Uutiset

TERVETULOA OSKARI UOMALA!

16.5.2018

Kokkolan Hermes vahvistaa keskushyökkääjäosastoa Espoo Unitedista siirtyvällä Oskari Uomalalla.

Oskari Uomala, 20, on Espoon kiekkokoulun kasvatti joka on pelannut kaikki kilpaikäluokat läpi Bluesissa. C- nuorten Sm- sarjassa 2013-2014 Uomala teki kovaa jälkeä yhdessä Eeli Tolvasen ja Oliver Kinnusen kanssa kun joukkue voitti Suomen mestaruuden. Uomala iski 31 peliin 60 pistettä ja play-off peleissä 10 peliin 3+3. Kauden jälkeen matka jatkui seuran B- nuoriin missä kahdella kaudella hän kuuluikin joukkueen johtaviin pelaajiin. Toisella kaudella Uomala nostettiinkin jo myös A- nuorten matkaan missä hän pelasikin vuoden verran ennen siirtymistä Espoo Unitedin Mestis-miehistöön.

Molemmilla kausilla Uomala on pelannut Mestiksessä 42 ottelua tehden ensimmäisellä kaudella 13 pistettä ja toisella 17. Kaudella 2016-2017 Uomala oli tiputtamassa juuri Hermestä jatkosta kun värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoon eteni United päätyen lopulta Mestiksen pronssimitaleille.

Oskari Uomalan sopimus on mallia 1+1.

-Hienoa päästä Kokkolaan ja Hermekseen. Kokkola on varmasti hyvä paikka kehittyä ja sen takia oli helppo päätös päätyä Hermekseen. Tunnen Kokkolaa vain vieraspelien kautta. Täällä on ollut tiukkoja pelejä ja yleisö on ollut aina hienosti mukana. Valmentajat Janne Tuunanen ja Kari Haakana ovat valmentaneet  Espoossa ja ovat sitä kautta tuttuja valmentajia. Myös se helpotti päätöstä siirtyä Hermekseen

Omista ja joukkueen tavoitteista?

-Tarkoitus on tulla Hermekseen kehittämään itseäni ja ottaa uutta steppiä omaan pelaamiseen. Hermeksessä on hyvä joukkue ja tiedän että meillä on mahdollisuus mennä pitkälle keväällä. Innolla odotan ensi kautta, Oskari Uomala kertoo.

Päävalmentaja Janne Tuunanen:

-Oskari Uomala on tuttu keskushyökkääjä jo Espoon ajoilta. Nuoresta iästä huolimatta omaa jo kohtalaisen paljon kokemusta Mestiksestä. On ollut EU:ssa runkopelaaja ja on halukas ottamaan vieläkin isomman roolin Hermeksestä, tulee siis taistelemaan ihan kärkiketjun paikoista.

-Omaa hyvän peliälyn ja onkin näinollen monikäyttöinen pelaaja, jota pystyy käyttämään monessa eri roolissa ja tilanteessa.