Uutiset

HERMES – ROKI RAPORTTI

24.1.2018

HERMES – RoKi 3 – 4 (ja) (1-1, 2-1, 0-1)

Kaamean lumipyryn keskeltä kajastavien jäähallin valojen suojissa oli hyvä ravistella enimmät lumet piposta niskaan. Sitten kahviosta aina tuoretta kahvia, jonka äärellä ennakkospekulaatiot sujuvat siinä kuin käsien lämmittelykin. Illan vastustaja tähtäimessä oleva RoKi, joka majailee juuri siinä alaviivan päällä, eli illan panoksesta ei ollut epäselvyyttä. Jos kotijoukkueen vire olisi lähelläkään viime aikoina nähtyä, saisi tänään Kari Mäkinen laulaa äänensä käheäksi maalilaulun merkeissä.

Maalissa Jukuri. Ykkönen tänään muodossa KestiläKoblizekTiihonen, pakkiparina tutusti MattilaBlomberg. Ottelu alkoi kotijoukkueen hyvällä paineella, mutta ensimmäisen kerran kiekko kaivettiin kotirysästä, aika tuolloin 02.25. Viivasta kiekko patjan kautta vieraslapaan ja kun tuosta pääsee vapaasti iskemään, niin joskus menee. 0-1. Tasoitus iskettiin kuitenkin varsin nopeasti, kun Koblenz vei kiekon alueelle, Blomberg vei sen maalille ja Tiihonen siirsi kiekon maaliin. Ensimmäinen Hermesmaali, ensimmäisessä Hermespelissä, ei aivan huono suoritus. Aika 04.51, tilanne 1-1. Ja tämän maalin myötä sitten kotijoukkue otti touhun niin sanotusti näppeihin. Mylläkässä sattuu ja tapahtuu, tällä kertaa jouduttiin vierasjoukkueen peluri taluttamaan pukusuojaan, kun laukaus osui suoraan päähän. Onneksi omat jalat kantoivat, eli pahan näköisestä tilanteesta selvittiin melkein säikähdyksellä. Jää puhtaaksi ja peli käyntiin. Nopeatempoinen peli eteni siten, että erän puolivälin hujakoilla mentiin hetki päästä päähän, ilman paikkoja. Sitten niitä alkoi tulla kuin siltä kuuluisalta liukuhihnalta. Koblizekin ja Kestilän järjestämä kaksykkönen oli päätyä kuukauden maaliksi, mutta ei vielä. Parin Hermespaikan jälkeen vieraille järjestettiin loistotontti, mutta tämän Jukuri selvitti tyynesti. Vauhti oli kaameaa ja aika vapaasti nyt päästiin kaverin maalille. Nuo tilanteet vaan pitäisi hyödyntää. Kun mentiin erän viimeistä kakkosta alkoi Tialan kova raastaminen jo hiukan lämmittää lappalaisten tunteita, hyvä merkki. Tauolle mentiin tasalukemissa, mutta hyvissä asetelmissa, siis jos tekeminen jatkuisi samanlaisena toiseen erään.

Ainakin ensimmäinen minuutti oli kaikkea muuta, onneksi Jukuri oli hereillä. Huh huh mitä hortoilua omalla alueella.  No onneksi Hermes on totutusti varsin huono näistä hätääntymään ja niinpä seuraavassa hyökkäyksessä kello pysähtyi aikaan 21.14 sen merkiksi, että tilanne kirjattiin 2-1. Nopea, määrätietoinen hyökkäys, jossa rakentelijoina Kuiri ja Sammalmaa. Aivan liian myöhään paikalle liukuva vierasvahti oli voimaton Markkulan laukauksen kanssa ja niinpä kiekko verkkoon ja siitä keskelle. Seuraavaa maalia päästiin yrittämään ylivoimalla vain reilun minuutin päästä. Pari hyvää paikkaa rakennettiin ja etenkin Pälveen työskentely viivalla oli juuri sopivan rohkeaa, mutta sen verran taitavaa, ettei siitä aiheutunut mitään klassisia kilpaluisteluja omiin päin. RoKi selvitti alivoiman ja teki maalin melkein heti täyttymyksen jälkeen. Jostain maskin takaa kiekko livahti verkkoon, mutta tätä katsottiin videolta, eikä osuma ollut lainvoimainen, joten johtoasema säilyi. Kiekkoa ennen ei saa molarin tontille mennä, niin se vain on. Seuraava maali sen sijaan laskettiin. Sen värkkäsivät Kuiri ja Koblizek, joka olisi voinut olla maalintekijä ja syöttäjä, kun pojat saivat syötellä kuin höntsävuorolla konsanaan. Ajassa 25.57 tilanne 3-1. Tässä vaiheessa vieraiden valmennus otti aikalisän, mikä varmasti olikin paikallaan, sillä kotijoukkue teki kentällä mitä tahtoi. Aikalisä ei ainakaan heti tuottanut tähän muutosta ja niinpä vierasvahti joutui hikoilemaan. Reilu kasi jäljellä, kun Markkula meinasi maalata taas, kun vieraat touhusivat jotain aivan outoa oman alueen avauskuviota. Kyllä peli oli nyt sen näköistä, että ainoastaan vahingossa saattaisivat vastustajat kavennuksen saada aikaan. Hermes hyökkäsi hyvin ja myös puolusti samalla vauhdilla. Ne harvat perille asti toimitetut kiekot kotivahti toimitti väljemmille vesille. Viimeisellä minuutilla kuitenkin keltapaitojen peli piristyi ja palkintona tästä ammuttiin viivalta tasoitusmaali kotirysään. Oliko ohjuria vai ei, joka tapauksessa ajassa 39.20 taukotilanteeksi kirjattiin 3-2.

Kolmas erä lähti käyntiin ja ensimmäisellä minuutilla näytti että RoKille aukesi läpiajo, mutta Andersson pelasi loistavasti ja niinpä tästä ei sen kummempaa. Kotijoukkueen toinen ylivoima alkoi erän toisen minuutin lopuksi. Kiekko liikkui hyvin, mutta kenties olisi voinut mennä aktiivisemmin maaliakin kohti. Ei osumia ja niinpä touhu jatkui tasaviisikoin. Pientä painetta vieraatkin saivat aikaan ja erän puolivälissä mentiin mainoksille ja samalla jäähylle, eli oljenkorsi keltapaidoille. Hermeksen alivoima on ollut vahvaa, joten luottavaisin mielin kynsiä purtiin. Tämä ei riittänyt, sillä pumppu otti ylikierroksia, kun ensin RoKi meinasi tosissaan tehdä maalin ja melkein heti perään Hermekselle ylivoimahyökkäys alivoimalla. Karmeaa, melkein pakko laittaa silmät kiinni, mutta eihän tällaista matsia voi jättää väliin. Kovassa vireessä oleva Jukuri piti nyt koko jäähallia pystyssä ja niinpä alivoima selvitettiin. RoKi haki nyt tasoitusta raivokkaasti ja kun Hermes ei ole sitä telineisiin passivoituvaa sorttia, nähtiin todella kovatempoista peliä. Kaksi minuuttia ennen loppua vierasjoukkue vaihtoi yllättäen maalivahtia. Mikähän tämä kuvio nyt on, koska mitään ainakaan selvää loukkaantumista en tarkalla etälääkärinäölläni havainnut. Kokonaan vierasrysä otettiin tyhjäksi viimeisen minuutin alkaessa. Rynnäkkö meni kuitenkin ylikierroksille ja kun keltapaitainen komennettiin jäähylle, alkoi tämä peli olla taputeltu. Maalivahti vaihtui meripäädyssä vielä uudestaan, lähti pois ja vielä 14 sekuntia ennen summeria vihellettiin Hermesjäähy. Loistava aloitusvoitto ja purku. Tämän jälkeen vieraat vielä tulevat ja kiekko on tohinan päätteeksi maalissa, vaikka itse jo ajattelin ettei tässä ole muuta kuin pitää siniviiva. Tuomaristo näytti välittömästi palaverimerkkiä ja videoita kelattiin. Tämä osuma tehtiin kuin tehtiinkin peliajan puitteissa ja niinpä virallisesti ajassa 59.58 tilanne oli 3-3. Voi karmeus mikä trilleri tästä nyt taas saatiin.

Jatkoaika, sanoisinko taas. Jotenkin taisi mennä tuo viime hetken maali tunteisiin, sillä vain 22 sekuntia myöhemmin ottelu päättyi numeroihin 3-4.

Nyt menetettiin kaksi sellaista pistettä joiden ei olisi suonut karkaavan. No tämä on tasainen ja kova sarja, jossa ei vaan voi tuudittautua, edes täällä kirjoituskoneen ääressä. Niin hyvin paketissa ollut peli kääntyi kaverille, joka alkoi loppua kohti tosissaan haluta voittoa. Kauan ei tätäkään toki märehditä, sillä Hermeksen matka suuntaa jo perjantaina Vantaalle. Lauantaina pelataan Espoossa, eli pääkaupunki tutuksi teemalla mennään. Tärkeitä pisteitä jaossa jälleen ja eiköhän niitä mukaan tartu, kunhan Nisse ja Ari keittelevät vimit oikealla seoksella pulloihin. Viikon päästä keskiviikkona, eli 31.1 on taas kotimatsi, vastustajana KeuPa HT.

24.1.2018/K

Ottelutilastot