Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – KOOVEE

16.3.2018

HERMES – KOOVEE K1 1 – 3 (0-0, 1-1, 0-2)

Runkosarjan päätteeksi oltiin jännitetty tai muuten vaan odotettu sitä, kuka tulisi karsinnoissa vastustajaksi. Tiensä Hermeksen pariksi paras seitsemästä pelattavaan sarjaan luovi KooVee Tampereelta. Legendaarista. Panoshan oli tietenkin selvä, Mestispaikasta tässä pelattaisiin siis ainakin neljä iltaa. Ja kuten valveutuneet jääkiekon ystävät ymmärtävät, ei pelata pelkästään edustusjoukkueen Mestispaikasta, vaan vaikutusta tuloksella olisi myös kohtalaisen ison alueen junioritoiminnalle. Odotusarvona joukkueiden eron pitäisi olla selkeä tai ainakin huomattava, toisaalta se paineeton tila pelata voi joskus hiukan aiheuttaa etua nousukkaalle. Kotijoukkueen kokoonpanoa koeteltiin runkosarjan loppuvaiheessa varsin kovalla kädellä, jos jonkin näköisten syiden kautta. Ja kun vielä sääntöjen mukaan eivät kaikki saa karsintavaiheessa pelata, oli toivomuslistalla sairastuvan tyhjeneminen. Ja tietysti A, sillä sieltä on tultu kyllä peleihin äijäasenteella.

Tänään toimivat valoshow sekä savukone. Kun Tarjakin lauloi kovaa ja korkealta, päästiin oikeasti heti tunnelmaan. Ja hetkinen, kun valot sytytettiin niin joutui oikein hieraisemaan silmiään, sillä mökissä oli oikeasti paljon porukkaa. Tästä tulisi mahtava ilta.

Maalissa Jukuri, ykkönen MarkkulaSammalmaaKivinen pakkeina AnderssonBlomberg. Ensimmäinen minuutti oli hiukan tunnusteleva, sitten Ahlgrenille jo hyvä tontti. Eikä tässä kauaa tarvinut odotella, kun päästiin ylivoimalle. Kyllä Hermes oli hyvällä jalalla liikkeellä. Itse ylivoima ei tosin tuottanut väreilyä, mutta heti kun KooVee tuli täysilukuiseksi, päästiin vielä punnertamaan nokikkain vierasvahdin kanssa, eikä ollut kaukana ettei lurahtanut. Mainoksille mentiin selvässä Hermesotteessa, mutta aika tiiviisti vieraat sumputtivat keskustaa. Pienen tasaisemman hetken perään rakensi kotijoukkue parikin hyvää vetopaikkaa. KooVeella ei yhtään hyvää tilannetta tähän mennessä, mutta pari melkein valmista rakentelua, eli ei tässä yhtään löysäillä kärsi, sillä onhan siellä kuitenkin aikanaan Hermespaidassa loistanut Hilden, joka pienestä vauhdin hiipumisesta huolimatta saattaa sen maalin tehdä jos paikka annetaan. Tosin enää sillä ei ole Uskin tasoista sentteriä laittamassa kiekkoa lapaan. No ei taida olla tässä sarjassa kellään. Jos mennään tähän päivään, tähän peliin, niin erän viimeiselle kakkoselle saatiin ylivoima. Nyt pyöri ensimmäinen rulla mallikkaasti, maestrona Myllylä. Tauolle mentiin Ristelin sirkuskopin jälkeen nollilla.

Ylivoimaa jäi 4 sekuntia, joka kului nopeasti ja jatkettiin tasaviisikoin. KooVee oli hiukan pirteämmän oloinen ja juuri kun spekuloitiin miksi maali pitäisi saada, se vahinko-osuma sitten nähtiin. Jostain räkärämppy kimpoili Jukurin selän taakse ja ajassa 21.15 tilanne oli 0-1. Heti perään oltiin hetki seisovilteen ja kiekko kävi tolpassa, ei tähän toista voida antaa. Nyt seisottiin parvellakin ihan hiljaa, juuri kun sitä tukea tarvittaisiin. Ja kuin ajatus, alkoikin Loyalsrumpu hakataa kumeaa tahtia, joka tarttui kotijoukkueen pohkeisiin saman tien. Ote herpaantui kuitenkin nopeasti sen verran, että oltiin vuorostaan alivoimaisia. Tässä ei ollut kuitenkaan mitään hätää ja kun oli hetki pelattu tasaviisikoin, pääsi Tiala loistavaan paikkaan. Mutta nyt pitäisi kyllä parisen napsua säätä tähtäintä, sen verran yli tuo laukaus viuhui. Hermespaine jatkui ja kun kuunneltiin mainoksia, ohjattiin keltapaita jälleen jäähylle. Jo kolmas ylivoima, tähän voisi vaikka kohauttaa. Ja taas ensimmäinen minuutti aivan maagista pyöritystä, mutta tolppaa lähemmäksi ei vielä päästy. Toisen minuutin aikana meinasi kiekko livahtaa Ristelin räpylän kautta maaliin, mutta johonkin varusteisiin se putosi. Ylivoima jatkui kuitenkin jo ennenkuin edellinen saatiin kunnolla loppuun. Mutta sitten Kivinen ajautui hiukan kohti molaria, tästä rangaistuksia. Samassa ajassa KooVeen pakki teki mitä kuuluu, eli puolusti omaa molaria. Myös tästä boksia. Kun aloituksen aikana laskin, sain tulokseksi että pelattiin tasavajaalla. Tämä mielestäni sopi paremmin kotijoukkueen jalalle ja KooVee ottikin todella hölmön hyökkäyspään jäähyn. 16 sekuntia 4-3 ylivoimaa, eli varsin erikoistilanne siis. Tasavajaalle hetkeksi ja Sammalmaa kilauttaa ylärimasta yli. Ei ole todellista. No seuraava osuu. 9 sekuntia tasavajaata, sitten reilu minuutti ylivoimaa. Kun kellokin vielä kävi hetken omiaan, alkoi kirjoituskoneen ääressä ote pelistä herpaantua, nyt oli liikaa muuttujia. Ylivoima ei tuottanut tulosta vieläkään ja kun kiekkoa kaivettiin vierasvahdin rintapanssarista, näytti kello erää olevan enää neljä minuuttia jäljellä. Kun kellossa oli pelattua aikaa 36.19 iski Hermes tasoitusmaalin. Tämä ei ollut playoff räkämaali, vaan Virtasen takatolpalta Paulaharjun loistavasta syötöstä rysään luoma kaunistelu. Myös Rantala talkoissa mukana. Jotain tällaista odottelin näissä peleissä näkevänikin, koska kyllä Hermeksen jalkatyö on sellaista, että sumputtamisella ajaa ennen pitkää jonkun väärään paikkaan ja silloin helähtää. Niinkuin ajassa 38.17, kun KooVee antoi kotijoukkueen pyörittää peliä. Tästä seurauksena Limma pääsi ohjaamaan viivalta lauotun kiekon pömpeliin. Tätä katseltiin videolta muutamaan otteeseen ja maali hylättiin. Nyt täysin ilman Hermeslaseja täytyy sanoa, että tuomio oli väärä tai vähintään outo, mikäli katsoin samaa hidastusta. No minähän en täälläkään päätä mistään, joten peli jatkui summeriin asti numeroissa 1-1.

Normaalia lyhyemmät erätauot loivat hiukan haastetta myös muonahuoltoon, mutta onneksi jalka käy ja makkarat liikkuu. Niinpä erän alkaessa pyyhittiin jo sinappeja rinnuksilta ja oltiin siis täysin valmiita kun kiekko jäähän tippui. Jos Hermes oli kahdessa erässä hiukan kiihdyttäen koko ajan edellä, mentiin kolmannen ensimmäinen vitonen aivan täysin kotijoukkueen hallinnassa. Eikä touhu vieraiden kannalta jatkossakaan helpottanut ja niinpä alkoi sataa pitkiä. No, yksi hyökkäys, yksi maali jolla ajassa 47.45 tilanteeksi 1-2. Kyseessä on kuitenkin pohjimmiltaan vain ja ainoastaan maalintekopeli. Hermespaine jatkui. Kauhean lihakasan takaa ammutun laukauksen riparista lyötiin ohi kiekosta, eli kyllä ne paikat siellä koko ajan olivat. Mitä on sanottu siitä, ellei itselle maistu. No, joku syö eväät. Tänään se tuntui olevan KooVee, sillä edellisen osuman linjoilta voidaan runoilla, yksi virhe, yksi maali. Aika 50.21 tilanne 1-3. Tämän totesivat 924 katsojaa ja mainosten aikana kuunneltiin rokkia. Seuraava ylivoima saatiin melkein heti virallisen katkon jälkeen, kun Markkulaa lyötiin mailalla naamaan. Taas saatiin rulla pyörimään hyvin, mutta valitettavasti tilanne loppui siihen, että Virtanen sai kiekon kaulan alueelle. Onneksi ei ollut amerikanlämäri ja niinpä Hermes-soturi istui loppujen lopuksi penkille siihen malliin, että seuraavaan vaihtoon kentälle. Ei vieläkään ylivoimamaalia ja pelin tiimellyksessä lähdettiin jo viimeiselle vitoselle. KooVee sumppuun työnnettiin nyt kuitenkin vähän aseettomana ja niinpä mitään varsinaisia tekopaikkoja ei ilmaantunut. Ajassa 56.44 Maukka otti joukot koolle aikalisän muodossa. Hyökkäyspään aloitus ja maali tyhjäksi. Vieraathan pyrkivät tietysti vain rikkomaan ja iskivät heti kun rullan aikana kiekko vähänkin oli poissa punapaitojen kontrollista. Viimeinen kaksiminuuttinen käyntiin, eikä tuon äijälauman takaa vetopaikkaa saada rakennettua. Pitäiskö vähän levittää enemmän vai heittää vaan hakkauskiekkoa maalia kohti, en tiedä, mutta näin ei ratkea. Viimeinen minuutti, ei riitä, ei millään. Keltaisten pitkä, kellossa 17,7 sekuntia, eli kyllä ensimmäinen voitto tässä sarjassa menee Tampereelle.

Seuraava ottelu on jo huomenna vieraskentällä, eli ohjelmassa kotiedun palautus. Tämän ottelun anti alleviivaa paljonkin kaikenlaisia kiekkototuuksia, mutta päällimmäisenä positiivisena se, että peliä vietiin varsin selkeästi. Torjunnat kirjattiin 9-45 ja se on sellainen ero, että jos tuolla kaavalla jatketaan tällainen sarja läpi, alkaa tilastomatikka iskeä niinkuin se iski koulun penkillä, armottomasti, mutta varmasti. Eli usko huomiseen pitää olla tänään iltasadussa ja sama ralli vaan päälle. Keskiviikkona jatketaan sitten kotiluolassa. Sen pelin jälkeen tilanne on meille 2-1.

16.3.2018/K

Ottelutilastot