Uutiset

ARVOKAS VIERASVOITTO IISALMESTA

17.1.2018

Hyvin peliin valmistautunut Hermes voitti ottelun 6-3.

Ensimmäinen erä oli alusta asti Hermeksen hallintaa ja varsinkin ykköskenttä Aku Kestilän johdolla pelasi vakuuttavasti. Ensimmäisessä maalissa Radek Koblizek riisti puolustajalta kiekon ja syötti Kestilän avopaikkaan. Toinen Hermes-maali lähti Kestilän aloitusvoitosta Risto Mattilan lämätessä Koblizekin hänelle ohjaaman kiekon verkon perille. 

Toisessa erässä peli hieman tasoittui ja kesken Hermeksen painostuksen pääsi Ipk kaventamaan hieman onnekkaalla laukauksella kahden Hermes-pelaajan ollessa kentällä ilman mailaa. Erän loppupuolella tasoitti kotijoukkue pelin maalinedusruuhkan päätteeksi. Hermes kuitenkin kuittasi tasoituksen melkein heti Sampo Paulaharjun toimittaessa kiekon yläriman alle, Joonas Sammalmaa ja Janne Pälve alustivat.

Viimeinen erä oli edelleen Hermeksen hallintaa Sammalmaan tehdessä 4-2 maalin erän alkupuolella lähes nollakulmasta, syöttöpiste Paulaharjulle. Erän loppupuolella sai Samuel Sikstus Hermeksen ainoan jäähyn illan pelissä ja sen kotijoukkue hyödynsi pelatessaan ilman maalivahtia. Lopussa IPK yritti edelleen ilman maalivahtia kavennusta mutta ne yritykset kostautuivat Niko Kuirin ja Taavi Tialan maalatessa tyhjiin. Kuirin maalin syötti Mikko Virtanen.

Ehkä kauden parhaan vieraspelin pelanneesta Hermeksestä löytyi paljon onnistujia. Yksi heistä oli ensimmäisen aikuisten Mestis-pelin pelannut omista A-nuorista kokoonpanoon nostettu puolustaja Aleksi Pöytäsaari.

Makea vierasvoitto antaa hyvän pohjan ensi perjantain revanssipeliin Imatran Ketterää vastaan. Silloin kannattaa tulla Kokkolan jäähalliin seuraamaan vauhdikasta Mestis-lätkää livenä.

Ottelutilastot