Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – ESPOO UNITED

2.3.2018

HERMES – Espoo United 8 –5 (2-1, 2-1, 4-3)

Viikonloppu tarkoitti myös runkosarjan loppua, kotipelien osalta. Viimeisenä vieraana kestittiin Espoolaisia. Mielenkiintoista Mestiksessä tuntuu olevan, että peleillä on illasta toiseen merkitystä molemmille joukkueille, niin tänäänkin. Kotijoukkueen kova taistelu tähtäsi sarjapaikan varmistamiseen tai vaihtoehtoisesti hyvään tekemiseen, jonka turvin karsintasarjassa ei tulisi ylimääräisiä hankaluuksia. Espoolaisilla taas playoffpaikan varmistaminen vaatisi vielä pisteitä, eli kovaa vastusta varmaan yrittäisivät rakentaa. Keskiviikkona varsin kapealla porukalla otellut Hermes sai tänään jäälle joukkueellisen ukkoja, eli ainakin tämän osalta oli odotettavissa hiukan erilainen iltapuhde.

Jukuri maaliin, VirtanenNikkoLimma, SikstusPälve, siinä kuusikko jolla keskelle mentiin ensimmäistä kertaa. Terävä alku nähtiin, kun Sikstus paineli aloitusvoiton jälkeen laidasta sisään ja meinasi yllättää vierasvahdin. Parin minuutin jälkeen Ahlgrenin laukauksen reboundiin kun olisi saatu mailaa vielä, niin varma maalihan se olisi ollut. Tätä ei nähty vielä, mutta eipä maalanneet valkoisetkaan, kun yhtäkkiä järjestyi avopaikka Jukuria vastaan. Tänään vauhtia oli alusta alkaen ja päästiin todistamaan yhtä jääkiekon lainalaisuutta. Nimittäin ensin KoblizekMarkkulaSammalmaa touhasivat loistavan tekopaikan, tästä peli toiseen päähän, eikä kaverikaan tehnyt maalia. Ensimmäinen maali nähtiin juuri ennen mainoksia, ajassa 08.20, kun Ahlgrenin maalille rynnistämisen päätteeksi paikalle tuli vuorostaan Kinnunen, joka iski uransa ensimmäisen Mestismaalin. Aika hyvään paikkaan ja ainahan se maistuu, kun omat kasvatit saavat vastuuta ja tulosta. Tilanne 1-0. Tämä hiukan tasasi pelin kuvaa, sillä vieraat piristyivät. Hetken pelin jälkeen aukesi kaksykkönen, joka päättyi todella tarkkaan laukaukseen, jonka johdosta ajassa 10.14 tilanne kirjattiin numeroin 1-1. Espoo vei maalin jälkeen hetken hienokseltaan peliä, mutta onneksi mitään salamamaalisarjaa ei nähty, siitä piti Jukuri huolen. Jossain vaiheessa vähän porattiin maalejakin paikalleen, kun vierasvahti otti etutolpan kiinni oikein tunteella. Hetken pelailun jälkeen loistava esimerkki siitä, miksi keskialueella ei kannata menettää kiekkoa. Virtanen nappasi, käänsi, siirsi ja Nikko (kuvassa) maalasi tilanteeksi 2-1. Aika 14.56. Sitten meinasi kiekko olla jo heti uudestaan vierasrysässä, kun Viksten veti jotain ihme pantomiimia, mutta selvitti kuitenkin tilanteen. Erä mentiin näissä numeroissa loppuun ja siihen malliin peli oli hallussa, että varsin luottavaisin mielin mutusteltiin hetki eväitä ja juotiin virvokkeita.

Toista erää lähdettiin pelaamaan sitten Espoon aloitusvoiton myötä ja nyt kyllä päästettiin aivan liian helposti tulemaan maalille. Tästä tilanteeksi 2-2, kun vain 11 sekuntia oli pelattu. No tämä onneksi herätti kotijoukkueen ja seuraava maali nähtiin jo ajassa 21.11, kun Blomberg toimitti kiekon verkkoon. Tätä katseltiin videolta ja mikäs siinä, saahan hienoja suorituksia ihailla, kun kerran viihde-elektroniikkaa on halliin asennettu. Tilanteeksi siis 3-2, syöttömerkintä Huhtalalle. Johan alkoi tapahtua. Espoo otti vuorostaan pelin hallintaan ja vitosen kohdalla oli jo koko punainen ryhmä viety kahville, mutta onneksi tällä kertaa viimeistely ontui. Hetken päästä Paulaharjulla samaan vaihtoon kaksikin hyvää yritystä, eli ei Hermes mitenkään kyydistä ollut tippunut. Rangaistuksia vihellettiin ajassa 28.13. Samalla mentiin mainoksille ja peliä jatkettiin siten, että Espoo oli ylivoimainen. Puolentoista minuuttia vieraiden rulla pyöri hyvin. Mutta kun hieno maalitilanne vihdoin rakentui, oli Jukuri varsin tyynenä kiekon edessä ja otti pelikatkon. Sillä tavalla. Alivoima hoiti loppuajan ja taas mentiin täyspäisinä. Pienestä oman alueen huolimattomuudesta lähti seuraavaan maaliin johtanut tilanne. Tämän sohlauksen hyödynsivät Koblizek ja Markkula nappaamalla kiekon. Syöttökuvion päätteeksi maalin edustalla liukuva Sammalmaa venytti käsiään ja sai lyötyä kiekon maaliin. Ajassa 31.33 oltiin 4-2 johdossa, mutta minuutin päästä tästä jo jälleen alivoimalla. Tämäkin selvitettiin ja heti vietiin peli uimahallin päätyyn, eikä ollut kaukana ettei etukulmasta kiekko olisi mennyt vierasmaaliin. Kolmisen minuuttia erää jäljellä, kun puhallettiin meidän ensimmäinen ylivoima tähän otteluun. Naulan paikka oli näkösällä, eli ei muuta kuin vasara käteen. Nyt ei kuitenkaan tältä osin erikoistilannepelaaminen aivan toiminut, joten viimeiselle minuutille ja sitä kautta erätauolle mentiin kahden maalin johdossa.

Päätöserän alussa ei nukuttu vaan vietiin kiekko heti kohti Vikstenin vartioimaa maalia. Espoo kuitenkin sai tämän jälkeen sen verran painetta aikaan, että otettiin jäähy. Hyvin pyörinyt vieraiden ylivoima ei ollut vielä onnistunut, mutta ei niille silti tarvitsisi paikkoja antaa, sillä kavennushan sieltä sitten nähtiin. Aivan maalin edessä saivat valkopaidat hääräillä ja 4-3 maali pysäytti kellot aikaan 42.53. No ei tästä pitkällistä ihmetystä saatu aikaiseksi, koska ajassa 43.52 Sammalmaa heitti kiekon kohti maalia ja nyt se riitti. Oli hiukan imuroinnin makua, mutta tilanteeksi silti 5-3. Seuraavan maalin syntyä jo maisteltiin, kun Myllylä heitti kiekon maalin edustalle hiipivälle Kiviselle, mutta tämän vierasvahti haistoi ja sai häirittyä kiekon kulkua niin, ettei laukaus toteutunut. Ketsuppipullo oli tämän ottelun osalta ilmeisesti auki, sillä illan yhdeksäs maali kirjattiin ajassa 47.12 Espoon 5-4 kavennuksen päätteeksi. Tasoitustakin rakentelivat hyvällä otteella, mutta mainoksille mentiin jälleen niissä merkeissä, että peli jatkuisi kotijoukkueen osalta vajaalla. Ja nyt alkoi Hirschovitsin juonima ylivoima nakuttaa, sillä ajassa 49.40 tilanne oli tasan 5-5. Espoo painoi nyt kovaa päälle ja näytti jo siltä, että nehän ravistelee meidät kyydistä. Sitten lähti liikkeelle Kivinen ja vei kyllä valkopaitaista pakkia niin kahville, että loistava maaliin johtanut laukaus jäi melkein huomiotta. Mutta taululle se merkittiin, eli kellossa 52.12 ja peli jo 6-5. Tämä siirsi otteen takaisin kotijoukkueelle, mutta aikaahan oli vielä ja kun käsillä oli taas varsinainen Mestisottelu, niin ei tässä uskalla edes hengittää. Katsokaapas videolta mitä seuraavaksi tapahtui, Sammalmaa-Koblizek-Pälve, tilanne 7-5. Tuohon kakkuun ei enää kirsikkaa tarvi, sen verran kaunista jääkiekkoa nähtiin. Aika 53.41 ja vauhti ei meinannutkaan laantua. Paitsi Espoon aikalisän ajaksi, jonka jälkeen kellossa 02.16, maalissa ei enää ketään, siis Espoolla, meillä nimittäin edelleen Jukuri, joka vei taas virkaveljeään tänäkin iltana, kuin sitä litran tuttipulloa. Karmea paine kuitenkin vielä kotipäätyyn, kunnes Sammalmaa otti kiekon ilmasta kiinni ja laittoi sen rauhassa tyhjään maaliin. Hatrikilla loppuluvut 8-5, eli jos olit niiden 505 katsojan joukossa, jotka tänään saivat livenä tätä peliä todistaa, olet onnekas, sillä olihan kerta kaikkiaan kaikkea mahdollista.    

Kolme pistettä ja hieno kiekkoilta, KIITOS HERMES. Nyt ei sitten runkosarjaa kotihallissa hetkeen nähdä, mutta se miten tästä jatketaan selviää kahden jäljellä olevan kierroksen aikana. Eli jo huomenna Keuruulla ja keskiviikkona Turussa käydään kylässä, sitten lasketaan pisteet.

2.3.2018/K

Ottelutilastot