Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – ROKI

28.2.2018

HERMES – RoKi 3 – 4 RL (0-0, 1-2, 2-1, 0-0)

Vähiin käy runkosarjan osalta kotipelit. Viimeistä edellistä viedään vaikka pakkasta on niin ettei sisälläkään pärjää ilman pipoa. Joka tapauksessa Rovaniemeltä oltiin tänne asti tultu, joten eihän sitä silloin kehtaa poiskaan jäädä. Pelin panoshan on varsin selkeä, sillä tämä kaksikko ei pelaa pelkästään karsintaviivan sijoituksesta, vaan teoriassa vielä jopa playoff-paikasta. Mitä todennäköisimmin runkosarja kuitenkin takaa toiselle kesäloman, toiselle karsintasarjapaikan. Kumpi nyt sitten on parempi, on jokaisen omassa päässä. Varsin kapealla rosterilla kotijoukkue tänään liikkeellä, syynä loukkaantumisia, sairastelua ja muuta normaalia. Kolme kentällistä plus Kivinen, joka toki hyvänä päivänä tekee töitä kolmen edestä. Jäälle tulossa ei välkkynyt valot ja savukonekin taisi olla jäässä. Onneksi sentään kaukalon kirkkaat ledit syttyivät normaalisti, niin ei tarvinut kentällä ihan kuuloaistin perusteella hääräillä.

Maalissa Jukuri, ykkönen VirtanenNikkoLimma, takanaan SikstusPälve. Ottelun alkutahdit löi kotijoukkue ja tietysti kun pienellä rosterilla mennään, niin vaihdot pidetään lyhyinä ja syötöt helppoina. Kiekkoa myös toimitettiin varsin hanakasti kohti maalia, eli myös hyökkäyspään aloituksien mahdollinen merkitys oli huomioitu. 9 minuuttia menty, kun oltiin mainoksilla, ilman yhtäkään vieraiden hyökkäystä, joka olisi päättynyt maalia kohti tulleeseen laukaukseen. Mielenkiintoista. Sitten ensimmäinen todella hyvä tekopaikka, kun Sammalmaa pääsi ampumaan. Hyvä yritys, mutta vierasvahdin kilpikäsi reagoi. Ja sitten Koblizekia maila päähän ohimenevässä vahinkotilanteessa, jollaisista Olympiajäillä lähti porukkaa kakkoselle varsin usein. No, nopea tilanne, paljon vilinää, eikä loukkaantumista, joten olkoon. Reilu kymppi menty, kun vieraat laittoivat lisää jalkaa peliin ja vihdoin tuli tilanteita myös meidän maalia kohti. Kun lähdettiin viimeiselle minuutille oltiin taas loistavassa maalipaikassa. Nikolta hyvä katko ja toimitus eteenpäin Markkulalle, jonka maalille heittämän kiekon meinasi Koblizek ohjata sisään. Erä pelattiin maalittomana ja vauhtiakin alkoi pikkuhiljaa tulla. Hermeksen tekeminen näytti varsin varmalta ja tiiviiltä. Se johtuiko se siitä vai tuosta, alkaisi selviämään toisen erän kuluessa. Siihen lähdettiin valmistautumaan urheiluevään myötä.

Toiseen erään tultiin vähän unessa ja niinpä RoKi sai ensimmäisessä vaihdossa vapaasti rakentaa. Toisessa tilanne korjaantui ja kotijoukkueen avausmaalin esti vain liian matala kiekko, jonka takia lämäri ei vaikuttanut sen kulkuun. Tästä toiseen päähän ja nyt lähti one-timer niin että tolppa jo kilahti Jukurin vieressä. Peli oli aivan erilaista kuin ensimmäisessä erässä, nyt alkoi nimittäin tapahtua sellaisissa merkeissä, että nähtäisiin varmasti maaleja. Ensimmäinen maaliin ajautunut asia oli RoKi-hyökkääjä. Tästä ei jäähyä, josta hiukan lapin kansan aitiossa tuomaristolle kommunikoitiin. Muttei vielä edes viittomakielellä, eikä siinä illan linjan mukaan mitään kyllä ollutkaan. Siis tähän astisen linjan mukaan, nimittäin seuraavassa tilanteessa sitten vihellettiin ja kotijoukkueen alivoimaa testattiin. Vieraiden varsin vaisu ylivoima loppui ja mentiin mainoksille haukkaamaan happea. Koblizekilta hyvä katko ja saman tien hyökättiin terävästi, mutta poikkisyöttö ei saavuttanut ketjukaverin lapaa. Hetki tästä ja vieraat iskivät. Ajassa 29.58 tilanne 0-1. Ei se taas isosta virheestä lähtenyt, mutta lähti kuitenkin ja kun tuohon parhaalle paikalle tullaan ajan kanssa, niin välillä verkko heiluu, ei voi mitään. Peli jatkui ja välillä mentiin hiukan verkkaisestikin. Kun näytti siltä, että hyökkäys päättyisi vain kiekon viemiseen alueelle, taikoi kotijoukkue tasoituksen. Nyt ei Koblizek erehtynyt ja vaikkei pöytäkirjoissa muita merkintöjä olekaan, niin kyllähän taikuri Markkula taas oli läsnä kun maalia rakennettiin. Aika 34.36, tilanne 1-1. Peli jatkui nyt vauhdikkaana ja kun lähdettiin viimeiselle kaksiminuuttiselle, meinasi Hermes tehdä jo illan toisen täysosuman, jälleen Markkulan hyvästä rakentelusta. Tästä tilanteesta sitten RoKi iski vastaan ja ajassa 38.58 tilanne kirjattiin 1-2. Hetken pelin jälkeen saatiin vielä kirjauksia, kun vieraat pelasivat sen verran kauan kuudella, että yleisö joutui tukemaan virkamiehiä ja nousihan se käsi sieltä. 17 sekuntia ylivoimaa ja loput kolmannen erän alkuun, sillä loppuhetkien maalille heiton pelasti vierasvahti nuppaamalla.

Erän alun ylivoima, teoriassa huono asia, mutta nyt pelasi Hermes kaunista rullaa. Tiiviisti tosin vieraat puolustivat, joten hyviä tekopaikkoja ei saatu ja tyylipisteitähän ei sitten lopuksi lasketa. Kauaa ei pelattu tasaviisikoin, kun vieraat ottivat jo toisen kerran joukkuerangaistuksen aiheesta liikaa miehiä jäällä. Nyt ei meinannut lähteä, mutta sitten kentälle viisi hyökkääjää ja johan alkoi tapahtua. Loistavia tilanteita, mutta ei vain vieläkään kiekkoa saatu Reijolan selän taakse. Siis toista kertaa, johan sinne yksi oli laitettu kun tarkemmin laskee. RoKilainen meinasi karata jäähyltä tekopaikalle, mutta ei sentään tätä klassikkoa nähty. Pieni virhearviointi johti vieraiden nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Jukuri esitti loistavan torjunnan. Hyvä niin, sillä selväähän oli ettei tähän kahden maalin kaulaa saisi antaa. Peli toiseen päähän ja RoKipakki pelastaa kiekon maaliviivalta sivummalle. Tilanne jatkuu ja voi kerta kaikkiaan mikä maali siellä taas värkättiin. Ohjaajana Sammalmaa, tuottajina Andersson ja tietysti Markkula. Ohhoijjaa vaan ja kellot seis. Aika 47.10, tilanne 2-2.Hermes jatkoi hyvällä otteella. Onneksi viheltämättä jäänyt polvitaklauksen ja jalkakampin yhdistelmä ei aiheuttanut punapaidoille lisää loukkaantumisia, mutta yleisön se sai peliin mukaan. Mainoksille mentiin sitten seuraavan epäselvän tilanteen myötä, kun Markkula makasi hetken jään pinnassa, eikä ihan vain väsymyksen takia. No peli jatkui ja mentiin erän viimeiselle kahdeksikolle hienoisesti vieraiden hallinnassa. Tämä päättyi siihen, että maalinedustilanteeessa oltiin hiukan heikompia ja kiekko oli kotirysässä. 2-3 numeroiden ajaksi 52.55, eli aikaa oli vielä vaikka mihin. Hyvästä taisteluilmeestä huolimatta oli tosin väistämätöntä, että jalka alkoi painaa jo, eli kello kävi siinä mielessä kapealla rosterilla pelaavaa kotijoukkuetta vastaan. Hermes ei antanut periksi ja se palkittiin. Nikko maalin kulmalla ja kiekko vierasvahdin läpi verkkoon. Tätä osumaa alustivat Virtanen ja Kallio. Aika 55.25, tilanne 3-3 ja nyt kannatti ampua, sillä tuo osuma meni kyllä luvattoman helposti. Ja Hermeshän laukoi. Ja raastoi, luisteli, taisteli, aivan mahtavalla sydämellä. Aikaa jäljellä 01.26. kun Maukka otti aikalisän. RoKi avaa paineella, sitten kiekko meille ja kyllä, veskari pois. Hermes pelaa voitosta. Aivan mahtavaa. Aikaa enää 5,8 sekuntia, RoKi aikalisä, katkon aikana jonka aiheutti vain millin tai ehkä kaksi kotirysän ohi lipunut pitkä kiekko. Ja kyllä sieltä vielä se yksi laukaus viivalta saatiin, mutta jatkoillehan tänäänkin mentiin.

Jatkoaika lähti RoKin pitkällä, eli heti saatiin hyvä sauma hyökkäyspään aloituksen myötä. Tästä meinasi tosin tuloksena tulla vieraiden kaksykkönen, jonka onneksi sähläsivät. Vieraat syöttelivät, rakensivat ja kiekko livahti jo Jukurin kainalosta läpi, mutta iipui ohi. Sitten pelattiin alivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana. Arvaatteko jäähyn syyn? Kyllä, liikaa miehiä kentällä, päivän teeman mukaan. Aika lailla tasan jäähyn verran peliaikaa jäljellä. Ensimmäinen tilanne, kiekko ylärimasta päätyverkkoon. Tuon lähemmäksi ei saa päästää. Kun 25 sekuntia aikaa jäljellä, meni purkukiekko suoraan katsomoon, eli vieraat saivat viidennenkin ukon jäälle. Mutta Hermeskolmikko taisteli ja vei tämän touhun loppuun pitkän kaavan mukaan, eli rankkareille. Eikun voittolaukauskilpailuun siis.

Ensimmäinen yritys, Jukuri torjuu. Koblizek kiekon taakse, ei maalia. Toinen pari, Jukuri nollaa kaverin kultakypärän. Sitten meidän kultakypärä, Markkula, ei vieläkään. Kolmas pari, Kangas pussittaa. Sammalmaalla mahdollisuus viedä ottelua eteenpäin, ei mene. RoKi voittaa.

Olihan taistelu, loppuun asti. Kyllä tästä joukkueesta voidaan olla ylpeitä, aivan sama mitä urpot urputtaa. Nyt vain täytyy palautella hyvin ja toivoa, että perjantaille saadaan ukkoja lisää rosteriin, ettei virta lopu. Kiekontäytteinen loppuviikko jatkuu muuten jo huomenna, torstaina, A-junioreiden Mestiksellä. Perjantaina siis vuorossa Edustusjoukkueen viimeinen kotipeli runkosarjan osalta, vieraana Espoo. Ja kun A-juniorit pelaavat sunnuntainakin, jolloin on muuten myös kiekkoriehapäivä, voidaan todeta, että kyllä K-Rauta Dream Builder Areena on hyvä valinta säänsuojaksi nyt ja tästä eteenpäinkin.

28.2.2018/K

Ottelutilastot