Uutiset

HERMES – KOOVEE OTTELURAPORTTI

21.3.2018

HERMES – KOOVEE K3 4 – 2 (1-1, 2-1, 1-0)

Kolmas karsintaottelu lähti liikkeelle tasatilanteesta 1-1. Tai no otteluhan alkoi normisti tilanteesta 0-0. Hyvän vieraspelin pelannut Hermes lähti otteluun levänneenä ja melkein terveenä. Kiekkoon ja kevääseenhän kuuluu normaalisti aina kaikkea pientä, mutta niitä ei murehdita, vaan laatikkoon heitetään ne ketä heittää on. Kova peli varmasti tulossa ja mikäs siinä, nauttimaanhan tänne tultiin.

Jukuri maaliin, kiekko jäähän ja sitten mentiin. Ja mentiin päin, sillä ensimmäiseen minuuttiin annettiin enemmän taklauksia kuin joissain talkoissa erässä. Ja vaikkei vierailija meinannut päästä kotijoukkueen karvauksen alta alkuminuuteilla millään hallitusti pois, ensimmäinen peli opetti sen, että tähän ei saa tuudittautua. Sen verran paine kuitenkin kuormitti, että reilun 6 minuutin jälkeen oltiin ylivoimalla. Tästä ei ollut mitään hyötyä, mutta tämän kakkosen jälkeen oli mainokset ja seuraava ylivoima saatiin heti perään. Otetaas rauhassa ja tehdään maali. No ei tehty vielä. KooVee löysi alivoimiin kauheasti jalkaa ja söi ylivoiman pois. Kuin taikaiskusta heti kun mentiin tasaviisikoille, Hermes otti touhun taas täysin haltuun. Ja tulihan se maali sieltä. Aika 11.47 kun Blomberg antoi maalin takaa Kinnuselle sellaisen herkkupalan, että eihän Mestismakuun päässyt nuorukainen tuota jätä käyttämättä. No eipä Blomberg ole kuin pari kuukautta vanhempi, joten antaa olla, hieno maali joka tapauksessa. Hetken päästä, täyden hallinnan keskeltä pieni harha, Jos Hermesmaali oli nuoruuden intoa, oli vieraiden tasoitus ajassa 13.37 kokeneen kaartin näyte osaamisesta. Tilanne 1-1, mutta vauhtiin tämä ei vaikuttanut vaan kotijoukkue painoi päälle. Myllylän kääntö osui vieraspakin luistimeen, mutta kimposi vain hitusen jo aivan orvoksi jääneestä rysästä. Hetken päästä vauhtikone paineli laidasta sisään ja nyt mentiin puhelimeen, sillä kiekko katosi myös tuomareilta. Tarkastuksen jälkeen mentiin siniviivan tuntumaan, eli ei maalia. Viimeinen minuutti tästä käyntiin. Johan saatiin hyvästä tilanteesta rakennettua vielä karmea härdelli omallekin maalille, mutta enempää tilastomerkintöjä ei saatu. Torjunnat erässä 1-10, eli pahasti ensimmäisen pelin tyylillähän tässä mentiin.

Toisen erän ensimmäinen tlanne meinasi tulla jo ensimmäisellä minuutilla, mutta ikinä ei ole sitä rightin pelaajaa paikalla kun sellaista tarvittaisiin. Melkein heti perään vieraat kilauttivat tolppaa. Meidän nelonen vei tästä pelin toiselle maalille ja aina tuntuu menevän vähän vastustajalla tunteisiin kun tämä porukka touhuaa. Nyt mentiin molempiin suuntiin, eli kyllä KooVee tänäänkin laittoi kampoihin muutenkin kuin kyttäämällä. Vitosen kohdalla Hermekseltä lyhyt suvantovaihe, sitten hyökkäyspään aloituksessa oli Kinnunen, joka hoiti kiekon sata-nolla Tialalle. Ja niin se vaan ihmemiehenä ensimmäisen ottelun logopommituksen jäljiltä pidetty Risteli imaisi ajassa 26.10 tilanteeksi 2-1. Reilu minuutti niin oltiin hyökkäyspään jäähystä alivoimalla. Nyt pyöri pelottavan näköisesti ja ensimmäisen minuutin lopulle Jukuri joutui jo vähän venyttämään. Alivoima kuitenkin selvitti homman lopulta ja niin oltiin jo tämänkin erän puolivälissä. Mainosten jälkeen Nikko jäi suustaan kiinni vastustajan maalille, kun taas kerran tultiin vihellyksen jälkeen selkään ja nuttuun kiinni. Seurallista porukkaa nuo Tamperelaiset. Vaihtokierto mentiin hyvän hokin merkeissä ja kun nelonen oli seuraavan kerran jäällä sai vuorostaan Limma kaverin. Nyt tanssittiin jo kakkosten verran, eli tasavajaalla jatkettiin. Tämä näytti sopivan Hermekselle hiukan paremmin. Tähän vaiheeseen esitti Andersson omalla alueella sellaisia itsevarmuus sata otteita, ettei paremmasta väliä ja purjehti kahden karvaajan välistä oman maalin editse aivan pokkana hyökkäykseen. Sillä tavalla. Tästä luotiinkin loistava paikka, jossa loppujen lopuksi ammuttiin kaksi kertaa logoon. Ei se siitä mene, ei vaan mene. Tasaviisikoilla erän viimeinen vitonen käyntiin. Ja Hermes piti painetta uimahallin päädyssä. Kyllähän kohta tarvii maali tehdä, ettei mene työt hukkaan. Kuin käskystä, todella lyhyen kulmapelin jälkeen kiekko maalille ja reppuun. Kaikki näytti jo selvältä, mutta ajassa 36.36 taas mentiin kuitenkin videoille. Tuomio tällä kertaa? Maalintekijä Paulaharju, syöttäjät Blomberg ja Virtanen. Tilanne 3-1. Hetken pelin jälkeen mentiin taas videoille, kun kiekko oli vuorostaan kotirysässä. Tämäkin osuma hyväksyttiin, eli ajassa 38.16 tilanne 3-2, juuri kun näytti että tämä erä pelataan hallitusti loppuun. Ja vielä viimeiselle 30 sekunnille järjestettiin alivoima, liikaa miehiä jäällä. Tähän saumaan ei enempää tapahtumia onneksi saatu, joten kolmanteen erään lähdettiin valmistautumaan huollon kautta, maalin johdon turvin.

Erä alkoi 1.31 kestävällä alivoimalla joka selvitettiin, pääsipä Tiala hyvällä haastolla punnertamaan maalillekin, ainakin puolittain. Kun jäähyboksista mukaan saatu peluri osallistui muodostuneeseen 3-1 hyökkäykseen, oltiin jo valmiita tuulettamaan, mutta ei sentään. Peli jatkui sellaisissa merkeissä, että maaliahan tässä odoteltiin, sitä kenties pelin ratkaisevaa. Tätä ei Jukuri onneksi miettinyt, vaan vetäisi loistotorjunnan kun sellaista tarvittiin. Se odotettu maali syntyi ajassa 48.54. Loistavan ja varsin määrätietoisen Paulaharjun alueelle punnertamisen seurauksena Virtanen iski kiekon maaliin ja piirsi numeroiksi 4-2. Merkintä myös Kalliolle. Hetken peli ja illan viimeiset mainokset, Kickstart my heart pauhasi ja siitä loput 9 minuuttia käyntiin. KooVee painoi siihen malliin päälle, että tästä saattoi aueta paikkoja. Toki nyt oli pidettävä mielessä että meidän ei tarvi tehdä maalia, kaveri ei saa tehdä maalia. Tähän kun vielä passivoitumisen riskit niin olisin penkin takana pulassa. Onneksi Maukka hoitaa tuon homman ja niinpä Hermes ei passivoitunut. Eihän se edes sovi meille, niinpä kiekkoa pelattiin kohti Ristelin maalia sillä otteella, että tänään ei jäisi jälkipuheita. Kuusi minuuttia ennen loppua Hildenillä hyvä paikka, mutta sinnehän se Jukurin räpylään jäi. Neljä minuuttia aikaa ja kyllä pelasi Hermes kurinalaisesti molempiin suuntiin. Kun peliaikaa oli jäljellä 03.22 kevensi vieraiden jäähy hiukan tunnelmaa. Jäähyä jäljellä puolisen minuuttia, erää kaksi, kun KooVee otti aikalisän ja melkein heti sitten molarinkin pois. Aika vaarattomaksi jäi kuitenkin tämä rynnistys.

Taas nähtiin kertakaikkisen hyvä lätkäpeli. Hermekseltä varsin ehjä esitys, mutta ei tuo huono ole tuo vastustajakaan. Sarja jatkuu ylihuomenna perjantaina Tampereella. Kokkolassa ollaan sitten perään lauantaina 24.3. Ja silloin voi olla jo katkon paikka tai siis on, mitä mä nyt rupeen loppumetreillä epäileen. Silloin tonni rikki katsomossa, sillä siitä alkaa kesä!!
 
21.3.2018/K

Ottelutilastot