Uutiset

HERMES – ESPOO UNITED RAPORTTI

9.12.2017

HERMES – Espoo United 5 – 8 (4-2, 0-3, 1-3)

Itsenäisyyspäivän aaton kotivoiton jälkeen Hermes pelasi eilen Keuruulla, josta saldona tiukka maalin tappio.

Tämän odotettiin sisuunnuttaneen punapaidat, joka tietäisi vierailevalle Espoolaislaumalle kenties varsin näännyttävää perässäjuoksua. Pieniä muutoksia kokoonpanoon, mutta maalinsuulla tilanne ennallaan, eli sieltä löytyy tänäänkin Jukuri.

Puolen minuutin kohdalla tuuletettiin jo varmaa maalia, mutta jostain ihmeestä tuo kiekko löysi tiensä muualle kuin verkkoon. Tätä edelsi muuten jo toinen vastustajan harhasyöttö, kenties pieni signaali siitä, ettei ajatus ollut valkopaidoilla vielä ajan tasalla. Tästä kyllä sitten Espoo heräsi ja vastavuoroisesti me pelattiin aivan karmea vaihto. Touhu palautui hetkeksi normaaliksi ja Rantala pääsi jo yrittämään maalia, mutta ajassa 06.30 vastustajan organisoima pitkä ajohärdelli tuotti 0-1 maalin. Tästä 37 sekuntia ja katsottiin hetki videoita, mutta näytöt olivat selvät, kiekko keskelle, tilanne 1-1. Suoraviivainen hyökkäys, jossa rakentelijoina Koblizek ja Virtanen, viimeistelijänä Kaarlela. Kun alkaa tapahtua, alkaa tapahtua, mainosten jälkeen aloitettiin ylivoima, aika tuolloin 08.17. Kauan näytti ettei tästä tule mitään, mutta sitten Rasmus rauhoitti hienosti, Mattila toimitti kiekon viivasta kohti maalia ja Rajala löi riparin sisään. Kellossa 09.47 ja 2-1. Tästä alkoi melkoinen vyörytys meripäädyssä, joka loppujen lopuksi muutti ajassa 12.18 tilanteeksi 3-1. Joskus se on vaikeaa, ei tänään, kuten Kuiri osoitti. Merkinnät myös Ahlgrenille ja Tialalle. Ja vyöry jatkui Unitedin viisikoiden hoitaessa lähinnä reimarien virkaa. Satunnaiset hyökkäykset pysäytettiin jo keskialueella. Seuraava maali oli odotettavissa ja tokihan se nähtiin, kun kello oli 15.34. Todella hieno rakentelu Mattilan ja Markkulan kautta, josta tuloksena Rajala laidasta nokikkain Vikstenin kanssa. Klassinen kiekko rystylle ja verkkoon  veivi loi tilanteeksi jo 4-1. No vain reilu minuutti tästä nähtiin Espoon 4-2 kavennus. Viimeiselle kakkoselle lähdettiin ylivoimalla. Ei enempää merkintöjä tähän erään, mutta olihan niitä. 6 maalia, huh huh, tämä vaatii energiapatukoita sinapin kera.

Toiseen erään lähdettiinkin sitten sillä tavalla, että kotijoukkueen maalinsuulle luisteli Laakso, joka pääsi heti töihin, sillä ilmeisesti vieraiden taukotaululla oli muistutettu että ottelu oli jo alkanut. Peliin saatiin lisää maustetta ajassa 24.47, kun Espoo kavensi hiukan onnekkaankin pompun kautta tilanteeksi 4-3. Peli jatkui nyt jostain syystä sitten niin, että omalla alueella peruutettiin mielestäni aivan liian lähelle maalia. Tällaisen tilanteen jälkimainingeista ottelu tasoittui ajassa 31.26 lukemiin 4-4. Sillä tavalla se vaan tämä peli voi kuulkaas muuttua. Rajala pyrki herättämään kotijoukkueen taisteluilmettä muutamalla varsin mojovalla taklauksella. Pientä pilkahdusta kaivattaisiin kyllä muiltakin, sillä jälleen peruutettiin kasaan ja mailalla jatkettu Espoolaispuolustaja pääsi liukumaan aivan liian vapaasti tekopaikalle. Tarkalla laukauksella siitä vieraat 4-5 johtoon. Kellossa tuossa vaiheessa 36.34, eli aikaa vaikka ottaa homma haltuun ja tasoittaa ottelu. Nyt vain näytti siltä, että ainoastaan Markkulan kenttä sai pelin hyökkäyspäähän. Toiselle tauolle mentiin hiukan eri tunnelmissa, mutta mentiin kuitenkin.

Kolmas erä lähti käyntiin vauhdikkaan pelin merkeissä, mikä tietysti on Mestiksessä aivan normaalia. Oman pään kiinnipitämisjäähyn myötä jouduttiin illan ensimmäiselle alivoimalle. Tämän vierailijat soosivat sitten tasavajaaksi estämällä kiekotonta pelaajaa, eli minuutiksi saatiin kentälle tilaa, sitten meille oli luvassa ylivoimaa samanmoinen siivu. Juuri ennen kuin Hermes sai viidennen ukon jäälle pilasi Laakso vieraiden kultakypärän haaveet johtoaseman kasvattamisesta. Kuin varkain tuokin tilanne rakentui, eli aivan hereillä ei kotijoukkue vieläkään ollut. Ylivoimapätkä päättyi ja aikaa kellossa vielä 13 minuuttia, eli suurinpiirtein se aika mikä allekirjoittaneella menee Cooperin testissä. Nuoren Kuparin aktiivisuus häiritsi sen verran Espoolaisten ajatusmaailmaa, että päästiin ylivoimalle. Markkulan poppoo sai heti myllyn pyörimään ja heti ensimmäisestä tilanteesta meinasi Rajala tehdä illan kolmannen osuman. Ripari tämäkin. Vielä rakennettiin paikka Mattilalle, jolta lähtikin hyvä laukaus. Se ylivoima oli sitten pikkuhiljaa taputeltu, kuten myös erän puoliväli ja illan viimeinen mainoskatko. Tästä jatkettiin hiukan coast to coast meiningillä, kunnes ajassa 52.44 ammuttu pystykiekkolämäri upposi kotirysään kilahduksen saattelemana. Tilanne siis 4-6. Kun hetken näytti siltä, että pelin tempo hiukan notkahti, rakentelivat Ahlgren ja Pälve paikan Kuirille, jonka laukaus yllätti kyllä vierasvahdin hiukan helposti ja ajassa 54.22 oltiin enää maalin päässä. Tämän jälkeen kaverille 3-1 hyökkäys, jonka vuorostaan Mattila pelasti. On tämä taas pumpulle aivan karmea ottelu, kerta kaikkiaan. Kaksi minuuttia kellossa kun Tialalla jo tasoitusmaali melkein kirjoissa, mutta tällä kertaa Vikstenin kilpikäsi oli edessä. Minuutti viisitoista sekuntia kellossa, kun Upi komensi joukot koolle aikalisän merkeissä. Laakso aitioon ja kuusi punapaitaa jäälle hakkaamaan tasoitusta. Hyökkäyspään aloitusvoitto saatiinkin kuten myös laukaus, mutta lihaa oli tiellä liikaa ja kiekko valkopaitojen toimesta tyhjään maaliin. Aika 58.55, tilanne 5-7. Vielä viimeisellä minuutilla saatiin hyökkäyspään aloitus ja maali tyhjennettiin. Aikaahan teoriassa on riittämiin, eli ihan turha näissä tilanteissa on jäädä odottelemaan summeria. Yksi maali vielä nähtiin, kun ajassa 59.56 Espoo kirjasi loppuluvuiksi 5-8.

Jääkiekkopeli kestää vähintään 60 minuuttia. Tässä sarjassa ei ole huonoja vastustajia. Siinä pari pointtia joita kenties joskus pitää tällaisilla illoilla muistuttaa mieliin. 4-1 johtoaseman sulattaminen on tietysti asia, jota ei vaan saa tapahtua. Nyt lyhyt huili, pari treeniä ja matka jatkuu taas keskiviikkona 13.12. Tai matka ei jatku mihinkään, koska kotihallissa pelataan tuolloin KeuPaa vastaan. Tuo peli on muuten sitten viimeinen kotimatsi ennen joulua.

9.12.2017/K

Ottelutilastot