Uutiset

HERMES – KEUPA OTTELURAPORTTI

13.12.2017

HERMES – KeuPa HT 2 – 7 (0-4, 0-0, 2-3)

Kohti joulutaukoa porskutetaan ja varsin maukas pikkujoulupaisti tarjolla, kun vieraaksi on saapunut sarjan kärkipaikalla keikkuva KeuPa.

Pientä pelaajaliikennettä tähänkin peliin, mutta valtaosin tutulla joukkueella kotijoukkue jäällä esiintyy. Sarjataulukon osalta ollaan nyt siinä tilanteessa, että peli kerrallaan tarvii pistepottia kasvattaa. Liian korkealle ei varmasti parvellakaan tähdätä, viiva kerrallaan ylöspäin ja hyvähän tästä vielä tulee. Kotirysää vartioi tänään Laakso ja luukulla A-junioreista Patrik Koivisto.

Aika hiljaista mökissä, kun kiekko putosi jäähän, mutta eiköhän se tästä kun tehdään pari häkkiä. Reilu 4 minuuttia mentiin varsin tarkantahmeissa merkeissä, mutta sitten Hermes pääsi hyödyntämään vieraiden hiukan pitkäksi venähtäneen vaihdon. Ei maalia, mutta pari kohtalaisen hyvää yritystä. Ei paljon katkoiltu ja niinpä mainoksille mentiin, ensimmäisen valkopaitojen maalipaikan jälkimainingeissa. Peli jatkui ja pienen oman alueen sekaannuksen jälkeen tarjottiin vieraille maalipaikka, josta kirjattiin ajassa 09.12 ottelun avausmaali, 0-1. Tämä piristi parin vaihdon ajan kotijalkaa, mutta sitten pelattiin tovi omalla alueella ja huilia saatiin parin pitkän muodossa. Onneksi vieraat eivät tästä rokottaneet, mutta saivat ylivoimalla paremman sauman. Laakso hoiti hyvin taistelevan nelikon kanssa tuon kakkosen, erityismaininta Ahlgrenille uhrautuvasta blokkipelistä. Ihan ei saatu viisikkopeliä kasaan, kun KeuPa rankaisi lisäosumalla. Niin vain siellä maalin edustalla oli lapa irti ja 0-2 kello pysähtyi aikaan 15.54. Seuraava osuma kirjattiin sekin vieraille, kun kohtalaisen hidastempoisen hyökkäyksen päätteeksi namulätty ohjattiin ylös ja ohi Laakson. Aika 18.16. Eikä ihan kerenneet kirjurit painaa enteriä, kun omissa soi seuraavan kerran. Ajassa 18.30 tilanne jo 0-4. Tässä vaiheessa alkoi Koivisto jo pukea kypärää päähän ja vaihto tehtiin ajassa 19.16. Viime sekunneiksi Hermes hiukan heräsi ja syytä onkin, sillä muutaman salamamaalin aikana oli tekeminen sanalla sanoen laiskankarmeaa. Toki jäällä on aina vastustajakin, joka ei tänään todellakaan ollut bussijaloilla, eikä etenkään ranteet jäässä liikkeellä. No, jospa nyt sitten nähtäisiin se vahva toinen erä…

Ainakin alku lupaili hyvää. Ensimmäinen minuutti pelattiin uimahallin päädyssä ja vaihtamaan päästiin kaverin pitkällä. Ralli jatkui sen verran hyvällä sykkeellä, että päästiin ylivoimalle. Ensimmäisen minuutin aikana saatiin pari laukausta ja hyrrä pyöri hyvin. Toinen olikin sitten hiukan vähemmän vaarallista, noin vastustajan näkökulmasta vaikka juuri täyttymyksen hetkellä kiekko meinasikin vierasmaaliin livahtaa. Koivistokin pääsi torjuntatöihin, kun erää oli pelattu nelisen minuuttia. Mainoskatkolle mentäessä voitiin positiivisena pitää sitä, että kotijoukkue ei enää marjaillut. Nyt jalka liikkui samoin kiekko, eli nyt oikeastaan odotettiin avausmaalia, joka aloittaisi kirin. Eikä omissakaan nyt hortoiltu vaan helpot syötöt löysivät oman lavan ja peli lähti eteenpäin. Sen verran välillä vieraatkin kuitenkin pääsivät myllyttämään, että oman maalin edustalla otettiin jäähy. Alivoima kesti ja täytyy kyllä sanoa, että hyvin Pate maalilla suoriutui, sillä varsin tasaiseen tahtiin KeuPa maalia pääsi yrittämään. Jäähyn jälkeen haettiin hetki vielä jälleen viisikkopelaamista, mutta paine saatiin vihdoin vierasmaalille. Siellä sitten nahinaa, josta tällä kertaa vain meille kakkonen, joka piti kestää ehdottomasti. Tai jopa tehdä alivoimamaali, jonka Sammalmaa meinasikin värkätä, mutta Lehtinen kesti. Sitten meni Sikstuksen koputteluun valkopaidalta hermo ja oltiin 46 sekuntia tasavajaalla. Reilu minuutti ylivoimaa, joko nyt. Ei. Kaksi minuuttia erää jäljellä ja peli vietiin hyökkäysalueelle. Kyllähän tähän yksi maali pitäisi värkätä, mieluusti vierasmaaliin. Sen sijaan huokailtiin pariinkin otteeseen aivan väärässä päässä, eli ei tänään helpolla saataisi mitään. Summeri soi ja maalittoman erän jälkeen jäi kolmanteen siis nelisen osumaa tehtäväksi. Joka tapauksessa huomattavasti parempi erä, eli nousujohteisen taulukon mukaanhan tässä on pakko taukoa lähteä viettämään.

Hodari, kahvi ja pillimehu, joten kyllä tähänkin erään energiataso riittää. Upi oli tehnyt muutoksia ketjuihin ja jo toisen ketjun toimesta hankittiin ylivoima. Ensimmäinen paikka tosin alivoimaiselle KeuPalle ja melkein heti tämän tilanteen jälkeen oltiin tasavajaalla. Hyvän alun jälkeen siis jakso jota voisi kuvata arvosanalla heikko, koska ei näitä ylivoimia kannata ehdontahdoin tuhlailla. Erikoistilanteet pelattiin pois ja tasaviisikoin mentiin kun erää kuusitoista ja puoli minuuttia jäljellä. Muutaman kotijoukkueen maalintekoyrityksen jälkeen pääsi vieraiden kultakypärä sitten naulaamaan tämän pelin lukemiin 0-5 päätyneellä spurtilla. Aika 44.47 ja nyt allekirjoittanutkin jo myöntää että ei ala tulla vaan on jo vähän kiire. Hermes kuitenkin taisteli. Mutta kun paikat ovat puolittaisia ja vieraiden paikat vuorostaan laatusatasia viimeistelyä myöten, niin ajassa 46.44 numerot kirjattiin 0-6. Peliä ei tietenkään lopetettu ja nolla rikottiin vihdoin Vartiaisen toimesta ajassa 48.00. Syöttöpisteille Sikstus ja Pälve. Lisämaaleja päästiin vajaan minuutin päästä yrittämään alivoimalla pariinkin otteeseen. Tästä vieraat hiukan masentuivat ja kymmenisen sekuntia mentiin tasavajaalla, jonka jälkeen sitten nähtiin Hermeksen ylivoimaa. Kauan hyrrää odotettiin, mutta loppuviimein pari hyvää paikkaakin saatiin rakennettua. 06.55 erää jäljellä, kun vietettiin viimeistä mainoskatkoa. Vieraat eivät löysänneet vaan ajassa 54.10 tilanne 1-7. Siirretyn rangaistuksen aikana Hermes pyöritti peliä niin kauan, että alkoi jo tuomarilla tassu puutua, mutta tulihan se katko vihdoin ja aloitettiin ylivoima. Kun Koivistoa esteltiin saatiin kahden miehen ylivoima tasan minuutiksi, erää jäljellä tähän vielä 34 sekuntia till. Ja tulihan sieltä sitten viimein maali, kun ensimmäistä Mestisotteluaan pelaava Nico Joki heilutti maaliverkkoa. Ylivoimamaalia rakentelivat Virtanen ja Sammalmaa. Aika 59.00 tilanne loppulukuihin 2-7.

Hattu päästä, tänään KeuPa oli parempi, paljon parempi. Yleisöä oli tänään paikalla 546, kenties joulukiireitä, kenties hiukan jotain muuta. Joka tapauksessa seuraavaksi Hermes vierailee perjantaina Espoossa ja lauantaina vielä Heinolassa. Sen jälkeen taukoa, kunnes 29.12 matkustetaan Rovaniemelle ja sitten päästään seuraavaan kotiotteluun, kun lauantaina 30.12 vieraaksi saapuu TuTo. Tämän illan peli jätti paljon kysymysmerkkejä, joihin onneksi saa lukuisissa kahvipöydissä toinen toistaan parempia vastauksia. Joukkue sen sijaan hakee ne varmasti omalla tavallaan, mutta selvää on, että pelin täytyy tästä parantua. Pitkä puhallus ja eteenpäin. Omasta puolestani kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua. Muistakaa, että joskus se läsnäolo on paras lahja, eli varatkaa aikaa perheelle, isovanhemmille ja tietysti myös itsellenne.  

13.12.2017/K

Ottelutilastot