, jossa tavoitteena tehdä maali. Korhonen saatteli Niemelän matkaan ja pikkuveivillä kiekko pömpeliin. Ensimmäinen Sportpaikka tuli vähän vahinkopompulla ja kotkapaita oli tuloksetta nokikkain Jukurin kanssa. Sitten pelikatko, liikaa kiekkoja jäällä, ei jäähyjä. Viimeisen minuutin alkajaisiksi luotiin vierasmaalille sen verran kuumaa, että alkoi hermo mennä ja niinpä käyntiin jo kolmas ylivoima. Nyt oltiin jo vähän taukotunnelmissa, sillä torjuntoja kirjattiin vain Jukurille.

Toisen erän alkuun pelattiin minuutin ylivoima ja pienen huolimattomuuden johdosta vieraat meinasivat päästä varsin hyvälle tekopaikalle. Kirjauksia saatiin kuitenkin vain Sportjäähyn muodossa siten, että lyhyt hetki mentiin jopa kahden miehen ylivoimalla. Ei maalia. Hiukan näytti jo siltä, että vieraat pääsisivät pelistä jyvälle, mutta kun luistelu korvataan mailalla koukkimisella, vihellettiin jo varsin mones Hermes yv. Nyt oltiin taas ytimessä ja niinpä aivan vieraiden täyttymyksen hetkellä lyötiin kiekko jo kolmannen kerran vierasrysään. Aika 25.53, maalintekijänä Kivinen, apureina Niemelä ja Uomala. Tästä mentiin minuutti, kun tarkka laukaus yllätti kotivahdin ja tilanteeksi kaventui 3-1. Ja melkein heti perään vieraille ensimmäinen ylivoima. Ensimmäinen tilanne tosin rakentui Sportmaalille, kun jotenkin Nättinen värkkäsi itsensä nokikkain Mölderin kanssa. Puolisen minuuttia saivat vieraat jopa jonkin näköistä ylivoimapeliä aikaan, mutta tasaviisikoilla otettiin taas homma haltuun, seurauksena Sportjäähy 2+10. Boksista ei pelejä voiteta, ainakaan tätä Hermestä vastaan, sillä 16 sekunnin jälkeen tilanne kirjattiin 4-1. Maalintekijänä Kangas, mukana Nättinen ja Markkula. Olihan tästä puhetta, mutta en minäkään nyt ihan tällaista odottanut. Kaverille tarjottiin hiukan saumaa, kun pääsivät vuorostaan ylivoimalle. Rehellisyyden nimissä ei kyllä tuon kakkosen aikana aivan käynyt selville kumpi pelaa alivoimaa. Ja kun mentiin taas viisikoilla, oltiin loppuerä uimahallin päädyssä niin tiiviisti, että piti välillä vilkaista ettei Jukuri nukahda. 

Kolmas erä, puoli minuuttia menty ja taas Nättinen nokikkain molarin kanssa. Seuraava tilanne kaksykkönen. Kyllä Hermes oli tänään ladannut kopissa joka erään aivan loistavan asenteen päälle. Juuri kun jouduttiin alivoimalle kuulutettiin illan yleisömäärä, 755. Mahtavaa. Sanoisin että ne jotka eivät rikkaruohojen kitkemiseltä saaneet pelilupaa, missasivat aika mageen lätkämatsin. Nyt sai Sport vähän tilanteitakin ja Jukuri pääsi kopittelemaan. Alivoima kesti ja päästiin normirytmiin. Seuraava alivoima alkoi erän puolivälissä ja tästä oltiin katsomossa hiukan eri mieltä. Mutta tuomarin sana on laki ja vieraille kenties viimeinen oljenkorsi. Ja jottei homma menisi liian helpoksi, otettiin sitten toinenkin jäähy ja puolentoista minuuttia päästiin taistelemaan kahden vajaalla. Ja niin siinä kuulkaas kävi, etteivät vieraat maalia tehneet, eli nyt alkoi olla tämä peli paketissa. Toki seitsemän minuuttia vielä jäljellä ja valkopaidoilta alkoi näkyä jopa vähän epätoivoista rynnäkköä. Viisi minuuttia ja niin vain vielä jouduttiin alivoimalle. Alivoima tappeli hienosti ja Kivinenkin piti kurissa, hetkinen, yks kaks kolme, neljä vastustajaa. Erikoista erikoistilannepelaamista vierailta. Viimeinen kakkonen käyntiin, tasaviisikot jäällä, ei mennä jatkoajalle tänään. Viimeinen minuutti ja vielä vaan mennään täyttä höyryä, kunnes summeri soittaa loppunumeroiksi 4-1.

Olipahan esitys jumalrinnoilta. Jos ensimmäisen pelin jälkeen vähän odotti meidän peräpäälle haastetta, niin tänään sitä tuli ja todella hienostihan tuokin osasto hommansa hoiti. Vähän on sellainen kutina, ettei oikein malttaisi odotella sarjan alkua. Mutta ensin taidetaan mennä cuppia, joka ei tänä vuonna varmasti jää yhteen peliin. Tarkkailkaahan mediaa, että pääsette paikalle.

21.8.2018/K

Ottelutilastot