Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – LEKI

16.2.2018

HERMES – LeKi 2 – 3 (1-2, 1-1, 0-0)

Perjantain kiekkoalkupalaksi nautittiin Suomi-Norja. Siitä kohti kotiluolaa, jossa Hermes isännöi ottelua LeKiä vastaan. Tästäkään pelistä ei panosta puuttunut, sillä vieraat rimpuilivat nippa nappa pudotuspeliviivan päällä, jonne kotijoukkueella on vielä hyvät saumat kavuta. Ei tästäkään pelistä kolmea pistettä enempää ollut tarjolla, mutta näiltä lähiotteessa olevilta porukoilta niitä suoria voittoja pitäisi varsinkin ottaa. Viime hetkillä vielä rosteriin muutoksia, joten pikkuhiljaa palaset lukittuvat paikalleen.

Maalissa jatkoi Jukuri, ykkönen muodossa VirtanenKivinenKoblizek, takanaan PälveSikstus. Varsin hyvällä jalalla liikkuva vastustaja piti kotijoukkueen tekemisen hetken aikaa vaisun oloisena. Rauhallinen kiekon hallinta jopa viivelähdöillä korosti rauhallisuutta. Sitten yhtäkkiä Hermeskarvaus iski ja oman maalin takana kiekon kanssa ollut LeKi-pakki sai kimppuunsa Nylundin, joka riisti ja toimitti kiekon maalin edustalle Ahlgrenille. Tämä sai ihan rauhassa hakata kiekon maaliin ja niinpä viiden minuutin pelin jälkeen oltiin johdossa, 1-0. Reilun kymmenen sekunnin päästä oltiin alivoimalla, mutta johonkin nyt hyytyi vieraiden jalka. Ei kait ne ny yhteen maaliin luovuta. Alivoima kesti helposti ja hetken päästä oli meidän vuoro sitten pelata ylivoimaa. No eipä sekään meinannut lähteä oikein millään ja niinpä jatkettiin tasaviisikoin ilman sen kummempaa draamaa. No uusi sauma vihellettiin melkein heti. Ei tämäkään ylivoima mitään maagista saanut aikaan, osittain tietysti on huomioitavaa vastustajankin tekeminen. Jäähyt tasattiin heti kun vieraat olivat saaneet viisi ukkoa jäälle. Nyt nähtiin vähän parempaa pyöritystä vierailta ja ajassa 15.51 kaivettiin tasoituskiekko kotiverkoista. Vain vajaa kaksi minuuttia tästä ja oltiin taas alivoimalla. Vahinkotilanne, mutta maila kun käy päähän niin eipä ole vaihtoehtoja. Hyvin vieraat rakentelivat ja Jukuri joutui taistelemaan välillä ilman mailaakin. Purku saatiin, mutta seuraavan rullan päätteeksi sitten riparikiekko lyötiin maaliin ja ajassa 19.20 tilanteeksi 1-2. Samassa rytäkässä kotijoukkueelle 5+20. Kun suihkuun vielä komennettiin väärä mies, saattoi vain todeta, että johan tässä nyt alettiin suorittamaan ihan joka taholla. Erän lopuksi meinattiin tosin tehdä alivoimalla maalikin. Mutta tauolle mentiin sillä mielellä, että erittäin haastava toisen erän alku olisi edessä. Sillä vaikka erien alkuun ei ylivoima normaalisti ole hyvä asia, niin nyt vierailla oli kuitenkin reilu neljä minuuttia aikaa rakentaa.

Alivoima taisteli hyvin, kunnes sitten taas vihellettiin rangaistus. Tämä tarkoitti sitä, että kotijoukkue oli melkein kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla. Vieraiden kolmas maali oli jälleen ties monennenko riparin sävyttämä. Aika 23.44 ja vielä hetki mentiin yhden vajaalla, kunnes oltiin pitkästä aikaa täysilukuisia. Enempää jäähyjä ei sitten tarvitsisi enää ottaa, sillä pelirytmistä pitäisi saada kiinni. Ja hetihän sieltä tultiin maalipaikalle, kun ylivoimaisena seisoskelemaan tottunut LeKi oli hiukan paikoillaan. Tämän kotijoukkue hyödynsi ja otti pelin täysin hallintaansa. Mainosten aikaan LeKin valmennus piirteli ilmeisesti fläppitauluun kellon, jolla näytti valkopaidoille että peli on kesken. No tämä toimi hetken, mutta sitten nähtiin aivan käsittämätön Blombergiin kohdistunut taklaus, josta vieraille vihellettiin vain peruskakkonen. No ylivoimahan se on sekin ja loistava mahdollisuus aloittaa kiri. Ensimmäinen minuutti hukattiin, eikä toisenkaan aikana meinannut oikein toimia. Paljon kaikenlaista tapahtumaa jo pelissä ollut, mutta ne vaan täytyy nollata ja keskittyä tekemiseen. Fyysisyyttä pelissä nähtiin nyt varsin mukavasti ja Hermes loi parikin hyvää paikkaa, mutta vierasvahti oli hereillä. Hetken pelaamisen jälkeen rysähti taas ja vieraille 2+10 minuuttia. Nyt ylivoima ei tarvinut kuin 20 sekuntia, kun Andersson toimitti Markkulan kautta kiekon Sammalmaalle, joka tälläsi sen verkkoon. Tosin puhelimeen mentiin ja kauanhan se kesti, mutta Virtasen maskipelaaminen oli täydellistä, ei laitonta. Tästä johtuen ajassa 36.06 numerot kaventuivat ja kirjattiin nyt 2-3. Erän loppu pelattiin vähän normaalimpaa kiekkopeliä ja ihan viime sekunneilla meinasivat Markkula ja Sammalmaa värkätä jo tasoituksen, mutta kolmanteen mentiin ilman lisäosumia.

Kolmanteen lähdettäessä oli spekuloitu vaikka ja mitä, sillä kentällä kun on tunnetta pelissä, se tarttuu myös katsomoon. Urheilun suola. Joka tapauksessa kotijoukkueen piti nyt pitää pää kylmänä ja jatkaa siitä mihin toisessa erässä jäätiin. Kenties hermokontrolli olisi avain, sillä hiukan tuntui vierailla menevän lataus yli ja sehän saattaisi tarkoittaa meille ylivoimamaaleja. Minuutin hyvän Hermespelaamisen jälkeen vieraille vihellettiinkin rangaistus, nyt tosin vähän helposti, mutta meille kelpaa. Ylivoimalla ei maalia tehty, vaikka etenkin alkuvaiheessa nähtiin varsin mallikasta rakentelua. Tasaviisikoin Hermes jatkoi painetta ja kukas muu kuin Kivinenhän siellä oli molarin edessä rouhimassa irtokiekkoa. Sitten Limma antoi kunnon taklauksella vastustajalle sen verran verenpainetta, että oltiin taas ylivoimalla. Nyt pidettiin hyvin kiekkoa, mutta ne viimeiset ratkaisut olivat kenties vähän vajavaisia. Toki vieraiden nelikko pelasi todella hyvin. LeKi jatkoi täysilukuisenakin varsin puolustavaa tekemistä ja roiski pitkiä toisensa perään. Aika outoa, sillä Hermeksen hyökkäysvoiman härnääminen on tällä kaudella usealle vastustajalle kostautunut. Illan viimeisten mainosten jälkeen oltiin aika tarkasti erän puolivälissä ja ote piti vaikka vieraat hiukan jo pelasivatkin, eivätkä vain seisoskelleet omalla alueellaan. Hermesykkönen pelasi nyt melkein joka toista vaihtoa ja mikäs siinä, sillä tämä ketju kyllä sai luotua koko ajan tilanteita tai ainakin peliä meripäädyssä. Kello kävi ja reilu vitonen jäljellä, kun pelattiin pitkästä aikaa meidänkin päädyssä muutaman aloituksen ajan ja näissähän kello kävi vieraille. Hermes kuitenkin otti peliä nopeasti haltuun ja Sikstus haki hyvillä alueelle menemisillä tilanteita. Mikä hienointa, nämä päättyivät lähes aina laukaukseen josta se maalinteko monesti lähtee. Peliaikaa jäljellä 01.32, Hermes aikalisä ja Maukalta all-in, eli kotirysä tyhjäksi. Ensimmäinen rynnäkkö, mutta riparimiehet eivät kerenneet paikalle. Mutta aikaa oli. Ja Hermes raastoi, taisteli, laukoi mutta ei vaan mennyt, joten summeri soitti valkopaitaiset kädet pystyyn.

Olipas taas erilainen peli. Kolme pistettä vieraiden matkaan, niukasti yhdellä maalilla. Sitkeästi sumputtanut LeKi sai jotenkin pidettyä Hermeksen hyökkäyspelin tehottomana, vaikka toki aina hiukan onneakin tarvitaan. Tätä ei kauaa saa murehtia, sillä pelien merkitys kasvaa nyt ilta illalta. Tästä joukkue jatkaa ruokailun ja nopean palauttelun kautta nukkumaan, koska jo vajaan vuorokauden päästä kiekko putoaa jäähän Iisalmessa. Loistava revanssin paikka. Sen näkee tietysti telkkarista tai sitten pienen ajomatkan jälkeen livenä. Tsemppiä retkeen ja tervetuloa hallille taas ensi keskiviikkona 21.2. Silloin paikalla myös TuTo.

16.2.2018/K

Ottelutilastot