Uutiset

RUNKOSARJA PÄÄTETTIIN TURUSSA

8.3.2018

Hermes päätti 50 ottelun mittaisen matkan keskiviikkona Turussa TUTON vieraana. Runkosarjan vitonen oli 5-3 Hermestä parempi.

Kokkolan Hermeksen hieno taistelu Turussa ei tuonut lisäpisteitä taulukkoon. 50 pelin aikana Hermes keräsi 59 pistettä, teki 142 maalia ja päästi 186. Tilastot oikeuttavat sarjassa sijalle 11 ja se tarkoittaa kauden jatkumista Mestiksen karsintapeleissä.

Illan ottelusaa Hermeksen maalilla torjunut Leevi Laakso oli työllistetympi kuin kollega Karolus Kaarlehto TUTO:n maalilla. Laaksolle kertyi ottelussa 40 torjuntaa kun Kaarlehto selvisi 20 torjunnalla. Ottelun lopussa Hermes haki kavennusta ilman maalivahtia kun Laakso oli pois maalilta 58:53 loppuun saakka. Hermeksen maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat uransa toisilla Mestis- maaleilla herkutelleet omat kasvatit keskushyökkääjä Matias Kinnunen sekä nuori superlupaus Wiljami Myllylä, joka latoi kiekon Karolus Kaarlehdon taakse sellaisella varmuudella että monella ei tuota taitoa ole. Hermeksen kolmannen maalin teki täksi kaudeksi K-Vantaan organisaatiosta A- nuoriin siirtynyt Juho Takkula, jolle maali oli ensimmäinen miesten tasolla. Takkula sai maaliin hienon syötön uransa ensimmäistä Mestis-peliä pelanneelta Aleksi Mattilalta.

Hermeksen joukkueessa Mestis-debyytit tekivät myös puolustajat Kim Nordström ja Anders Kato. Myös puolustaja Aleksi Heikkilä ja varamaalivahti Marcel Mattson olivat mukana kokoonpanossa, eikä heilläkään vielä montaa peliä miesten tasolla ole. Kaikki pelaajat täyttivät hienosti paikkansa ja se luo hyvää kilpailua ja laajuutta kevään tärkeimpiin peleihin kun Hermes kohtaa karsinnassa paras seitsemässä sarjassa Suomisarjan hopealle sijoittuneen joukkueen.

Runkosarjassa Hermeksen paras pistemies oli kapteeni Samu Markkula joka teki 50 pelaamassan ottelussa tehot 10+29 joka oikeuttaa koko pörssin sijalle 24. Toisena pörssissä Hermes- kasvatti Joonas Sammalmaa tehoin 16+18. Maalivahdeista Samuel Jukuri torjui paremmalla prosentilla 89.65% kuin Leevi Laakso 86.28%.

Hermeksen runkosarjassa varsinkin kevätpuolella joukkue kärsi monta niukkaan tappiota joista 8 jatkoajalla, mikä on koko sarjassa eniten. Kun tilastoista löytyy vielä yksi tappio voittolaukauskisassa niin yhteensä 9 peliä on kääntynyt todella pienellä marginaalilla vastustajille. Jatkoaika- ja VL- kisamäärässä Hermes oli koko sarjassa toisena heti SaPKon jälkeen sillä erotuksella että SaPKo voitti  15 pelaamasta jatkoerästä 8 ja ja yhden VL- kisan.

Hermeksen runkosarja houkutteli katsomoon yhteensä kauden aikana 17169 katsojaa mikä on koko sarjan vertailussa sijalla seitsemän. Yleisöä keräsivät eniten sarjavitonen TUTO ja Hermeksen edelle sijoittunut RoKi. Molempien kokonaismäärät olivat päälle 31000.

Hermes toivottaa yleisön tervetulleeksi myös tuleviin karsintapeleihin. Lippujen hinnat ja pelipäivät sekä vastustaja selviävät lähipäivien aikana.