Uutiset

ARVOKAS VIERASVOITTO

1.12.2017

Hermeksen Itä-Suomen kiertue alkoi 6-4 voitolla Joensuun Jokipojista.

Jokipojat aloitti vahvasti mutta Hermes-maalissa Samuel Jukuri oli itse varmuus. Ennen erän puoliväliä päätti Saku Kivinen suoran hyökkäyksen tarkkaan laukaukseen vieden Hermeksen johtoon, syöttöpisteet Ville Ahlgrenille sekä Taneli Siikaluomalle. Kotijoukkueen painostaessa pääsi Joonas Sammalmaa tekemään 2-0 maalin debyyttiottelun Hermes-paidassa pelanneen suurlupaus Rasmus Kuparin hienosta esityöstä. Erän lopun alivoiman ja kotijoukkueen painostuksen Hermes kesti ja pääsi tauolle kahden maalin johdossa.

Toinen erä oli vielä selvemmin Jokipoikien hallintaa kuin ensimmäinen ja Hermeksen 3-0 maalin (Ville Rajala, syötöt Jimi Nylund ja Janne Pälve) jälkeen se kavensikin kahdella pikamaalilla 3-2:een. Mutta toisin kuin pelitapahtumat antoi odottaa vei Henri Limma Mestiksen avausmaalillaan Hermeksen kahden maalin johtoon, esityö Jere Rantala ja Sampo Paulaharju. Kahteen erään jo 31 torjuntaa tehnyt Jukuri torjui vielä erän loppupuolella rangaistuslaukauksenkin pitäen maalinsa loppuerän puhtaana. Jokipoikien maalivahdeilla oli tuossa vaiheessa 6 (!) torjuntaa.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen hallinta jatkui mutta Hermes pelasi viisaasti pitäen todelliset maalipaikat vastustajalla vähissä. Kavennus 4-3:een tuli kuitenkin hieman ennen erän puoliväliä. Mutta jälleen kääntyi peli numeroiden valossa Hermekselle kun Nylund ja pian sen jälkeen henkilökohtaisella soololla Kupari veivät Hermeksen kolmen maalin johtoon. Maaleissa avustivat Sikstus, Samu Markkula, Pälve ja Risto Mattila. Jokipojat kavensi vielä lopussa maalilla mutta tärkeät vieraspisteet lähtivät kuitenkin Kokkolaan. Pelin ehdoton hahmo oli Hermeksen maalivahti Jukuri 44 torjunnalla. Erikoismaininnat Limmalle sekä nuorelle kiekkolahjakkuudelle Kuparille.

Hermeksen Itä-Suomen kiertue jatkuu yöpymisellä Joensuussa, huomenna on vastassa tänään levännyt SaPKo Savonlinnassa.

Ottelutilastot