Uutiset

MESTIKSEN EL CLASICO KOKKOLASSA KESKIVIIKKONA

20.2.2018

Kokkolan Hermes haastaa kotikaukalossaan rakkaan kiistakumppanin TUTO Hockeyn keskiviikkona kello 18:30!

Näistä otteluista ei ole koskaan puuttunut tunnetta ja latausta kun Kokkolan Hermes ja TUTO Hockey iskevät yhteen Mestiksessä. Muistissa on viimeisin ottelu K-Rauta Dream Builder Areenalla kun TUTO haki väkisin kaksi pistettä isänniltä jatkoaikamaalilla. Ottelussa nähtiin kotijoukkueen hurja kiri kun vieraskoreasti turkulaiset päästettiin 0-4 karkumatkalle jo ensimmäisessä erässä. Mikko Virtanen käynnisti takaa-ajon toisen erän lopulla ja lopulta ilman maalivahtia pelatessaan Hermes iski pelin väkisin tasoihin Sampo Paulaharjun toimesta. Ratkaisu nähtiin jatkoajalla ajassa 64:50 kun Matias Lehtonen iski kiekon vastustamattomasti hyvin maalilla pelanneen Samuel Jukurin taakse.

KALAVELKOJEN MAKSUUN

Hermes lähtee otteluun kuittaamaan edellistä ja TUTO varmasti haluaa myös merkityksellisen reissun Keskipohjanmaalle. Niin TUTO kuin Hermeskin lähtevät otteluun hiukan loukkantumisista kärsivinä ja pelipäivä varmasti näyttää vasta minkälaiset ovat joukkueiden kokoonpanot. Hermeksen leiristä pidempäään ovat poissa Matti Kaarlela ja Taavi Tiala sekä jokunen sairastelu on ollut päällä alkuviikosta.

Hermes pelasi viikonloppuna kaksi peliä joista ei pisteitä tullut mukaan vaikka peleissä oltiinkin hyvin mukana. Hyökkäysalueen päätökset niin suorissa kuin pääty- ja viivapelissäkin jäivät vajaaksi ja siksi tehtyjä maaleja vain kaksi. Toinen iso parannuksen paikka on erikoistilanteet, sillä vastustaja oli niissä molemmissa peleissä edellä ja ratkaisikin lopulta ne niissä.

TUTO Hockey on on kova kamppailujoukkue jolla löytyy ratkaisuvoimaa useasta kentällisestä. Niclas Luceniuksen (47p) johdattama tähtisikermä saapuu Kokkolaan ilman kaikkien aikojen Mestis- hyökkääjää Aki Keinästä, sillä Keinänen kärsii pelikieltoa keskiviikon ottelussa. Puolustaja Kalle Valtola (43p), Matias Lehtonen (39p) sekä Aki Juusela (23 maalia) kannattaa myös merkata tarkasti. Hermeksessä alkukauden kiekkoillut Nico Friman palaa myös Kokkolaan. Friman on hiukan parantanut tahtia Turussa sillä Hermeksessä syntyi 14 pelissä tehot 0+2 ja nyt TUTOSSA 23 pelissä 2+4.

Tiesitkö että..

Vierasjoukkue TUTO on päästänyt koko sarjassa vähiten maaleja kun omissa on soinut yhteensä 115 kertaa 45 ottelussa. Hermeksen parantunut viisikkopuolustus antaa odottaa vähämaalista ottelua jossa maalipaika ovat työn takana. Hermeksen tilasto on parantunut huikeasti joulun jälkeen mutta on edelleen sarjan toiseksi heikoin, 153 päästettyä 43 ottelussa.

Seuraa heitä!

Samuel Sikstus, Hermes

– Iso pelaaja Hermeksen alakerrassa niin rooliltaan kuin kooltaankin. Hyvin liikkuva Sikstus pelaa hyvää peruspeliä ja liikkuu todella hyvin luistimilla. Steppi vielä eteenpäin ja on sarjan eturivin puolustaja.

Henri Limma, Hermes

– Pommikone. Kun Limma on kentällä ei vastustaja voi huilata hetkeäkään sillä tämä vikkeläkinttuinen kaveri on vahva ja itseluottamus pelaamiseen tällä tasolla alkaa olemaan kunnossa.

Mikko Virtanen, Hermes

– Viime kaudella 36 pistettä, nyt kasassa 18. Kautta on vielä jäljellä ja Virtanen on parantanut peliään paljon syksystä. Ripaus lisää raikasta liikettä ja rentoutta niin on edelleen laatusentteri tähän sarjaan.

HERMES – TUTO HOCKEY K-RAUTA DREAM BUILDER AREENALLA KESKIVIIKKONA KELLO 18:30. TERVETULOA KANNUSTAMAAN HERMES VOITTOON!