Uutiset

HERMES – IPK RAPORTTI

2.2.2018

HERMES – IPK 2 – 5 (0-1, 2-0, 0-4)

Viikonlopun alkajaisiksi oltiin kutsuttu vieraita Iisalmesta. Tarjolla taas isoja pisteitä. Mutta kyllähän tässä sellaisella ajatuksella hallille lähdettiin, että jos keskiviikon tekeminen saadaan päälle, niin aletaan olla pisteissä jo sellaisella tasolla, että se paksumpi viiva on jo näkyvissä. Kestilän siirtyminen hetkeksi Pelicansiin oli tietysti isona spekuloinnin aiheena ja ymmärtäähän tuon, ykkössentteristä kuitenkin kysymys.

Tänään maalissa Jukuri ja ykkönen muodossa KoskenkorvaKoblizekPaulaharju, pakkeina SaloAndersson. Mentiin vain puolentoista minuuttia, kun kotijoukkueelle oli jo kertynyt yksi hyvä maalipaikka ja tässä vaiheessa aloitettiin myös ylivoima. Ja kun valotkin sammuivat, niin varsin paljon tapahtumia jo tässä vaiheessa. No, sulake saatiin vaihdettua ja ylivoima lähti pyörimään. Tai oikeastaan ei lähtenyt, sillä koko kaksiminuuttisen aikana nähtiin vain yksi laukaus ja senkin torjui Jukuri. Olipas surkea ylivoimaesitys. No, siitä on helppo parantaa. Ottelu jatkui täysin kotijoukkueen hallinnassa, mutta sitten siniviivalta upotettiin kiekko yläkulmaan ja ajassa 06.07 tilanne oli 0-1. Ja jos maalista saa energiaa niin kyllä IPK yhtäkkiä jopa piti kiekkoa ja mainoksille mentiin pelin pyörittyä pääosin kotipäädyssä. Hermes piristyi nopeasti ja vaikka mentiin ensimmäistä erää, tuntui vastustaja säästelevän energiaa, sillä aika herkästi kiekko roiskaistiin pois omista. Tämä tietysti antoi kotijoukkueelle toistuvasti mahdollisuuden rakentaa hyökkäyksiä. Kaiken hallinnan keskellä pääsi valkopaita kirmaamaan laidasta melkein läpi, eli kyllä Jukurinkin piti koko ajan olla skarppina vaikka pääosan ajasta saikin seurailla mitä toisessa päässä tapahtuu. Pari minuuttia ennen erätaukoa päästiin testaamaan alivoiman toimivuutta. Hyvinhän se toimi ja päästiin tauolle.

Toivelistalla toiseen erään oli vauhdin lisäys, nimittäin ensimmäinen erä oli melkoista kävelyä. Tämä osin varmaan vastustajan toiveiden mukaista ja siksipä asialle pitäisi jotain tehdä. Ihan ei tämän suunnitelman mukaan koko aikaa menty ja kun vajaa vitonen oli menty, oli kuin joku olisi painanut pausea. Punainen viisikko katseli oman maalin edustalla Jukurin pelaamista. Kun irtokiekko saatiin, annettiin se takaisin vastustajalle. Huhhuijaa, nyt äijät kahvia mukiin ja hereille. Yleisö heräsi ajassa 26.39, kun jaettiin rangaistuksia ja illan toinen alivoima alkoi. Sitten puntit tasoittuivat ja noin minuutti oli vuorossa tasavajaata. Tämä taputeltiin ja kun päästiin ylivoimalle, oli aika iskeä. Nyt pelattiin kiekko Sammalmaan ja Markkulan toimesta hyvin maalille ja Kivinen pysäytti tasoituksen merkiksi kellon aikaan 29.28. Tästä mentiin puoli minuuttia ja oltiin taas alivoimalla. Nyt pyöri vieraiden mylly hyvin, mutta niin vain kiekot poimittiin Jukurin räpylästä tai sylistä. Kun alivoimaa oli puoli minuuttia jäljellä, nousi maila Hermespelaajan kasvoihin ja siitähän tulee penaltia. Hetki tasavajaata ja sitten ylivoimaa. Mattilalta kiekko Sammalmaalle, jonka onetimer kimposi patjasta suoraan Kiviselle, joka tälläsi tilanteeksi 2-1. Aika 32.35. Näin. Tämä maali avasi Hermeksen bensahanan ja nyt mentiin niin että IPK oli välillä kuin siinä kuuluisassa pesukoneessa. Muutamaan otteeseen jo huokailtiin Kivisen hattutemppua, mutta sitä jouduttaisiin odottamaan kolmanteen erään.

Tauon jälkeen lähdettiin hyvällä jalalla liikkeelle ja heti ensimmäisestä tilanteesta meinasi kenttämestarin erikoinen tipahtaa Hermeslapaan. Tämän jälkeen ei kauaa pelattu, kun omissa tehtiin puolittain harmiton virhe jonka seurauksena valkopaita pääsi lämäämään metristä kiekon pömpeliin. Eli ajassa 40.50 oltiin tasatilanteessa 2-2. Tästä mentiin 40 sekuntia, jonka jälkeen saatiin ylivoima. Ei maalia vaikka hyvin rulla pyöri ja pari toimitustakin nähtiin. Hermespaine jatkui, kunnes vastustaja pääsi ylivoimahyökkäykseen ja todella terävä rannelaukaus yllätti Jukurin. Ajassa 45.16 oltiin siis tilanteessa 2-3. Ja ei aikaakaan kun vieraiden neljäs osuma oli jo todella lähellä. Taas tuonne meidän maalille sai purjehtia kuin Prisman kassalle. Tämä trendi ei onneksi jäänyt muotiin vaan peli painettiin kohti meripäätyä niin, että mainoksille mentäessä vierasvahdille oli kertynyt torjuntoja jo 7 kappaletta. 766 katsojaa odotteli varsin hiljaa aloitusta, mutta onneksi deejii on aina hereillä ja radiosta löytyi meininkiä. Kun peliaikaa jäljellä 09.38 alkoi sitten rytistä ja tämän seurauksena Koblizek lähti suihkuun. Ja tämähän tarkoitti sitten Iisalmelaisille viiden minuutin ylivoimaa. Pakkopeli ei lähtenyt onneksi käyntiin kuin vasta minuutin jälkeen, mutta ratkaisut olivat kyllä hivenen outoja. No se sopii meille. Kansa katseli hiirenhiljaa, kun seuraava viisikko pyöritti peliä pitkän pätkän ja tuo Hermesnelikko oli vaihtoon päästessään varmasti hapoilla. Seuraava rumba tuotti sitten tulosta ja ajassa 53.55 IPK siirtyi 2-4 johtoon. Rangaistustakin vielä reilu minuutti jäljellä, eli ei tämä nyt hirveän helpoksi taas mennyt. Loppualivoiman kotijoukkue selvitti, eli jäljellä reilu 4 minuuttia aikaa painaa pari kaappia. Ihan ei päästy hyökkäämään kunnolla, mutta kaveri iski kolmekakkosella vastaan ja ajassa 56.37 tilanteeksi kirjattiin 2-5. Pari minuuttia ennen summeria kotirysä tyhjäksi ja rynnäkköön. Vastustaja taisteli hyvällä asenteella ja niinpä lähdettiin jo viimeiselle minuutille. IPK:n maalintekoyritykset päätyivät pitkiksi, mutta eipä siitä heille haittaa ollut, sillä aika loppui kotijoukkueelta kesken.  

Jaa mitähän tästä nyt sanoisi. Mitään jääkiekosta ymmärtämättömänä sanoisin, että tämä peli hävittiin asenteessa. Alku käveltiin ja vaikka peli-ilo hetkeksi löytyikin, petti pokeri varsin pahassa paikassa. Kaikki kunnia vieraille, mutta tänään kotijoukkue ei kyllä ollut lähelläkään omaa tasoaan, jos puhutaan 60 minuutin peliajasta. Seuraavaksi reissu sitten suuntautuu Joensuuhun ensi viikon keskiviikkona. Kotiherkkua saadaan taas lauantaina 10.2, joka on muuten Kokkolan jäähallissa pelitäytteinen päivä muutenkin eli kannattaa piirtää kalenteriin huutomerkki. Vastustajana tuolloin Kiekko-Vantaa, jolla saattaa olla jotain hampaankolossa, eli odotettavissa varmasti hyvä matsi. Sehän me nähdään silloin.

2.2.2018/K

Ottelutilastot